biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Cumpleaños Feliz.....

Kategori: Min Blogg

Idag fyller min lilla kicka 20 år.
Tänk att det har gått 20 år sedan jag åkte in till Lunds sjukhus och förlöste dig efter 7 timmar. På en Måndag kom du, dagen efter Mors dag. En riktig ljustott var du. Lite arg efter situationen ville du bara komma ut till denna ljusa värld . Du var väl inte så glad utan väldigt bestämd och arg att få behöva vänta i 7 timmar bara för att passera denna trånga mörka gång ut i det verkliga  livet. Som då och nu är du väl inte den som har tålamod och har tid att vänta. Vem har det?? Du är född i tvillingarnas tecken och jag vill lova att du har mycket av tvillingarnas egenskaper. Jag har känt dig nu i 20 år och älskar dig väldigt mycket för vad du är.
Du är charmig, smart, omtänksam, otålig, uppriktig, humörsfull och. mycket mer. Du har fått många smeknamn såsom: kladdemajsan, tuttepruttan, pissmyran och Snurresprätt. Kärt barn har många namn.
 
Grattis min lilla ängel!!!!
 
 På just din dag önskar mammi och pappi. 

My taste of city "Jerez"

Kategori: Min Blogg

Älskar att gå och promonixa på en av gatorna i Jerez. Upptäcker hela tiden nya saker och t.o.m jag kan gå vilse i (pannkakan) en liten stad som Jerez.
 Nu har ju inte jag något bra lokalsinne.....
Observera vad som står på klockstapeln dv.s inga siffror utan bokstäver som bildar ett namn. Rätt så kul.
Plaza Arenal
 Mor & Dotter
Detta stora torg brukar vara en normalt en träffpunkt i Jerez. Även på Nyårsnatten där Jerezinvånarna skålar in det nya året.
Även samling för duvorna.
Ha en jätte mysig Kristihimmelsfärdsdag
 

Ljuvliga Cadiz

Kategori: Min Blogg

En heldag i Cadiz.
 Nyanländ med färjan.
Alltid lika mycket turister i Cadiz som är på gemomresa, studerar eller rent av bor här en tid i en av lägenheterna vid kusten. 
Rondellen precis vid färjetrafiken.
Den stora katedralen.
Enorm
Fullt av tavermer och många turister.
Åt en god sallad.
Efter 5 timmar var vi nöjda med dagen och tog oss hem med färjan igen.

Morsdag

Kategori: Min Blogg

Vill passa på att gratta alla mammor på mors dag och  då speciellt min snälla mamma som har hjälpt mig med flytt och städning. Jag hade aldrig klarat mig utan dig.
 Älskar dig!!!!

Ida y vuelva..

Kategori: Min Blogg

Idag gick färjan från El Puerto de Santa Maria till Cadiz.
En lagom båttur över Cadizbukten/Atlanten.
 I väntan på färjan.
20 minuters färd med dockning.
5 Euro tur/retur
På böljande blå, hej,hå......
Härlig båtfärd med friska vindar.
Valdegrana
Lyxfärjor vid Cadiz hamn.
Medelhavsfärjan
Stor som en skyskrapa...
Nu börjar sightseeingen i ljuvliga Cadiz.
 

En dag på stan.....

Kategori: Min Blogg

En heldag på stan.
Inne i saluhallen i Jerez. Där bjuds på färska grönsaker och frukter. Även kött och fräsch fisk. 
 Även skaldjur och såklart diverse olika olivmarinader.
Åt en läcker lunch med min mamma.
Tartar de Atun med löjrom
Njuter i solen.
Tjingeling=)

Zapatas otra vez zapatas

Kategori: Min Blogg

Vem älskar inte skor??
Jag kan inte undvara en skoaffär när jag är ute på shoppingrunda.
Min mamma är på besök här i Jerez och jag har fått 3 par fina skor bl.a krokodilskor.Jag är så lycklig!!
Sedan har jag fått nya badskor.
Sedan har köpt en nypontvål som ska vara bra för både rynkor och pigmentfläckar.
 

