biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Bli egen vinföretagare!

Kategori: Min Blogg

 

Varningen: Snart är det brist på vin

 
 
 

Världen dricker mer vin än vad som produceras. Underskottet är så stort att en världsomfattande vinbrist kan bli verklig inom bara några år.

 Kraftigt ökat vindrickande i Kina och USA, samtidigt som Europa producerar allt mindre är orsaken. Kan detta vara möjligt? Då får gemene man hjälpa Europa att producera mer vin och odla vindruvor i våra egna trädgårdar. Jag bor i Spanien och kommer väl inte att bli erbjuden något arbete  den närmaste framtiden,med tanke på  den höga arbetsbristen i Andalusien. Så varför inte producera sitt eget vin! Konstigt nog träffade vi  på ett spanskt par som bor i Jerez och har startat sitt eget vinproducerande företag för 4 år sedan. När sanningen ska fram behöver omvärlden småföretagare som producerar mer vin. Lite sammanträffande när  då veckan därefter kommer ut en artikel i Expressen och tar upp  bristen på vin.

Det blomstrar alltid i Sevilla

Kategori: Spaniens Sevilla


Blommorna blomstrar året om i Sevilla. Andalusien har inte de höstvackra färgerna såsom vi har i Sverige. Eso es! Det är väl det som är tjusningen med Moder Jord.
Flores de Sevilla

Det är Torsdag morgon....

Kategori: Min Blogg

 
Ja, då var det Torsdag! Startar med en kopp kaffe och ett glas vatten. SI, claro si! Så är det min fastedag. Bonnade igår kväll med smarriga burritos. Yes!

Nya läderarmband

Kategori: Mitt val av Inredning&Design

 
Mina nya egendesignade läderarmband. De jag gjorde innan gick åt som smort.

Lunch i en mysig park mitt i Sevilla

Kategori: Spaniens Sevilla

 
Härligt att njuta av naturen medans man äter en god lunch. Sitter i solen och dricker en öl och äter kyckling i carbonara sås. Gott!!

5:2 an

Kategori: Min Mat

Åt en jätte god tonfisksallad igår, men ganska dyr.
Restaurangen heter Coliseo och ligger nära Puerta de Jerez

Frukostdax!

Kategori: Spaniens Sevilla

 
Gud,vad gott med en god omelett, musli, påläggsbuffe och roiboos te. Det smakar som allra bäst när man har haft en fastedag 5:2 an dagen innan. Idag blir det åter en dag i Sevilla stad. Sittandes med ett glas vin på en mysig taverna  och lapa sol. 

Dagstur i Sevilla

Kategori: Spaniens Sevilla

Passerade sopsortering för glas på min 25 minuters tur ner till City.
 
Teatro Lope de Vega
Idag är det ett stort Universitet, men förr var det en tobaksfabrik.
Tog en kopp kaffe och färskpressad juice på ett cafe mittöver universitetet. 
 
 
Archivo General Indias
 
Reales Alcazares
Katedralen och La Giralda. Det är den största katedralen med dess klocktorn.
Plaza del Truinfo
 
Plaza Nuevo
Jardines de Murillo

Fablernas värld

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

Vid gryningen, dagen efter Midsommarfirandet, skådade vi ett hungrigt rådjur i grannens trädgård. 

Nya temuggar

Kategori: Mitt Inköp

 
Det är så att en passande tesil medföljer till denna häftiga tekopp med lock. Nu ska det drickas te, kära vänner!

Lunch/Tapas

Kategori: Spaniens Sevilla

 
Åt en god tapas på bar Las Palmas (5 minuter från NH). Albondigas (stora köttbullar) med senap/löksås. Mumsigt värre och dessutom billigt.

Mer utav Sevilla

Kategori: Spaniens Sevilla

 
 
 
 
Sevärdheter såsom: Torre de Oro, Sevilla katedral, Maria luisa Park, Sala Flamenca Restaurante, Feria de Abril och  Santa Maria Blanca kyrkan ska ses och upplevas samt mycket annat.

