biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

The apes kingdom

Kategori: Gibraltar

Utflykt i Gibraltar
 
 
Innan färden så fyllde vi på våra mat och dryckdepåer.
Vi satt på torget Casemats Square och  njöt av varandras sällskap. På torget finns många taverner och cafeer att välja mellan.  Vi utgick även därifrån med taxi.
 Man kan antingen ta linbana till bergets topp för att se aporna eller om man föredrar bil.
 
 
 Moorish  Castle
är ett slott i Gibraltar. Det ligger i den norra delen av Gibraltar. Moorish Castle ligger 84 meter över havet. Wikipedia
 
 
Grottan
 
 
 

St Michaels Cave

St Michaels Cave är en grotta med imponerande droppstensformationer. Grottan användes som sjukhus under andra världskriget. Låt dig hänföras av de vackra stalaktiterna och stalagmiterna som bildats i grottan under århundraden.

 
 
Vi var i Gibraltar i Januari och vädret var underbart. Sol i massor. Vi var där med våra vänner från Sverige och tog en busstaxi och drog iväg upp i de gibraltiska bergen.
Vi stannade till på 3 olika sevärdheter och en utkikspunkt där man kan blicka ut från höga höjder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från Jerez tar det ca 1 1/2 timmes bilfärd.
Värt att se men glöm inte passet!
Det är inte värt mödan att vända om och hämta passet....
 

Säsongsinspiration

Kategori: Spaniens Malaga

För några veckor sedan
 
( närmare bestämt den 27/8) var vi och besökte Malaga. Inte bara för nöjes skull utan även för att rösta på konsulatet.
 
En ganska så varm dag på ca 37 grader stod vi i nästan 2 timmars kö och svettades. Därefter var vi välförtjänta till förfriskningar.
 
 
Tinto Verano är en typisk drink som passar bra i den Andalusiska hettan. Inte alls så stark utan som en svag öl. Vi valde sedan att dra vidare till Ronda som jag tycker har mer att erbjuda i sevärdheter.
Säsongsmässigt så kan man besöka Malaga närsomhelst. Jag föredrar att strosa igenom stadens shoppingsgator på vinterhalvåret
( då det är mycket behagligare).
 
Förra året
 
( närmare bestämt 19/12)
Då vi skulle hämta upp den yngsta dottern på flygplatsen så strosade vi mitt i Malaga i 20 graders sol. Väldigt behagligt. I väntan så tog vi en god lunch mitt på torget och njöt av värmen och av varandras sällskap. 
 
 
 
Málaga är en hamnstad på Costa del Sol i Spanien och huvudstad i Málagaprovinsen i regionen Andalusien. Centralorten har lite mer än en halv miljon invånare, och hela storstadsområdet cirka en miljon invånare. Wikipedia
 
Yta: 398 km²
Höjd: 11 m
Väder: 27 °C, vindriktning/vindstyrka SO/11 km/h, luftfuktighet 68 %
Befolkning: 569 009 (2016)
 
 
För de som gillar konst så kan jag varmt rekommendera Picasso museumet. 
 
 
 
Pappa och dottertillfälle
 
 
 
Min äldsta dotter och jag på tu man hand på Luz Shopping i Jerez.  Det finns många dagar i December som är behagliga. Nu håller man just på att uppdatera shoppingstället med växter och gågator. Jag kommer att visa det vid ett annat tillfälle när det är klart.
 
 

Passagen

Kategori: Spaniens Jerez

 
Viva  España
El pasaje i Jerez har flitigt presenterat olika flamenco aktörer hela sommaren. Mycket passionerat tillfälle.
 
 
Man har även inskaffat en turistbuss i Jerez. Förr var det det lilla turisttåget som visade turisterna Jerez innerstad och kunde även köra in via alla de små trånga gatorna.
 
 
Häst och vagn finns det för de som har lust och lunka fram på kullerstensgatorna.
 
 
Om man nu hade kunnat följa sången som oftast brukar vara ganska så dramatisk och innehållsrik. Dvs det kan man utläsa när flamenco dansens rytmiska steptakter utspelas på dansgolvet. De flesta är tysta i publiken men spelet av gitarristen/ flamenco dansösen och sångaren tar över ljudet i lokalen.
Klirret av sherry glasen och inspiration av tapasvariationer sprider sig brett på bardisken.
 
El Pasaje
 
 
⬆️Tryck på bilden⬆️
 
 

Buena amiga

Kategori: Spaniens Ronda

 
Ronda är en stad och kommunhuvudort i provinsen Malaga i Andalusien, Spanien. Den ligger ungefär 100 km från Malaga. Antalet invånare är ungefär 37 000. Wikipedia
 
 
Höjd: 739 m
Yta: 481,3 km²
Väder: 24 °C, vindriktning/vindstyrka V/8 km/h, luftfuktighet 49 %
Provins: Málaga
Befolkning: 34 381 (2016) 
 
 
Förra Tisdagen var jag, min man och min väninna Cilla i Ronda.
Ett sevärt besök och på hissnande höjder.
Vi var i Malaga först och röstade. Vi stod i kö i 1 1/2 timme inomhus i hetta och dessutom utan AC. Många svenskar kom ut från hissen och vände direkt. Vi hade väl inte så mycket att välja på utan fick snällt stå kvar i den långa och krokiga kön. Min vän däremot väntade utanför och kunde svalka sig med Tinto Verano i väntan. Jag tror inte alls det bar henne emot.
 
 
 
 
När vi kom fram till Ronda var våra magar svultna och då vi stannade till på en restaurang bara få  minuters promenad från parkeringen.
Vi behövde både fylla på mat och dryck depåerna så vi därefter kunde lagra in all sevärdhet. Nu har ju jag och min man varit i Ronda förrut.
 
 
En riktigt lyckad dag av en veckas umgänge med bästa Cilla.
Som jag berättade innan så fortsätter vi som vanligt att babbla på där vi avslutade sist. Inga alls ledsamheter. Många minnen ihop, många vänner, ställen vi har vistats tillsammans, sång, dans, fester, karnivaler som vi har upplevt tillsammans. Då har vi även i nuläge upplevt Flamenco ihop i själva Jerez, Karaoke sång och sena nätter.
 
 
 
 
 
Hasta pronto mi  buena amiga!