biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Mission completed

Kategori: La Casa

 
Under arbetet var trädgården en enda stor arbetsplats spridd med verktyg och damm.
 
 
Xavier testar vår pool under arbetet
 
 
Under tiden innan plattor och annat var på plats
 
 
Projekarbetet av vår trädgård är nu fullkomlig/ färdigställd och har varit det ett bra tag.
Vi har nu njutit av sol och bad i vår fina pool.
Dammet av bruk tar tid att borsta/tvätta bort. Visst har högtryckstvätten körts på fulla drag.
När vi skulle ta upp poolskyddet upptäckte vi till vår förvåning att det var felsytt men skadan är anmäld. Tyvärr kommer det alltid olägligt och precis när man som bäst behöver den.  Sedan ska ett par lister sättas upp, justeringar göras och förberedas för poolskyddet. Lite små tjafs men det ska ju göras men inte nu.
 
Efter att ha varit hemma i Jerez i lite mer än två veckor och hämtat energi.......
Haha, hämtat energi....mer jobb än semester.
Tiden går så himla fort när man bara vill ta det lugnt. Då är det så mycket måsten som ska göras innan det bär av igen på resande fot.
Nu hinner vi inte med det utan nu väntas nya uppdrag, upptäcksfärder, nya intryck, nytt boende, nytt språk, nya vidder och nya bekantskaper. 
 
 
 
 
Visst har arbetet tagit lång tid i Spanien ( som allt annat) men arbetarna har vana att arbeta under heta/ tuffa omständigheter utan att klaga. De jobbar hårt och långa dagar men de tjänar dessvärre mindre än en svensk snickare.
Hursomhelst är vi nöjda och slutresultatet blev bra tillslut.
Dvs så som vi ville ha det.
 
 
Ja, rena rama bordell vyn från första parkett
 
Häng med mig till nästa resmål 🤗
Håll till godo för denna gång mina fina bloggvänner!

Rena djungel Midsommar

Kategori: La Casa

 
Det är så här nära en svensk Midsommar jag kommer.
Ingen svensk flagga, Midsommarstång, älg och heller inga flickor i svenska nationaldräkter i sikte. Jag har bara en stor Dalahäst i källaren som står i skymundan och dessa fina bordsdekorationer.
Iaf så blir det sill, nypotatis, ägg, köttbullar och nubbesallad på bordet. Inga nödvändiga grodor som hoppar ur munnen eller hoppande grodor runt stången.
Här i Jerez liknar inte en svensk Midsommar som alla andra i Sverige. Utan Midsommarafton  liknar en vanlig Fredag i Juni månad med hetta och sol.
 
 
 
 Mycket växer i vår trädgård med lite hjälp av bevattningsystem. Annars hade inte varit möjligt att unna sig en enda växt i denna hetta. Moder Jord är heller inte så givmild med sina regndroppar i denna del av världen. Somliga får hur mycket regndroppar som helst.
Ingen balans och heller ingen rättvisa på vårt globala system.
 
 
Igår blev det en jätte lång vistelse i poolen.
Det var nästan 28 grader. Inte ville jag upp i första taget mer än när jag skulle gå på toaletten. I dessa varma dagar så finns det inget som hindrar mig från att ta ett svalkande dopp. Som sagt det är bland det bästa vi har gjort på länge.
 
 
Har ni sett vad min kaktus har vuxit och brett ut sig igen med sina Musse Pigg liknande öron blad.
Jag som trodde att min växt inte skulle ta sig. Se man på....
 
 
 
Trevlig Midsommar till er alla som ska fira med vänner och kära. Hoppas att ni får ett riktigt fint väder när ni ska till att äta sill och  dricka nubbe samt dansa kring Midsommarstången!!
 
Små grodorna små grodorna är lustiga att se.....

Archeon

Kategori: Glyfada

 
 
Inte alls ofta man får skåda ett sådant
" masterpiece"
 
 
Ja, inga somhelst blygsamheter här heller.
Konsten att kunna fläka sig i Konstens verk
 
 
Sista dagen i Glyfada valde vi att spatsera än en gång i byn. Dessutom besökte vi den stora runda Ortodoxa kyrkan som man inte kan undvika.
 