NH Central Converciones Sevilla

Kategori: Spaniens Sevilla

Nu bor vi på ett annat NH hotell lite utanför city ca 25 minuters gångväg. Det finns även bra kommunikationer.Här finns många tapasbarer, restauranger och ett stort varuhus. NH har en bra standard på deras sängar, så i detta fallet blir det en 4:a. De har fritt WIFI, ett gym, utomhuspool och ett SPA. Frukostbuffén är utmärkt. NH hotellen har infört fri WIFI, men begränsad tillgång till nätet (100mb/dag). Då tänker jag på att det kan vara svårt att streama något på datorn, för på TV är allt översatt till spanska. Detta är ett stort problem för alla utlandsresande som spenderar mycket tid på hotell.

MK

Kategori: Min stil av mode

 
 
 
Allt från klocka till stövlar från MK

"En återblick"

Kategori: Min Blogg

 
 
Ibland tänker jag tillbaka hur mycket vi har rest och bott på olika platser, jag, min man och våra älskade flickor. Vilken tur jag har haft! Jag skulle inte vilja byta liv med någon. Visst har det ibland varit svårt när man har varit iväg från släkt och vänner. Släkten består, men vännerna kommer och går. Jag har även fått försaka mitt arbete. Hur som helst har det varit en bra försakan. Jag har inte ångrat någonting av vad jag har fått uppleva. Jag har i och för sig missat 15 pensionssparande år. Förr kunde man få välja om man ville vara hemma och ta hand om sina barn. Idag har man inte råd att den ene parten går hemma utan betalning. Allt har blivit så mycket dyrare. Jag har haft en så tur att jag har fått vara hemma med mina underbara flickor. Jag har fått vara med varenda sekund under deras utveckling. Jag har fått vara med när de började ta sitt första krypsteg, när Isabella började att prata i Holland, då Jennifer tog sitt första steg (springsteg) i Holland och jag fick följa med på flickornas första skoldag i Sverige. Jag är så tacksam för det livet jag har levt. Hur som helst det som har varit viktigast för mig är att alltid få vara nära min lilla familj. När man levde i ett annat land så kunde man aldrig ta något för givet. Vi fick söka upp alla sociala nätverk och institutioner utan någon som helst hjälp. Vi fick ta reda på vilken skola som var bra för barnen, vilket närmaste sjukhus man tillhörde, vilken husläkare/tandläkare man skulle gå till. Vem som var rektor på skolan och vad barnen  behövde inför skolstarten. Inte visste vi att de behövde tas vissa vaccinationer i Canada och visa upp de gula kortet för ytterligare uppcheckning. I Sverige vet man bara vad för rättigheter man har. Bosätter man sig ett annat land, så är allt inte så självklart.  Som när vi skulle till Moskva och bo där i ett halvår. Hade jag vetat innan hur mycket jobb det krävdes, för att komma till Moskva med all byråkrati såsom visum och inbjudan, så hade jag aldrig åkt dit. När vi väl kom till Moskva efter många om och men, så ångrar jag inte att vi bodde där i 6 månader. Idag anser jag att det var för kort tid. Jag ville uppleva så mycket mer . Endel varnade oss innan för den"ryska Maffian". Vi kände oss mer trygga i Moskva än i Sverige.
Utanför restauranger, i tunnelbanan, på varuhusen fanns det vakter. Varför skulle vi vara rädda??
 Många gånger när vi reste, så kände det som man bodde bland kartonger och en mängd resväskor. Först fick man packa upp sig och därefter när ett 1 år hade gått var det dags att packa ner sig... Det låter drastiskt! Det finns både fördelar och nackdelar. När barnen och jag  hade rotat oss, så väl var det dags att åka hem. Visst hade både flickorna och jag skaffat många vänner som man skulle ta farväl av. Den biten var alltid den jobbigaste. Mycket tårar och även skratt. Fördelen är att vi har skaffat oss ett brett nätverk av vänner runt om i världen,
som man fortfarande håller kontakt med.
Med tanke på hur världen ser ut idag, så har allt blivit mycket lättare, speciellt att hålla kontakten via nätet.

