LCHF saffransbullar
Kategori: Mina LCHF recept
Saffransbullar / Lussebullar LCHF
Det här receptet med mandelmjöl och fiberhusk blir riktigt gott, saftiga och goda med mycket saffranssmak. Det här ger ca 30 lussebullaR eller 15 stora. Använd fiberhusk blandat med pofiber och forma degen lättare.
Ingredienser:
8 ägg
2 påsar saffran
5 msk fiberhusk
1 msk guarkärnmjöl (om du inte har detta ta lite mer fiberhusk)
100 g smör
0,5 dl sukrin+ (sukrin + stevia) och ta ev flytande hermesetas för att få den söta smak som du tycker om på lussebullarna (om man utesluter sötningsmedel smakar det lite för mycket bröddeg)
1 dl philadelphiaost, kvarg eller creme fraiche
3 dl mandelmjöl
2 dl pofiber
2 dl vätska (jag använde osötad sojamjölk) eller mjölk
2 tsk bakpulver
ägg att pensla med
1.Vispa äggen fluffigt
2. Lägg i saffran
3. Lägg i fiberhusk, pofiber, guarkärnmjöl och sojamjölk. Fortsätt vispa så att det blandar sig bra och inte bildar klumpar. låt det sedan stå och svälla lite.
4. Smält smör och blanda i med vispen
5. Tillsätt även sötningsmedel och philadelphiaost/creme fraiche, fortsätt vispa.
6. Blanda mandelmjöl och bakpulver
7. Blanda i mandelmjöl och bakpulver i degen, vispa.
8. Forma lussebullar och lägg på plåt.
9. Pensla med ägg ovanpå
10. Grädda i ugnen 200 grader C (170 grader i varmluftsugn) i 10 min eller tills de fått fin färg.
Bloggadress: http://ztinas.spotlife.se