 
Efter en lång promenad i hettan stannade vi till och provade en Frappe för första gången. Tyvärr valde vi att inte ha socker i och det gör det kalla kaffe lite för fränt i smaken. Annars är det väldigt svalkande i ett land som Grekland. Nästa gång blir det Frappe med socker=) I promise!
 
Därefter delade vi på en kebabtallrik. En jätte mysig atmosfär och vänlig personal.
 
 
Däremellan så gick vi in på ett "rescuecenter for turtels".
 
Baksidan av centret var omgiven av avställda tågvagnar som var uppradade. Så man kunde verkligen  inte ana vad som dolde sig innanför barackerna......
 
 
Inträde för allmänheten och det är gratis. Man bör verkligen gå in och se denna organisations fina arbete som tar hand om skölpaddor som har kommit  lite på avvägar eller skadats. De är personer från hela världen som hjälper till frivilligt att ta hand om sköldpaddor på ett eller annat sätt. Helt fantastiskt!! Jag är djupt imponerad.
 
 

They support conservation in action and the data we are collecting aim to contribute to the solution of problems that constitute threats to sea turtles. For example:

  • protection on nesting beaches is linked directly to problems of coastal management in relation to tourism
  • housing and tourist developments on the coast, marine recreation, beach furniture and infrastructure, waste management etc. are important for local societies, visitors AND sea turtles.
  • Sea turtle rescue and rehabilitation efforts have shown the big problem with plastic in the sea and the issue of sea turtles entanglements in fishing gear.
  • Volunteering for conservation is a very important component of their activities, as it brings people in the forefront; many people from all over the world have the opportunity to get involved
  • Through their information, public awareness and environmental education activities, they create opportunities for everyone, and especially young people, to understand that beaches and the sea are here for all of us including nature.
 
 
 
 

De stöder och bevarar med åtgärd och de uppgifter de samlar in syftar till att bidra till lösningen av problem som utgör hot mot havssköldpaddor.

Till exempel: 

skydd på strömmande stränder är kopplat direkt till kustledningens problem i förhållande till turismen

Bostads- och turistutveckling på kusten, marina rekreation, strandmöbler och infrastruktur, avfallshantering mm är viktiga för lokala samhällen, besökare och havssköldpaddor.

Havssköldpadda räddningsinsatser och rehabiliteringsansträngningar har visat det stora problemet med plast i havet och frågan om havssköldpaddor förväxlingar i fiskeredskap.

Volontärarbete för bevarande är en mycket viktig del av deras verksamhet, eftersom det leder människor i spetsen; många människor från hela världen har möjlighet att engagera sig.

Genom organisationens information, allmänhetens medvetenhet och miljöutbildning skapar de möjligheter för alla och särskilt ungdomar, genom att förstå att stränder och havet är här för oss, alla inklusive naturen.

 
Metallplattan som är placerad på skalet gör så att sköldpaddan kan lätt hitta en balans genom att kunna hämta luft på ytan.
En sköldpadda kan vara i vattnet under ca 20-30 minuter utan att hämta luft.
 
 
 
 
Hanen är försedd med klor och svans så att han ska kunna hålla sig kvar lättare uppe på honans hårda skal under fortplantning. 
 
 
Här matas sköldpaddorna.
 
Vad äter en havssköldpadda?
 
Vuxna oäkta karettsköldpaddor är rovdjur, de äter olika sorters krabbor och andra kräftdjur, snäckor och musslor och andra ryggradslösa djur, medan ungaräter både andra djur och växter. Sydlig bastardsköldpadda äter både växter och djur, några exempel är maneter, räkor, alger och fisk.
 
 
 
 
 
Här förvaras och separeras de små ungarna som måste bevaras i en annan vattentanker.
Om en hona föder 120 små sköldpaddor så lyckas ca 3 ungar att överleva. Det finns så mycket som hotar både på vägen till havet och i vattnet.
 