Formel 1 Söndag

Kategori: Min Blogg

Det är söndag i Jerez och fint väder. Si, claro! Ja, såklart! Idag blir det Formel1 och sedan blir det en promenad ut i det fina vädret! Som sagt håller inte spanjorerna öppet i affärerna på söndagarna (kanske på en del turistställen). De flesta spanjorer är katoliker och många går i kyrkan på söndagarna. De vi känner tar inte katolism så hårt numer. Allt ändras. Som sagt så kommer det snart att ändras med öppettiderna, så snart kan vi också shoppa loss .

Gosdjur

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

 
 
 
Bilderna ovan är på min dotters katt som liten kattunge. Från början hette katten Liam, upptäcktes inte förrän långt senare att det var en liten hona. Bilden nedan är på min yngsta dotter och väninna.
 
 
 
 

Juanes "La Paga"

Kategori: Min Musik

 
Juanes är en bra spansk sångare. Videon är rätt så cool !!

Dags för Vintertid

Kategori: Min Blogg


Dags att vrida tillbaka klockan med en timme. Nu blir kvällarna mörkare, kära vänner!
 

Lördag hela veckan..

Kategori: Min Blogg



Lite trött idag! Varför det? Det blev middag ute och inte som min planering att äta kyckling rullader hemma. Min man är lite impulsiv och det är bara till att passa på hänga med i svängarna. Vi åt på vår favorit restaurang där de serverar en jätte god  "Tartar de Atun". Därefter började vi och prata med ett spanskt par och fortsatte till en bar i närheten. Vi kom inte hem förrän klockan 5. Bra jobbat!! Man är ju inte 20 år, fast det är svårt att erkänna ibland.
Chiao, goa vänner! 

Lite mer av Sevilla

Kategori: Spaniens Sevilla

Poolen var placerad högst upp på taket på Hotell Tryp  Macarena i Sevilla. Där man kunde se en del av Sevillas fina utsikt. Hotellet ligger 25 minuters gångväg till City. I närheten av Tryp ligger det en Sushirestaurang, en pizzeria och spanska restauranger där man kan välja mat efter sitt eget val. Det finns även bra kommunikation från hotellet. Omdöme av sängar blir 2/5. Hotellet är gammalt och slitet.Interiören är i gammeldagsstil. Frukosten var klart godkänd.
Sevilla är Spaniens fjärde största stad med 699 145 invånare i själva staden och 1 450 214 invånare i storstadsregionen. Det är Andalusiens största stad och denna provins traditionella huvudstad.
 

Gazpacho

Kategori: Min Mat

Gazpacho, Andalusisksoppa. En grönsakssoppa som innehåller bland annat: tomater, gurka, morötter, olivolja, bröd och vitlök. Den är väldigt fräsch och passar att äta när det är varmt. Jag äter den ofta när jag har min fastedag. Den innehåller ett fåtal kalorier. Jag har provat att göra den själv, men du kan köpa den överallt i hela Andalusien.

Snygga "Guess" Stövlar & Väska

Kategori: Min stil av mode


Vill ha!!
 
Min passion är skor och väskor.

Regnet det bara öser ner....

Kategori: Min Blogg

 
Idag är det Fredag i Jerez och det har regnat hela förmiddagen. Nu glimtar en sol fram mellan de tjocka molnen. Jag ser det så här: Jerez behöver lite regn"!! Det är inte kallt!! Vi ska till Ikea och handla lite glas och sedan blir det matinköp till helgen. Idag står det kyckling rullader som är fyllda med Gorgonzola & rotfruktsgratäng på Fredagsmenyn. Ha en Trevlig Fredag mina bloggläsare!!!