Verdura de Tuna

Kategori: Min Blogg

Till lunch åt jag en smaklig tonfisksallad.
grönsallad||rivna morötter|| färsk gullök||tonfisk i olivolja||ägg||kapris||currymajonäs||burgos||
》》》》
En superduper god lchf-lunch.
 Burgos är en ost som härstammar från Burgos som ligger i nordvästra delen av Spanien.
Burgos, queso fresco, en färsk ost gjord på fårmjölk som har en konsistens nästan som lite dallrig fromage och smakar absolut ingenting.
Nu valde jag dessa små burgos som är lagom att blanda i en sallad. Det finns i olika storlekar. Välj och vraka, din kraka..... skämt o sidor. 
Mors mors!!

I was planned

Kategori: Min Blogg

Idag blir vår vän 40 år. Grattis Xavier!!!
Hoy será nuestro amigo 40 año
Felicidades!!!
 Och vem tror ni han pratar med om inte hans käre flickvän.
Han och hans tjej fick nämligen trillingar i September förra året. Från att ha levat som en ungkarl och roat sig med kitesurfing, dykning och motorsport etc till att bli trebarnspappa på en dag. Helt otroligt!! Vilken förändring och vilken lycka.
Tack för att du är vår katalanska vän, nuestro amigo!!

Por fin.....

Kategori: Min Blogg

Äntligen har vi gått iland med vårt husköp. Det tog tid.
En erfarenhet rikare får jag verkligen erkänna.
Det är inte lätt att köpa hus i Spanien. Speciellt med ej engelsktalande banktjänstemän, ägare och notarier. Även alla skatter, lagar&normer som ska följas. Som tur var hade vi våra mäklare till hjälp som verkligen försökte. Tack och muchas gracias, Alejandro och Estafania!!!! 
 Nu har vi nycklarna, kontraktet och en ännu längre adress än tidigare. Har precis lärt sig den förra.......
Kontraktet är en hel låda med dokument. Spanien ligger lite efter. De gillar verkligen pappersarbete.   
Nuestra  Casa
Vill inte visa hur det ser ut i huset ännu. Det är bara fyllt med massa flyttlådor.
 
Idag nalkas slutet på den stora Ferian i Jerez. Vi hann med en och en halv dag. Så kan det bli precis lagom till flyttning. Det kommer fler ggr.....

💜♡Saknaden är enorm♡

Kategori: Min Blogg

Snart så får jag träffa flickorna!!! 
Ni kan inte ana hur mycket jag saknar de finaste flickorna på denna jord.
Ja, så känner jag som mor. 
Helt obeskrivligt! Jag älskar er STORT
Denna bilden är när vi bodde i Holland inte så långt ifrån Bergen op Zoom. Den äldsta dottern var 3 år och den minsta 1 år (länge sedan).Riktiga charmtroll.
Snart ska jag träffa dem =)=)=)
 

La Piedra

Kategori: Min Blogg

Igår åt vi en god lunch på La Piedra. Jag som LCHF-are åt inte pommesen som kan ses på tallriken. Visst var det frestande,men jag stod emot. Som sagt det går framåt. Jag har tappat 7 1/2 kilon på 2 månader. 
 Pincho de pollo. Supergott!! Billigt!!
Vi behöver knappt säga vad vi vill ha utan kyparen flikar in med " pinch de pollo ". Han är van att vi brukar äta kycklingspett på La Piedra.
 
Igår var vi på den årliga  Ferian i Jerez. Den är känd för att vara den bästa i Andalusien. Vi har varit på Sevilla Ferian, men de har bara 6 tält för allmänheten. I Jerez har de lagt ner ett bättre arbete på barerna/restaurangerna som blir sponsrade. De ser ut som små salooner på WildWest tiden. Det känns verkligen som man befinner sig i Vilda Västern. När man ser  häst & vagn passerar,väl dresserade hästar, flamencoklädda kvinnor och hattprydda män.
Denna Feria håller på en hel vecka.
Jag kommer att visa bilder på Ferian när jag har organiserat alla bilder och filmklipp.