 
Vilka otroliga " hjulliknande" spår i sanden som sköldpaddorna gör under resan till havet. Vilka avtryck i sanden!!
 
 
Organisationen märker Sköldpaddorna med taggar och satellit mottagare innan de släpps ut de i det fria.
Då kan de lätt hålla koll på dem.
 
 
 
 
De tar inte bara hand om Havssköldpaddor som är skadade/disorienterade intill utan bl.a utmed Kreta/andra öar och andra semester orter i Grekland.
 
 
Gå gärna in på deras websida med ett tryckbilden ovan och läs mer om Archeon.
 
Archeon heter organisationen som stöder Havssköldpaddor och företag och frivilliga hjälper till både med bidrag av pengar och omsorg/ omvårdnad
 
Vilket arbete dessa fina människor presterar frivilligt.
Vi bidrog med en summa pengar till hjälp för framtida utgifter.
 
Det man även kan tänka på som medmänniska är att inte slänga skräp i naturen och på stränder.
Det finns så mycket bråte som flyter ut till havs och skadar djurliv.
 
 
 
 Denna fina misse låg så avslappnad på trappan av tågvagnen.  Han hade inte alls bråttom att följa med på turen.
Dock är vi hemma och tillbaka från denna Grekland resa.
Så dessa dagar har det varit mycket vila och såklart har tvättmaskinen gått hett.
 
 
 
 
 

Det kommer bli en lång dag

Kategori: Glyfada

 
Vi bor nu på Bomo Palace hotel i utkanten av Glyfada.
Vi bor på femte våningen och har balkongvy mot Glyfada beach och hamnen.
Precis har vi avnjutit en god frukostbuffé och vilar innan utcheckningen.
 
 
 
 
Det kommer bli en lång dag.....
Efter att ha sovit på hårda sängar under en lång tid bjöd hotellet på mer bekväma bäddar.
Det är så viktigt att få sova bra!
 
 Hotellet är försedd med ca 75 bekväma och nyrenoverade rum.
Wifi fungerar mindre bra och rummen har en vattenkokare med kaffe/ te utbud.
På rummet finns en relativt ny LCD TV och AC fungerar utmärkt. På top floor kan man sitta på hotellets bar och avnjuta något drickbart och såklart kaffe
( som de flesta greker dricker varmt och kallt)
 
På Bomo Palace finns både inomhus/ utomhuspool som är kombinerad. Ett fåtal solbäddar, soffor med bord och ett par  stolar som är till förfogande. Handduk är man tvungen att betala en deposition på 10 euro/handduk. Vägning av bagage kostar och även om man har sen utcheckning för bagage får man själv snällt bekosta.
 
Servicen är si och så.
Jag säger att vissa borde inte som sagt jobba inom service business.
Glyfada beach ligger precis i angränsande till hotellet och likaså Tram/ buss. Taxi från Pireus från 12-15 euro.
 
 
 
Hotellet ligger ca 12 km från Athen ( centrum), 25 km till Aten flygplats och ca 25 minuters bilfärd till Pireus.
 
I Pireus lämnade vi bilen och passade på att ta en god lunch med dryck.
Därefter gick vi och strosade vid hamnen och tittade på alla dessa stora båtar där de har sitt färjeläger.
De mindre båtarna avgår till öarna och dessutom lyxkryssarna går in för land.
 
Igår tog vi Tram in till Glyfada by och tittade på de fina båtarna i hamnen. Dessutom satte vi oss på en bänk vid stranden och njöt av miljön.
 
Glyfáda är en kommunhuvudort i Grekland. Den ligger i prefekturen Nomarchía Athínas och regionen Attika. Dvs i den sydöstra delen av landet ca 13 km söder om huvudstaden Aten.
Glyfáda ligger 5 meter över havet och antalet invånare är
87 305.
Terrängen runt Glyfáda är kuperad åt nordost, men åt sydväst är den platt. Wikipedia
 
 
 
 
 
Här säljs färsk fisk
 
 
 
Det låg även inne en jätte stor yacht för ankare
 
 
 
Precis vid den svenska Ambassaden så ligger även den olympiska Stadium i Aten.
Jag lade märke till bl.a den och även statyer som jag är så förtjust i då vi var och hämtade våra pass.
Då passade jag även på att ta kort på det omtalade turisttåget som Ama gillar så mycket att åka. Tänk att att tanken riktades direkt åt dig =)))
 
 
Vi har hunnit med mycket sightseeing utmed kusten på fastlandet och jag är väldigy yacksam att få se dessa vyer med bil. 
Greklands Riviera. 
 