"Musik ska byggas utav glädje"

Kategori: Min Musik

 
Tänker tillbaka till Malmö "sommarchansen" När jag bara var 18 år och ställde upp att sjunga "Musik ska byggas utav glädje" med Tollarparn som pianist. Det var tider!! Då var man ung och oerfaren.

Sevilla,NH Plaza de Armas

Kategori: Spaniens Sevilla

 
 
Hotellet har ca 260 rum och ligger nära floden och busstationen. Det är ca en 10 minuters gångväg till city. Poolen är placerad på taket där man även kan se floden. Jag  åt aldrig någon frukost, för att jag hade min  fastedag, då jag drack en kopp kaffe. Sängarna var bekväma en skala från 1-5 fick de en 4:a. Internetet hade ingen bra mottagning på rummet, men var bättre nere i Cafeterian.

"Roses"

Kategori: Mitt val av Kultur


"Älskar Rosor" Mitt egna verk.

" Rosa bandet"

Kategori: Min Blogg


Gör som jag dela och köp Rosa Bandet & genom att stödja till bröstcancerforskning. Många kvinnor i världen dör varje år i bröstcancer. Därför måste vi bidra med mer pengar till forskning. Jag har nära som jag känner som har tagit sig igenom denna vanliga cancerart utom några problem. Jag hade även god vän som dog och kämpade länge av bröstcancer.
 
Gör denna undersökning efter din mensperiod, då brösten är mjuka och lätta att palpera. Känn igenom brösten med raka fingrar

Ett bra tips är att känna igenom brösten i duschen. Det är lättare att känna ojämnheter om man är intvålad och fingrarna lättare glider över huden. Är bröstens storlek och fasthet som vanligt? Finns det någon förhårdnad eller knöl?

  1. Sträck upp ena armen och lägg den bakom huvudet.
  2. Känn igenom bröstet med raka fingrar och lätt tryck. Börja med bröstvårtan och gör små cirklande rörelser i flera varv runt bröstet. Flytta sedan ut fingrarna någon centimeter och känn varv efter varv. Avsluta i armhålan.
  3. Var noga med att även undersöka övre delen av bröstet och området under armen.
  4. Undersök det andra bröstet på samma sätt.

  

Gott&Blandat

Kategori: Mitt i Naturen/stränder


Stränder vid Cadiz kusten som bör testas. Faro de Trafalgar & Atlanterra.
 
 
 

Bort med katthåren!

Kategori: Mina Tips

 
Har du besvär med katthår på kläderna?
Lägg plaggen en kort stund i torktumlaren tillsammans med en fuktig handduk. Då samlar handduken upp katthåren som försvinner från kläderna. Jippi!!

Hem ljuva Hem

Kategori: Min Blogg

 
 
Tillbaka till Jerez och det är 25 grader, molnigt med lite solglimtar. Har inlett dagen med att ha druckit en kopp kaffe till frukost och en skål Gazpacho.till lunch. Gud, vad tråkigt! Ja, det är ju Torsdag, min fastedag.

Nya kläder blev det i Sevilla idag

Kategori: Min Blogg

 
 
 
 
Har köpt nya kläder på Berschka. En kjol, tre blusar. Sedan hittade jag lite smyckesdetaljer till min smyckesdesign.
 

På Resande Fot...Sevilla nästa

Kategori: Spaniens Sevilla

 
Då är vi i Sevilla. En mycket sevärd gammal stad. Jag har varit där många gånger, men det finns så mycket att skåda. Vi bor på NH Plaza de Armas som ligger väldigt centralt och inte så långt ifrån floden. Hotellet är stort och mycket modernt inrett. Sängarna är väldigt sköna. En skala från 1-5 så får det en 4. Nu ska jag promenixa till huvudgatan där alla affärerna ligger och fönstershoppa. Hasta luego mis Amigos!!