Svenska konsulatet

Kategori: Min Blogg

Idag var vi första gången på svenska konsulatet i Jerez för att hämta upp nya pass. Det såg helt igenbommat ut. Vi fick ringa och fråga om de överhuvudtaget fanns kvar i Jerez. Nu ska ni veta att det är Feria i Jerez hela denna vecka. Så många tar ledigt.
Jag kommer att visa bilder från" Ferian "  längre fram på denna vecka. Hursomhelst visade sig att vi var tvungna att gå in på Tio Pepe bodegan (området) för att komma till svenska/danska konsulatet. Då har vi lärt oss något nytt idag med....
 På andra sidan av vägen ligger Alcazars fina byggnad och Katedralen av Jerez. Vilken vy och vilka underbara träd i bakgrunden. 
Med den fina paviljongen i centrum....
Som sagt vilka underbara träd. Påminner om Syrénträd, men så är inte fallet.
Chiao
 

Packåsnan sadlar om...

Kategori: Min Blogg

Idag har inte hänt mycket mer än att tiden har gått fort i  flyttningstider. Här står kartonger och resväskor utspridda.  Har packat hela dagen och snart är det dags att packa åsnan och dra vidare.....
 Till nästa bostad, hus och område. Ska bli spännande att se hur grannarna är. Hursomhelst att vi kommer att trivas i vårt nya boende.
 
Förresten var jag nöjd med resultatet att Sanna kom på en tredje plats.  Hon var väl förtjänt till den. Jag tyckte väl bara att Spaniens bidrag kunde ha fått lite bättre resultat. För att vara Spaniens Esc bidrag, så var hon bättre än somliga. Hon har en underbar röst. Men, men Esc är inte som den har varit. Då handlade det bara om schlagers och ingenting annat.
Sånt är livet.......

I strandens hetta

Kategori: Min Blogg

På stranden i Valdegrana när det är som varmast på dagen, så är det inte alls dumt med  en svalka i  Cadizbukten/Atlantis. Vattnet är väldigt skönt. Inte alls så kallt som jag trodde.  Det  är ju faktiskt den 10/5 idag. Alla är som tokar och ska gassa i solen. Det enda som skiljer spanjorerna ifrån oss nordbor åt är att de är så förståndiga att de ligger under parasoller. Idag har jag fått otrolig färg bara på 1 1/2. Solen tar jätte mycket, så det är bäst att ta det lugnt.
 På alla håll och kanter ser jag färgrika parasoller längs stranden. Spanjoren i sig själv är väldigt sällskapssjuk. Han ligger hellre nära alla andra även om det finns hur mycket plats på annat håll. Som sagt helst tillsammans i  vinrankor eller sillkonserv.
Visst tar vår solen som mest nu och det är ett konstaterarande.
Som erfarenhet av att bränna mig i solen innan, så tar jag  det rätt så lugnt idag, imorgon och övermorgon.......... Visst ska man ta lärdom och ha med ett parasoll och skyla sig när det blir för bra. Glöm inte att skydda er från den värsta solhettan!!!
Idag blir det grillning och Eurovision på spansk TV.
Ha det bra mina finisar tills vi ses igen.....
 

Alto Iberico

Kategori: Min Blogg

Alto Iberico har öppnat ett glass/kaffehak jämte dem. Så vi provade stället igår och tog en kaffe med avec. Det var bara vi där,men vad gör det. Hoppas att de lyckas hållas sig kvar på den spanka marknaden.
 Igår var ännu en dag med sol i Jerez. Vi åkte till Valdegrana för att sola, men det blåste lite för mycket. Så vi bestämde oss för att sitta och relaxa på en av Valdegranas taverna och bara umgås på tu man hand. Sol fick vi ändå. Därefter förflyttade vi oss till vår härliga terass.
Så ha en härlig Fredag på er och ses igen =)
 

Hot hot hot

Kategori: Min Blogg

Det är  varmt idag....
 
 Nu står termometern på 31,7.....
One day in Valdegrana...... 
Finns det överhuvudtaget kvar telefonkiosker i Sverige??? Här finns det kvar för om man vill ringa billigt  inom Europa !!
Härligt är livet.  Väntar fortfarande på att allt ska gå ivägen med  husköpet. Ska prata igen med mäklaren......