Vi har även varit högt upp i bergen och sett Delfi och
Arachova (som är en Skiresort by).
Vilken vy!!
 
 
Ett stenverk högt upp mot skyn
 
Så i kväll blir det hemgång och vi checkar ut redan klockan tolv.
Det kommer bli en lång dag.......
 
 

Apollo

Kategori: Varkiza

 
Appollonia  
Ett mindre prisvärt lägenhetshotel med fåtal rymliga rum i lugnt område ca 15min långsam promenad till medelhavet och shopping.
Varkiza har det mesta och personalen är trevliga. Rekomenderas varmt!
Sängarna är mindre bra om man ska bo där länge. Wifi är utmärkt.
Det finns många fina restauranger i byn och Resort där du är tvungen att betala en entré  för solstol och dylikt.  Det finns dessutom andra stränder där man slipper att betala och även de som vill ha utmaning och bada vid klipporna.
Denna by ingår i den "grekiska Rivieran".
Om du väljer att bo här kan jag varmt rekommendera det men husen är både lyxiga och stora dvs väldigt dyra.
Här bor grädden  av grekiska invånare och atenarna som väljer att fly från stan när det är som varmast.
Även lägger många yachts till för ankare intill hamnen. 
 
 
När vi satt och åt kvällsmat så såg vi plan komma hur ofta som helst för landning då Atens flygplats ligger inom räckhåll.
 
 Vi åt typisk grekisk mat precis vi stranden häromdagen där människor rörde sig aktivt och strandhängare som badade fortfarande på kvällskvisten.
Maten var super god men det röda vinet var mindre bra
( inte rioja).
Vi åt även på en fisk/ skaldjursrestaurang som var mer än bra. Superbt!!
Vi delade en bytta med musslor marinerade i tomatssås och Ouzo.
Därefter åt vi friterad torskfilé och potatispure i vitlökssmak.
 
Maten är som sagt godare än i Spanien och man äter sig proppfull ( kan jag lova) så man rullar hem som en boll och lägger sig allt för tidigt. Vad beror det på.....
Är det värmen, solen, fuktigheten, mycket god mat/ dryck.....
Eller börjar vi bli gamla......
Ochi, ochi....nee
 
 
Det är iaf inte likt oss alls.......
Vi som är sådana nattsuddare=)))
 
 
Som sagt man kan välja klipporna om man är duktig på att parera fossingarna mellan de stora bumlingarna.
 
 
 Här behövs det inte ens en tanke på att parera fötterna mellan stenarna utan bara att bry sig om hur nära man kan parkera bilen på stranden. Väldigt nära.
 
Även ett bra förslag är att ta en lunch eller kaffe på hamnrestaurangen.
 
Jämföra båtar vid hamnen är ett annat sätt att fördriva tiden såsom vi fann en batastor gummibåt som var nästan större än andra båtar vid kajen......
 
Det är inte min båt men det är en minibåt.
 
 Vi fann en minibåt i hamnen som var mindre än yachtens gummibåt. Så sant.
Hur kunde jag missa denna lilla leksaksbåt vid första anblick.......
Det finns även en liten kabyss.
Jag skulle nog inte få plats i den lilla hytten om det inte vore för en mini me då det bara går av farten att komma in smidigt.
 
Detta Ankare går inte av för hackor.
Det har inte ankrats på väldigt, väldigt lång antik tid. Nu ligger det på land för ankare och rostar med tiden.
 
 
 
 Kan ni finna en levande varelse förutom Sten, sten, sten.....
 
Jag kan.
 
Min man säger att utspridda stenar överallt inte bär på någon historia eller har någon somhelst speciell betydelse....
 