Ros Armband

Kategori: Mitt val av Inredning&Design

Egen designat Armband med en Ros

Godmorgon kära bloggläsare!

Kategori: Min Blogg

Godmorgon så var det Onsdag och jag är så hungrig på frukost. Ska bli spännande och få se vad som bjuds till frukost på Gran Hotel Solucar. Hörs lite senare gott folk,Chiao!
 
Jag får verkligen säga att frukosten inte var så bra, men i med det att frukosten var inkluderat i priset, då det blev ca 50 Euro, så kan man väl svälja det för denna gång. Sängarna var inte bekväma, för att man kände varenda fjäder igenom lakanet. Sängarna behöver en " Update". Från en skala  1-5 får Gran Solucar en 2:a Det är min bedömning mina goa läsare,Chiao

Gran Hotel Solucar

Kategori: Sunlucar la Mayor

 
 
 
 
 
 
 
Rätt så fint hotell i Sanlucar de Mayor strax utanför Sevilla. Synd bara att det regnar så. Så här års är poolen stängd. Vad ska man då göra här? Det finns buss som går rätt så ofta in till Sevilla centrum. De brukar ha en stor Marknad varje Lördag. Venta Paz är en bra Restaurang som har Barbecue servering på sommaren.

Tisdagsregn

Kategori: Min Blogg

 
 
Idag ska vi dra iväg till Sanlucar Mayor (utanför Sevilla) och bo i 1 natt. Min man ska på ett jobb. Får se vad jag ska fördriva tiden med. Jag ska ta en kopp Kaffe och njuta av regnet. Vi ses lite senare.
Chiao !!!

Juan Magan

Kategori: Min Musik

 
Jätte bra spansk sångare som sjunger tillsammans med Belinda. Värd att lyssna på.

Designade armband

Kategori: Mitt val av Inredning&Design

 
Armband som är designade only by myself, de säljs på olika Slott sommartid och på Jul Marknader i Sverige.

Målning

Kategori: Mitt val av Kultur


 
 
 
Mina Kära Flickor
 

Naturens godbitar

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

 
Hunden är inte död utan han bara vilar. Han fotograferades i väntan på hästarna tjejerna skulle rida på en strandtur i El Puerto de Santa Maria. De vilda katterna fotograferades i Ronda. De ser mer tama ut än vilda.

Bra Bokval

Kategori: Mitt val av Kultur

 
När den gotländska gymnasietjejen Jenny upptäcks av en modellagentur slungas hon in i en värld fylld av pengar, kändisfester och glamour. För den några år yngre Agnes har det inte gått lika bra. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset. Jag anser att boken är lättläst och man kommer in i handlingen direkt. Kunde inte sluta att läsa den, för att den var väldigt spännande och jag var helt uppslukad av boken. Jag tror att jag läste ut den på 2 dagar under dessa heta , sommardagar i Spanien. Därefter gav jag boken till mamma och då hon läste ut den på vägen hem från Spanien till Sverige. Jag kan varmt rekommendera "Den farliga leken"

Kiko MakeUp

Kategori: Min stil av mode

 
Kiko är MakeUp från Milano. Jag köpte min första mascara och läppstift i Bergamo, för vi inte hade fått vårt bagage från flygplatsen. Såklart låg all min makeup i väskan och tur var väl det. Annars hade jag aldrig funderat på Kiko, ett sådant bra märke. Det var mitt första inköp på Kiko och därmed har jag bara fortsatt att köpa vissa produkter som jag tycker är riktigt bra. 