Busy

Kategori: Min Blogg

Busy week
 Hur mycket som helst att tänka på just nu. När allt blir klart med huset.... Utflyttning samt all städning.... Usch!! Lever bland kartonger.
Det fenomen känner jag igen från utlandstiden när vi bodde på samma ställe i ett år.
Sedan tänker jag på att även huset där hemma  ska utrymmas på möbler och saker. Därefter en slutstädning...
Man blir ju inte yngre för var dag och speciellt inte under sådana här omständigheter.
Då var det ännu en tur till banken i Cadiz för att skynda på affärerna. Efter det gick vi på vårt strandhak där vi brukar ta vårt kaffe.
Skönt att bara sitta och njuta av strandvyerna 
På alla håll och kanter...
Duschens kontrast....
De unga killarnas förberedelse till att göra gymnastiska hopp på en stor nergrävd boj.
Imponerande....
Av vad som föregick på stranden i Cadiz. Rent avkopplande att bara sitta och studera ungdomens atletiska strand aktiviteter.
Busy day on Cadiz beach.

busy sunday

Kategori: Min Blogg

 Igår var det fullt upp. Först flyttade vi tunga saker till huset. Sedan när vi var klara så träffade vi Alberto och hans bror och tog lite vin i 35 graders värmebölja.
Därefter firades  den "spanska mothersday"  med ett antal restaurangbesök med ett hyllande av spanska familjemedlemmarnas "Madre". Jag får vänta lite till när det är dags för min tur att bli firad den sista söndagen i Maj. De länder som firar sin mor  samma dag som i Sverige  är även Frankrike och Marrocko. Konstigt att inte Fars/Morsdag blir internationell tradition. 
 Igår var även sista dagen för GP Jerez huvudsakliga Race. Så nu är vi tillbaka till verkligheten.
Fart i glans.
Så många människor som är på besök i Jerez.
Som sagt tillbaka till vardagen och idag är det Måndag.

GP Jerez 2014

Kategori: Min Blogg

Idag är det den årliga GP i  Jerez. Idag är det testrace och imorgon är själva tävlingen. Denna helg fylls alla gator och tavernor med flera tusentals motorcykelknuttar. Förra året tillbringade jag kvällen med ett gott och taggat sällskap. Polisen hade full show att spärra av vägarna, så motorcyklisterna kunde passera och showa lite med sina "bikes". Vilka ljudnivåer!!
Ikväll blir det utgång med ett gäng killar som har rest hit från långan väg för denna händelse. Alla hotell och Hostels i Jerez och i de närliggande städerna är uthyrda. Nästa år kanske är en god idé att hyra ut sitt hus och tjäna "storkovan". Tal vez o tal vez no...... 
 
Hela Jerez blomstrar upp
 en dag som denna. Vilket väder!!! Igår var det 35 grader och idag likaså.
Hoppas att detta året blir lika roligt som förra. Då serverades förfriskningar från uppbyggda barer utanför Kapote. Visst var det trevligt, men väldigt trångt.
Hasta Luego.....
 
 

Diaz caliente

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

 1 Maj spenderade vi vår dyrbara tid vid Valdegrana beach. Valdegrana är en fin, vit och bred strand som rymmer många soldyrkare. Stranden tillhör El Puerto de Santa Maria som är en mysig liten hamnby. Det är en lagom bilfärd med bara 10 minuter och vår närmaste badstrand från Jerez.
 Hela stranden brukar vara täckt av parasoller när det är högsäsong.
På strandpromenaden finns även gymredskap som är till för att nyttjas för allmänheten.
Man kan blicka Estradan som sträcker sig långt.
 Och åt andra hållet ligger  Restauranger och
Hotell precis vid stranden. Till Valdegrana kommer det många spanska turister och sommargästar. Visst kan man se en och annan skandinav och engelsman. Det är inget typiskt semestermål.
 
Nu i slutet av veckan nalkas den årliga motorcykeltävling i Jerez.
Med många motorcyklister från hela Europa som kommer på själva moto GPJerez tävlingen eller på övningen. Många kommer bara för att visa upp sina fina motorcyklar.  På kvällen är det FEST.
Det bruka komma över 60000 motorcyklister bara för att delta i arrangemanget. 100000 åskadare brukar infinna sig vid racet.
Igår var det en varm dag,
1  Maj 2014

Bål

Kategori: Min Blogg

Det närmaste Valborgsbål vi kom till var grillen.
 Vi åt jätte goda grillspett fyllt med fläskfilé och blandad kompott med grönsaker.
Jag är väldigt nöjd med vår spanska Valborgsfirandet med god mat och en underbar kväll på 26 grader varmt. Det kunde inte bli bättre.
Idag är det 1 Maj och jag önskar er alla en fortsatt bra dag.