Allt har en betydelse för någon och även för hunden Sten.
 
Likaväl har vårt hotell en betydelse med all den sten som är lagd på golv, väggar, runt poolen, husfasad...
 
 
Denna stenläggning inne på hotellets golv har legat där och gjort många intryck och avtryck.
Det kan vara utgrävningar från Antiken i Delfi.
Fråga Mr U....
Eller så är alla stenar lagda från ljuva 80-70-talet och machat in med inspo av gräsliga färger/ mönster och ting.
Även om jag inte vill gå tillbaka till sjuttiotalet så är det då charmigt att få lite influens av  alla dessa intryck i alla rum och vrån.
 
 
Jag älskar alla dessa grekiska flaggor som hissas överallt på fasader och flaggstänger.
Här är man inte blygsam.
 
 
Visst finns det lyxiga hus i Varkiza.
 
 
För mig blir det dock att kika och flukta men ack, vad jag längtar hem till Spanien, mitt hus och min sköna säng.
 
 
 
 

Eviana

Kategori: Evia

 
Vi färdades mer eller mindre med bil i nästan 2 timmar innan vi fann ett mysigt hotell på den stora ön Evia. Ni som känner bloggerskan Evas blogg brukar spendera ofta på denna ö och känner den bättre än jag gör. Jag lyckades tyvärr inte att parera min resa med att få en träff med Eva. Hon åkte tillbaka till Sverige någon dag innan mitt besök.
 
En underbar ö och mycket att se. Tyvärr stannade vi bara två nätter innan avfärd. Vi hann med både sol, bad, god mat, dryck och vila.
 
 
Vi besökte en urläcker bar med bl.a Zombie drinkar.
Mitt glas liknar mer en arg Mongol eller vad säger ni.....
 
 
Under semestern har det blivit mycket onyttigt. Även Pizza.
Vi beställde två stora pizzor och lyckades att äta mindre än hälften. Oj, så mäktigt. Som tur vad kunde vi ta Pizzorna med oss hem.
 
Som sagt finns det en hel del hotell att välja på såsom en och ett annat resorts.
Hotell Evia beach hotell är jätte mysigt. Prisvärt, god frukost som ingår i priset, supertrevlig personal och nära en bra strand.
 
 
Innan vi åkte ifrån Eviana beach låg människor och stekte sig i solen och badade i det långrunda havet.
Vi åkte via bron över till fastlandet och började vårt sökande till nästa resemål.
 
 
 
 
 

Taksi

Kategori: Antikyra

Det har varit en fröjd att få besöka Antikyra och träffat så många fina nya vänner
 
Fasadkonst kan vara rätt så fint ibland och även på byns skola.
 
Nu går färden mot Aten.
Nu är detta projektarbete avverkat.
 
Dessa gröna flaskor eller urnor trodde jag först var ett sk. Bevattningssystem för växterna....
Det är tavernan på hotellets belysning.
 
Vi har gått igenom byns alla grekiska restauranger och ätit mycket gott.
 
 
Även byns katter har fått sin del.
 
Såklart har byn sin egna Ortodoxa kyrka.
 
Jag har fått tagit del av stora fina hus i själva byn och lite utanför byn på min promenad.
 
Jag har även fått tagit del av mindre bra hus. Så roligt att få se dessa gulliga hus men även obebodda ruckel.
De har även sin skönhet och historia.
 
 
Kaffe och vatten har det blivit en hel del och restaurangbesök på kvällen.
 
 
Ett och annat stopp...
Då bilskolan/ läraren blir stoppade mitt på gatan under körningen av byfolket som vill prata lite skit.
 
Livet är då ändå härligt och allt lunkar på enligt grekerna.
 
 
Ordet "Taksi" betyder inte Taxi som vi tror att det gör utan så också på grekiska

Pythia

Kategori: Delfi

 
 
 
Vad ser ni vid första anblick?
(2: a bilden)
 
 
När man sätter ögonen en andra gång på mästerverket ser jag ett lejonhuvud..
Vad ser ni?
Den första bilden ser jag en tydlig bild på en kvinna som står och vinkar.
Tillika ser jag två kvinnor som står rygg mot rygg på den andra bilden. Så bild nummer 2 där kan man urskilja två motiv.
 