Fakta om Zafra

Kategori: Spaniens Zafra

 
Mänskliga spår av Antiken har hittats i området. I "El Castellar" där det finns grottor med piktogram. Zafra ligger mellan Badajoz, och Sevilla, huvudstad i provinsen Baetica. Under medeltiden, låg Zafra  på gränsen som delade områdena Sevilla och Badajoz, samt år 1030 byggdes en defensiv befästning i Castellar bergen.
Hotel de Zafra "Duque av Feria" är ett majestätiskt slott som påbörjades 1437 och användes som bostad av hertigarna av Feria,
Värdet av detta slott-palats uttrycks genom en spektakulär fasad som är idealisk plats för att upptäcka de kulturella och naturliga skönheter i området. Storslaget tyckte jag och passade mig utmärkt. Nu bodde vi på Paradores i bara 3 nätter. Då man kunde stå ut med att sängarna var lite hårda.  

"Veckans citat"

Kategori: Veckans Citat&Ordspråk

 

Guess skor

Kategori: Min stil av mode


Snygga skor! Jag bara älskar skor!!
 
Guess-Style

Green Card

Kategori: Mina Tips

 
Uppe tidigt och ätit frukost. Idag blir det städning! Har inte riktigt kommit igång, men sitter och samlar mig med en kopp te. Idag ska vi ringa till VOLVIA angående om vår skada på vår bil. Bilen står i garaget och vi trodde att den stod skyddad där. Såklart så har bilen bredvid backat in i vår förarsida. "Det var bara en tidsfråga", sa min man. Den lilla, vita bilen, bredvid oss, har flera skador och den ser bara värre ut för var dag. Vad jag fick reda på av vår granne att hon är "un conductor terrible ". Såklart ville inte lärarinnan medge först att hon hade kört in i vår bil, tills jag hotade med att tillkalla polis. Inte förrän då var hon snabb nog att fylla i försäkringsavin. Det fanns tydliga spår från vår lack på hennes bil. Man behöver inte kunna ett främmande språk för att överbevisa att personen har fel, speciellt vid detta fall. Ta alltid många fotografier som bevis och tillkalla alltid polis, som sköter allt det praktiska. I detta fallet behövde vi inte det. Jag råder dig/ er att alltid ha "green card" med när du/ ni vistas utomlands.

Amy Winehouse

Kategori: Min Musik

Synd att en sådan ung och duktig sångerska skulle dö så ung. Tycker om många av hennes låtar såsom denna
"Back to black"

Natur godis

Kategori: Mitt i Naturen/stränder


Allt från Bouganvilleas till Vindruvsträd från Jerez de la Frontera.
 
 
 
 
 

Älskar Rosor

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

 

Ryggsäck

Kategori: Mitt Inköp


Ryggsäck inköpt på Decathlon. Bra val för strandbesök och för "hiking."
Prisvärd och många andra snygga färger.

Soliga Söndag

Kategori: Min Blogg


Ja, då var det sol idag igen. Söndag i Jerez är allt stängt utom Barer, Cafeér och Restauranger och då ska man vara ute och umgås med sina nära och kära. Ta en Expresso eller som jag föredrar Café con leche y postre. Synd att mina döttrar inte är här, för då skulle vi sitta ute och ta en "fika". Fika är ett bra ord och är nog typiskt svenskt. Precis som lagom. Vad är lagom? Inte för mycket av något och inte heller för lite av något. Det går knappt att översätta till utlänningar tillräckligt bra att de förstår.

Skor

Kategori: Mitt Inköp

Mina nyinköpta sandaler som man kan skifta skal. Hur läckert är inte det! Man kan matcha med klädseln och det är ganska enkelt med. Inköpta på Decathlon i Spanien. I just love Decathlon!!
 
Detta är andra inköpet av dessa häftiga sandaler, för tydligen tyckte den personen på Scandic Hotell i Sollentuna, att de var lika häftiga som jag och behöll skorna. Tyvärr så glömde jag dem på hotellrummet efter vi hade checkat ut. Tråkigt nog hade de bara använts 2ggr. När jag ringde till Scandics upphittegods, så ville de inte tillkännage att de  hade fått in just dessa sandaler. Så många olika hotell som vi har bott på runt hela världen, så var det första gången vi inte har fått tillbaka det som har glömts. Så kan det vara. 

