biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Kvack kvack

Kategori: La Casa

 
 
 
 
Njuter av trädgård och mitt hem i Jerez efter alla resor
 
 
En ny ansad palm och en frodig Bougainville 
 
 
Vill önska er alla en riktigt mysig Midsommar!!
Här kommer vi imte hissa någon Majstång i Spanien men däremot kommer vi hissa glasen i skyarna.
Värmen håller i sig och jag och svärmor håller oss i trim genom att simma ett otatalt med simlängder i poolen.
Allt för att komma igång och hålla kroppen i trim. 
Dagen kommer att firas ganska så lugnt och stilla och inga onödiga grodor kommer att utföras såsom hopp eller påhopp.
 
 
 
Kvack Kvack 
 
 

Examen

Kategori: Uppsala

 
Examen 2018
Diplomutdelning och avtackning 
 
 
Efter 5 års studerande på Uppsala Universitet molekylärbiologprogrammet/entreprenörskola så går min minsting ut som Civilingenjör och är arbetssökande.
Jag kan tillstå i detta nu att jag är en stolt mamma

Estella

Kategori: Sitges

 
Sitges
 
 
Man skulle kunna tro vi befinner oss i Köpenhamn när vi ser lilla havsfrun....
Men så är inte fallet. 
Igår kom det oerhört mycket vatten på vissa delar i Katalonien. Även vissa delar i Sitges. Tänk vad moder natur kan hantera situationer som dessa och röja undan vattenmassorna under så kort tid.
Dock vissa barer fick ta hjälp av brandkårens vattenslangar för att pumpa ut vattennivån. Hursomhelst såg de inte så berörda ut  "business keep on going"

 
En natt blev det på Estella hotell precis vid Marinan. Underbar utsikt från vår balkong. Jag bara älskar detta hotell med dess fina konstverk och statyer som pryder både inom och utomhus. 
 
 
 
 
 
 
Greenwich
 
 
 
Äntligen fick vi träffa Xaviers trillingar. Tänk vad tiden går fort och de är snart 5 år. De är riktigt sunda och energiska killar.
Tiden gick fort som vanligt när vi umgicks men så trevligt vi hade det.
I Sitges åt jag även bland de godaste Tapas jag har ätit på bra länge.
Sara sade att de är typiskt Tapas rätter från Baskien. Därefter blev det en lagom 15 minuters promenad längs kusten tillbaka till hotellet.

Plaza Pilar

Kategori: Spaniens Zaragoza

Zaragoza är en stad och kommun i nordöstra Spanien. Zaragoza är huvudstad för både provinsen med samma namn samt den autonoma regionen Aragonien. 
 
 
Goja
 
 
 
Plaza
 
 
 
 Zaragoza (på svenska även Saragossa) är en stad och kommun i nordöstra Spanien.
Zaragoza är huvudstad för både provinsen med samma namn samt den autonoma regionen Aragonien. Staden hade 637 513 invånare i början av 2008 med totalt 666 129 invånare i hela kommunen på en yta av 966,14 kvadratkilometer. 
Zaragoza rankas som Spaniens femte folkrikaste stad.
 
 
Plaza España är ett torg som finns i de flesta städer i Spanien. Här pkacerade jag mig och intog en god sallad. Mat och dryck är betydligt mycket dyrare i Zaragoza jämfört med många andra städer och byar som jag vistat i.
 
 

Tryp  Zaragoza ligger i Zaragoza och erbjuder moderna boenden, samt har takterrass. Det här samtida hotellet har många faciliteter inkluderande dygnet-runt-öppen reception, cykeluthyrning och mötesrum.

Detta 4-stjärniga hotell erbjuder concierge, bagageförvaring och biljettservice. Det finns gym öppet för gäster som vill träna när de är ute och reser.

Det finns 162 rum på Tryp Zaragoza som alla har den komfort som krävs för att säkerställa en härlig vistelse. Hotellet har flera rymliga rum inredda för att passa familjer.

Tryp  Zaragozas restaurang är tillgängligt för middag och är en ideal plats för de som letar efter att ha nära till allt som faciliteten har att erbjuda (nackdelen är att dagens lunch kostar 17 euro).

Varje kväll kan boende även njuta av en drink i den bekväma loungebaren. 

 
Tryp hotell bodde vi på 2 nätter som ligger ca 30 minuter gångavstånd från centrum ( vilket är en nackdel för den som inte vill gå så långt)
Hotellet i sig själv är inrett i en en modern design och fasaden ser ut som en legobyggnad från håll. Rummen är försedda med bekväma sängar ( fördel) och vi fick en svit för ett ganska billigt pris. 
Intill hotellet finns en linbana och en gångbro över till tåg/ buss stationen. 
 

Happiness

Kategori: Spaniens Zaragoza

Aljafería är ett palats som är befäst i Zaragoza i den andra halvan av 1100- talet på ett initiativ av Al-Muqtadir som var bostad av kungar som hudíes av Saraqusta .
 Detta rekreationspalats (kallat "Qasr al-Surur" eller Palace of Happiness) återspeglar den prakt som Taifa- riket nått under perioden med sin maximala politiska och kulturella storhetstid
 
lånad bild
 
 
lånad bild
 
 
 
 
 
 
Igår började vi vår bilfärd mot Zaragoza som tog ca 8 1/2  timmar med ett stopp. 
Efter att checkat in på Tryp hotell 
(i utkanten av Zaragoza) promenerade vi till palatset. Palatset ligger ca 15 minuter gångväg från hotellet.
Från avstånd (inte mindre än från hängbron som leder över till tåg/ buss stationen )  så kan man skymta  en legoliknande byggnad som är i själva verket är Tryp hotells fasad. Där ska vi bo 2 dygn.
 
 
 
 Tro inte att detta är första gången jag är i Zaragoza. Nej, det är nämligen 3: e gången som jag har satt min fot här och fler avtryck blir det säkert. Idag kommer det bli många fotsteg registrerade på min Garmin klocka. Det brukar bli så första dagen på sightseeing.
Håll till godo🤗