 
Om ni studerar bilden lite närmare så kan ni se arkeologernas upptäckt av dessa statyer som stod uppradade och nästan oförstörda.
Makalöst att finna en sådan skatt från den grekiska Antiken.
 
 
 
Min man var även djupt imponerad av upptäckten och även hans dubbelgångare
 
 
Omgiven bland Antikens klenoder har jag lyckats att tillika få en huvudbonad av sten på köpet.
 
 
Vi lyckades inte ta oss upp till Amfiteatern men fångade den helhjärtat på bild på Museumets vägg.
 
 
Sfinx av  Naxos
 
 
 Tråkigt att inte Naxianerna fick behålla sin Sfinx på ön.
Naxos är en underbar ö.
 
 
Vad jag förstår så skulle denna lejonliknande mänskliga varelse som var bevingad skrämma bort allt ont.
 
 
Dessa  vackra kvinnor prydde framsidan av  The Treasury of Siphnians temple.
 
 
 
 
 
Har ni hört talas om Oraklet från Delfi?
 
 

Oraklet i Delfi var språkrör för den grekiske spådomsguden Apollon.

När oraklet fick kontakt med Apollon föll hon i trans och levererade gudens svar på alla livets frågor. Inga greker vågade ta några avgörande beslut i livet utan att först ha gått till det högt respekterade oraklet.

Även om oraklets svar var både dunkla och tvetydliga var det i århundraden en livlig trafik till Apollontemplet i Delfi där oraklet fanns.

För ett par dagslöner och en lämplig offergåva fick man lov att besöka Apollontemplets präster som i enrum förmedlade frågan till Oraklet (Pythia).

Den som ställde frågan var alltså aldrig själv närvarande under själva seansen utan fick därefter svaret via prästerna.
Innan oraklet skred till verket drack hon en klunk vatten ur den heliga kassatiskällan för att sedan få kontakt med Apollon genom lagerbladet (gudens heliga träd).

När hon ätit bladen eller bränt dom som rökelse drog hon sig tillbaka till en helig kammare i Apollontemplet där hon satte sig på en taburett och inväntade gudens röst.

Där började hon nu att prata, ibland i en lugn och stillsam trans, andra gånger i frustrerande raseri. Vid hennes sida stod en rad präster som tolkade oraklets rabblande ordström.

Vad jag vill minnas hade även Vikingarna ett Orakel där de frågade om råd inför den kommande framtid.

Speciellt innan en kommande stridsfärd.
 
Ha en riktigt trevlig dag på Svenska Nationaldagen!!
Tyvärr firas inte denna dag såsom Norrmännen firar sin dag den 17 Maj.
 

Apollo

Kategori: Delfi

 
Från avstånd kan man se ett palatsliknande mästerverk gömd bland vegetationen.  Vägen var lång dit så jag nöjde mig med en zoomad bild.
 
 
 Kolla in den serpentin liknande vägen som slingrar sig längs bergsväggen. Hissnande!
 
 
 I förbifarten gick vi förbi en grupp då en guid förklarade att det är inte bara stenar som ligger spridda överallt utan stenarna bär på en historia.
Min man instämde för en kort stund och sade efter en stund till mig:  - För mig är det bara en massa stenar och inget mer
 
 
 Nutid
 
 
Greklands Sparbank i Dåtid
 
 
Jag kan verkligen hålla med att templet är i gott skick. Visst efter en hel del restaurering.
 
 
 
 
En Antik kyrkogård för historiska stenar och pelare
 
 
När det står på skylten att man inte få röra stenen...
Lik för*****t är det en man som ska trotsa??
Respekt!
 
 
Jag är inte alls förundrad att jag fick 20 våningar på min Samsung smart watch. Backe upp och backe ner trappa upp....
 
 
Den trefotade Plataeans
Läs info (3)
 
 
Det enda som är kvar i nutid är en spiralformad pelare gjord av brons.
 