Eminem

Kategori: Min Musik

Min kära ägodel

Kategori: Min Blogg

 
Min Samsung Galaxy S4 är på Observeration! Mobilen bara stängs av när jag ska fotografera, spela spel eller gå in på FB mm. När man ska starta om den så orkar inte batteriet utan då måste jag koppla in uppladdningskabeln och inte förrän då startar den om igen. Jag har haft mobilen nu i 2 månader och undrar om detta är ett känt problem? Får inte tillbaka mobilen förrän om 30 dagar. Är detta klokt eller?? Jag har en reserv mobil, men SIM-kortet passar inte till HTC. Knasigt!! Varför har Samsung börjat att tillverka så små SIM-kort? Finns det en baktanke?
Inget ska vara enkelt!!

Mina döttrar & Jag

Kategori: Mina Nära&Kära

 
 
 
 

Bra val av Serie

Kategori: Mitt val av Kultur

Top of the Lake

Top of the Lake är en brittisk-australisk dramaserie från 2013, skriven och skapad av Jane Campion och Gerard Lee. Avsnitten har omväxlande regisserats av Jane Campion och Garth Davis. Första avsnittet var 18/3-2013

Personligen tyckte jag jätte mycket om denna serie, för att den är lite annorlunda och är utspelad på Nya Zeeland. Naturen är helt underbar. Skådespelerskan som har huvudrollen spelar väldigt naturligt och ser väldigt ung, och oerfaren ut. Hon är en av polisassistenterna som får rycka in och blir huvudansvarig för hela utredningen. Vid många tillfällen blir hon hotad av urinvånarna, men lyckas hålla skenet uppe. Hon har sådan stark drift att lyckas lösa fallet och det kanske beror på hennes förflutna. Jag rekommenderar denna serie  

Armband

Kategori: Mitt val av Inredning&Design


"Mitt eget designade armband"
 
 

"Härliga Lördag"

Kategori: Min Blogg

 
Moln med enstaka sol och 23 grader i Jerez. Inte så illa när det är Oktober och så kallat" höst". Livet är helt underbart! Jag har valt rätt klimat att bo i. Varmt och skönt. Jag hatar verkligen vintern som är så dryg i Sverige. Kallt och ruggigt. Saknar dock höstens alla fina färger som man ser på alla lövträd i Sverige som är en fröjd för ögat.

Tillbaka till Jerez

Kategori: Min Blogg

Många tycker det är mysigt att bo på hotell. Inte om man bor på hotell väldigt ofta som jag gör. Allt beror först och främst på hur skön sängen är (väldigt viktigt), städningen, om det finns ett bra gym (vilket är ett plus), en god frukostbufé, en stor Jacuzzi för avslappning och såklart en bra hotellpersonal. Skönt att vara tillbaka till Jerez!!

Bli av med fotsvettslukt

Kategori: Mina Tips


 
 
Hur man får bort dålig lukt i skor, fotsvettslukt!
Ställ en skål med ättiksyra 24 % i varje sko över natten i en plastpåse.
Lycka till!

Veckans citat/ordspråk

Kategori: Veckans Citat&Ordspråk

 

 

 

 

 

Ska man få SMS:a när man kör?

Kategori: Min Blogg

 
 
 Böter för sms bakom ratten – ny regel klar
 
En majoritet i riksdagen har efterfrågat en ny lag som ska förbjuda mobilanvändning när man kör bil. Från den första december införs böter för den som använder mobilen på ett sätt som äventyrar trafiksäkerheten.
 
 
Vad tycker ni om det kära vänner?
 
