biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Level

Kategori: Spaniens Sevilla

 
Är nu tillbaka i Sevilla och trodde att jag kunde sola vid poolen varenda dag. Jag tror att solen har irrat bort sig och hittar inte tillbaka till Andalusien. Så här dåligt väder i Maj månad har jag inte varit med om på länge. Man får göra det bästa av situationen att shoppa eller äta av de godsaker dom bjuds på Level/ Lebreros  hotell i Sevilla.
Det går även det med.
Wow, vad Lebreros har höjt i skyarna med både en fräsch inredning och utökat hotellet för Level medlemmar.
 
 
Ja, något poolhäng kan jag inte skryta med att det har blivit ofta.
 
 
Men poolterassen har även uppdaterat med nya solsängar.
 
 
 
Idag eller morgon blir det nog hemgång...tror jag.
Det blir hem och vända igen...
Tvätta och packa för nya resor och nya upptäcktsresande 🤗
 
 

Stekpannebyn

Kategori: Spaniens Ecija

Écija är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Provincia de Sevilla och regionen Andalusien, Byn ligger i den södra delen av landet ca 300 km söder om huvudstaden Madrid.

 
 
 
 
 

 Antalet invånare är 40 683. 

Arean är 976 kvadratkilometer

Byn är känd för alla sina kyrkor, torn och katedraler. Den är även känd för att troligt vara den ort i Spanien som är hetast under sommartid.

De kallar den "stekpannan"

Écija is known as "La Sartén de Andalucía" (the frying pan of Andalusia) which is no exaggeration; It once registered an alarming 52 degrees celcius on the thermometer.

 
När vi åt lunch på denna restaurang mitt på Plaza España så noterade jag maträtterna som visades som bild på fasaden. En rätt som min blick fastnade lite extra på var: Sopa de gato (dvs svensk översättning )= kattsoppa
Nu kan jag ju aldrig tänka mig att det var så.......
För att vara på den säkra sidan så beställde jag Salmorejo soppa och den var (katastrofalt) god.
 
 
 
Förra gången jag var i Ecija så var denna kyrka helt tillbommad. Denna gång hade jag bättre tur och  passade på att smita in genom de stora portarna medan det var öppet och njöt av all guld och glim inuti kyrkans stora kammare.

Iglesias de  San  Fransisco heter den fina kyrkan som är placerad vid Plaza España. 

 
Resan fortsatte till Sevilla och där vistas jag även nu.
Jag firade även Mors dag på söndagen med hjälp av min man och det lyckades vi jätte bra med genom att äta, dricka gott och sola/bada i poolen.

 

 

Leonor

Kategori: Spaniens Ecija

Hotellet i Écija erbjuder en modern design och modern plats att bo på . 

Hotel Infanta Leonor ligger i en stad som är en historisk-konstnärlig plats, och  erbjuder dig rum med gastronomiska, sensoriska och kulturella upplevelser . 

Speciellt utformad för de par som flyr från konventionen.

 

Njut av den fantastiska utsikten över det historiska distriktet från terrassen på Budha  Lounge  Terrace  Bar där man kan välja ett stort urval av goda cocktails. På hotellets restaurang hittar man den bästa fusionen av den traditionella och dagens rätt med ett överraskande kök. Vi beställde en god Oxfile med stekt potatis till huvudrätt. Medan vi väntade in varmrätten så startade vi med en traditionell Ost och Jamonbricka.

Infanta Leonor Hotel är ett hotell som är utformat för att välkomna besökare i en modern och mycket speciell designmiljö.

Med sina 29 rum samt därav olika och personliga sviter som passar alla.

 

Hotellet har nog en gång förtjänat alla sina fyra stjärnor. Speciellt när det var nytt och fräscht.

Jag har bott på hotellet för ca 2 år sedan.

Idag, dessvärre så har det tappat en stjärna.

Fördelen är att hotellet är tillräckligt stort för att kunna ta emot ett busslass av turister ( från fjärran land). Det är tillräckligt litet för att kunna få en personlig och speciell service.

Även om det finns fördelar så överväger nackdelarna.

Det finns Wifi men fungerar ej och för att kunna få varmvatten så är man tvungen att vänta i en halvtimme. Hotellet ligger inte centralt men är man glad för låmga promenader så är det inga alls problem.

Personalen är helt underbar, städningen är utomordentligt och sängarna är bekväma.

Ett hotell i min smak men under kort tid.

 

 
En av sviterna
 
 
 

 

GP Moto & Feria i Jerez

Kategori: Spaniens Jerez

 
GP MOTO Jerez 2018
(Tryck på bilden)
 
 
(Tryck  bilden)
Detta året korsade GP Moto med Feria de Caballo i Jerez. Om nu Jerez fylls upp av över 100000 motorcyklister den helgen så räcker inte det . Då får vi desslika räkna med glada Feriafirande som har åkt från alla håll och kanter bara för att se de ståtliga hästarna i Jerez.
 
 
Feria de Caballo 2018 Jerez
 
 
⬇ (Tryck på bilden)⬇
 
 (Tryck på bilden)
 
Ferian tjuvstartade redan på Fredagen den 4/5 i Jerez och avslutades Lördagen den 12 Maj. Efter att vi hade varit på GP Moto "efterfest" så promenerade vi vidare till parken med vänner. Såklart var man både lomhörd och taggad efter både höga motorljud, höga decibel på musiken, stämning, gummilukt och rök. 
 
Total skillnad från en stor massa av motorknuttar till eleganta flamenco/ kostym klädda spanjorer ridande på häst. Hästkrafter som hästkrafter.
Detta hände på Lördagskvällen på en och samma gång. Jerez i full rörelse med en blandad kompott.
 
Sista Fredagen var Amanda och jag och åt lunch på Ferian och drack Rebujito ( Sherry och Sprite)
Vi hade en jätte mysig dag med underhållning av hästparader och häst och vagn. Otroligt fina och välskötta hästar som tog plats mitt i parken och flamencoklädda spanjorskor som spatserade förbi i vimlet. Männen var klädda i tajta kostymer och hatt. 
Nu är det vardag och allt är sig likt igen i Jerez.