 
Dåtid
 
 
Efter Grekernas seger mot Persierna samlade de sig vid monumentet genom att täcka kostnaden och att ägna sig åt Apollo. De smälte ner bl.a guld i den trefots formade stativet som stöttes av treormliknande monumentet efter det tredje heliga kriget.
 
 
 
 
Piedestal statyn Aemillius Paulus i nutid.
Läs info (2)
 
 
 
 The ruins of the Temple of Apollo visible today date from the 4th century BC, and are of a peripteral Doric building. It was erected by Spintharus, Xenodoros, and Agathon on the remains of an earlier temple, dated to the 6th century BC which itself was erected on the site of a 7th-century BC construction attributed to the architects Trophonios and Agamedes.
 
 
 
 
Dåtidens Apollo tempel var väldigt sofistikerande där musik, ljus och harmoni spelade en viktig roll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla känner väl till den Trojanska hästen
 
 
 
 
En bild på Delfi som visar hur det kunde se ut från DÅ.
Vem vet att det såg ut så här..
Vi litar stint på historieboken.
 

Oraklet

Kategori: Delfi

 
Vi tog oss upp till 700 m ö h och hamnade i Delfi. Dvs 45 km med bil från Antikyra. Vi parkerade bilen en gata för tidigt. Det innebar att vi fick ta de branta trapporna ner...
 
 
 
Jag passerade ett fikonträd och dess fallfrukt...
 
 
 
Utsikten är häpnadsväckande 
 
 
Bakom hustaken och mellan bergen och de vita molnen skymtades havet.
 
 
Min man var varsam och synade varenda steg han tog. 
Inga fler frakturer här inte...
 
 
Jag fick minsann kolla lite extra så jag inte tog ett snedsteg
 
 
Utsikten är hissnande vacker
Höga berg och djupa dalar
 
 
Längsmed bergsväggen rann färskt vatten
 
 
Jag kan nog tro att denna fasad bär på en hel del historia
 
 
 
Är detta Oraklet från Delfi?
 
 
Eller är detta Oraklet .....
Jag tycker minsann att det är ett Mirakel att jag överhuvudtaget kom ner på jorden igen. Jag var uppe och svävade på molnen ett tag....
 
It's a long way to tiparary it's a long way to go...
Ja, som så vi började att närma oss målet....
 
 
Så löste vi 12 euro biljetten och vad hittade vi just där Delfi Museum 
 
 
Vi förflyttade oss vidare ner till Antiken Delfis ruiner
 
 
Där möttes vi av en slagen hjälte för oss var det inte aktuellt med en "gubbar nap" Inte just vid detta tillfälle.
Fortsättning följer i nästa inlägg.....
 

Annebelle

Kategori: Antikyra

 
Agios Isidoros Beach
 
 
2,5 km tar det att gå till denna strand i lagom takt från Antikyra.
 
Här ligger även ett mysigt pensionat i angränsande och en mysig taverna .
 
 
Här åt vi frukost och njöt av den fina miljön. Vi fick det vi ville ha även om den "gamle" inte kunde en gnutta engelska. Allt går med lite hjälp av vårt universella  kroppspråk=)
 
 
Idag blir det en tur ner till vår närmaste strand i Antikyra. Jag är inte så i jätte behov att jag ska bli jätte brun för det har jag ingen som helst problem med att bli i Spanien resten av året.
Lagom färg är bäst.
 
 
Stränderna här är inte finkorniga sandstränder utan steniga för det mesta. Även havet på denna sida av Grekland är inte det där turkosa som man förväntar sig när man besöker fastlandet.
 
Stranden innan man når till pensionatet Annebelle ser lite övergiven och trist ut och  även tavernan som ligger över gatan är igenbommad. Eller är det som så att högsäsongen inte har börjat ännu.
Vid den lilla fiskehamnen ligger en enstaka småbåtar och guppar mot stenkajen.
Även en katt som håller utkik och sniffar febrilt efter fiskdoft.
Månne om det är en fiskebåt som nalkas in i hamn....