Jag tycker att det är på tiden att man bötfäller ovarsamma bilister som sitter och sms:ar samtidigt när de borde hålla mer sikt på vägen. Tänk om ett litet barn springer över vägen precis vid det tillfälle som du bestämmer dig för att svara på din frus/mans sms och precis då är Olyckan framme. Var det värt det? Däremot hoppas jag inte att det kommer en ny lag att man inte få prata i mobilen. Bara man har full kontroll på vägen om man svarar på  samtal. Visst är det bättre att använda headset. Det får ju inte bli som i Spanien att de jagar bilister bara att man håller upp en mobil och inte ens har tanke på att utföra något. SMS:a: NEJ  Prata i mobil: JA
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sightseeing i Zafra

Kategori: Spaniens Zafra

 
 
 

Lunch/Almuerzo

Kategori: Min Mat

Åt en god tonfisksallad till lunch. Blev ändå lite mätt, men just för stunden. Det känns som man självsvälter i 2dgr/vecka. Är det klokt eller??

Snygga kuddvar

Kategori: Mitt val av Inredning&Design


Inköpta på HM i Norrköping. De har ju numera en inredningsavdelning.

Jennifer #SnurreSprätt#

Kategori: Mina Nära&Kära


Jennifer är minstingen i mina ögon, men är inte så liten på jorden och orden. Hon är en rätt så rapp och kvicktänkt tjej. Hon studerar på Uppsala Universitet. Saknar och älskar min lilla Snurre Sprätt.

Isabella #pella#

Kategori: Mina Nära&Kära

 
Isabella är min äldsta dotter och bor och jobbar i Karlskrona. Hon är en mjuk,  lugn tjej och är social och underhållande. Älskar henne såå mycket och saknar är bara förnamnet.

Morgonstund i mund

Kategori: Spaniens Zafra

 
 
 
Jag har inte sovit så bra i natt. Somnade inte förrän 3.30. Inte för att det spökade på slottet utan för att jag hade en utmattad och förkyld man vid sidan om mig. Han kom inte hem förrän 22.30 igår från jobbet, så det blev en så kallad sen kvällsmiddag ute i Zafra. I Sverige hade köket stängts för länge sedan, men nu pratar vi Spanien. De stänger tills sista personen har lämnat stället. Det blev inte Pizza utan "Chinafood". Idag har jag börjat med ett glas persikajuice och en jordgubbs- yoghurt. Håller 5:2 an tisdagar och torsdagar. Har hållit på i 4 veckor och gått ner 4 kilon. Efter att gått upp efter hållit upp att röka i nästan 2 år, så är jag skit stolt över mig själv
 

Matdags

Kategori: Min Blogg

Pizza i byn. Godnatt på er!

På Paradores de Zafra hotell i Spanien

Kategori: Spaniens Zafra

 
Sitter på ett rum i ett gammalt, slott som har gjorts om till en av Paradores hotellkedjor,
Sitter och väntar på att min man ska komma hem från arbetet. Jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en hel ko. Igår fastade vi med 5:2 an och just därför vill man äta desto mer dagen efter. Här i Extramedura känns det kallare än i Andalusien " Jerez de la frontera " där jag och min man bor. Jag tror att hösten har kommit hit. Skönt att få dra sig tillbaka till värmen på Fredag.    

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Min Blogg

 

Jag är en kvinna på 40+ men känner mig som 25 ibland och njuter verkligen av livet för fulla drag. Under mitt vuxna liv har jag och min familj bott i många olika länder och jag kommer att återblicka och dela med mig av mina erfarenheter. Nu när barnen är utflugna är jag fortfarande på resande fot nästan jämt. Jag vill dela med mig av mina inre tankar under färden och ge lite goda tips och presentera mycket Smått&Gott  på min blogg. Jag och min man bor i Jerez i Spanien och jag flyttade hit här för över 1 år sedan. Min man jobbade redan här sedan en tid tillbaka. För övrigt har vi ett hus på en ö utanför Karlskrona skärgård. Helt otrolig natur. Mina intressen är: inredning, design, skor, väskor, fotografering, mat och mycket annat som bjuds. Jag hoppas att ni kommer att får en stundvis trevlig läsning under färden på Biggeros blogg. Välkomna att kommentera!