biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Finbesök

Kategori: Spaniens Jerez

Jag har haft finbesök från Sverige av min yngsta dotter och kompis.
Tiden går så fort att man glömner tid och rum
 
 
Vi hann med mycket allt från strandbesök till sena utekvällar. Här var vi påväg till Restaurang Kampai  Sushi. Därinnan hade vi hunnit med både tjo och tjim ( lek).
 
 
Här provade vi på en av The  Bliss goda drinkar. Det är bara att trycka på knappen så sätter ruljansen igång....
 
 
Sedan spatserade vi gata upp och gata ner i Jerez city. Vi snubblade förbi en ganska så nyöppnad pub där det är självservice dvs ingen kypare till synes. Där tog vi något svalkande innan vi fortsatte vår promenad.
Föregående vecka har varit intensiv och mysig. Däremellan god mat/ dryck och gott sällskap. Alltid lika tråkigt när sina barn ska åka tillbaka till Sverige. Man får leva på detta ett tag tills vi ses igen. Min dotter var även nöjd som fick köra nästan hela vägen till Marbella. Där vistade de i 2 nätter på ett mysigt lägenhetshotell med pool på taket. Innan hemfärd avslutade de deras semestervistelse i Malaga. Ibland önskar man att man vore ung igen.......
Inga bekymmer eller ledsamheter. Man orkade så mycket.......
 
 
 
 

Tamarindos

Kategori: Gran Canaria

 
Över gatan ligger denna restaurang som ligger placerad mellan svenska skolan/ svenska kyrkan och en affär som säljer svenska matvaror. Ja, inte en chans att man känner sig som om att befinna sig i Spanien. De flesta inom serviceyrket pratar svenska, tyska och engelska. Det är jag inte så van från där jag kommer ifrån  Jerez/Andalusien. Jag säger som så att det är bäst att man tänker sig för att vakta sin tunga. Inga svenska grodor som hoppar plötsligt ur mun. 
Denna restaurang serverar allt från goda pizzor till Black & White. Jätte god mat och menyn kan även läsas på svenska.
 
 
En bilfärd upp i de Canariska bergen är ett måste om man har bil. Vi var nästan 2000 m ö h
 
 
Igår utövade vi lite bergsklättring för att ta oss nerför. Denna strand valde vi mef omsorg. Motion fick vi även gratis och vy från ovan. En strand för både nudister och icke nudister. Även en strand för de som vill campa en natt eller två. Vägen ner är kanske inte att rekommendera för de som har mycket bagage och går dåligt. Vi fick även uppleva det att se ett hel gäng kämpa nerför bergen med "upp-åt huvudet-mycket-saker"som skulle föras ner. Vilka kämpar i värmen!!!
 
 
 
Jag är omringad av Sahara öken i Maspalomas 
 
 
När man går på dynorna i riktning mot strandremsan så rekommenderar jag sandaler och vatten på vandringen.
 
 
Vi hann med att träffa min far och fru där de bor Platero/ Puerto  Rico.
Vi åt en god lunch och sedan kom de även och hälsade på mig på hotellet.
Vi spenderade 12 dagar på Melia hotell i San Augustin. Ett typiskt All inklusive hotell
( vilket vi inte är vana med) Vi åt bara frukost på hotellet som var väldigt bra. En gång provade vi även buffen på kvällen men det är väl inte riktigt vår grej. Förutom det så testade vi på många olika restauranger i närheten. Vi promenerade även Boulevarden längs vattnet till olika restauranger.
Vi utnyttjade även Level där vi har medlemskort och kan utnyttja det som serveras. Om man jämför med Level på fastlandet så är detta hotellet sämre. Annars så har de olika och många faciliteter att välja mellan som är bra.
Hotellet ligger vid stranden och ligger nära till Supermarket med diverse restauranger. Sängarna är inget att skryta med men vyn mot havet överträffar. Gratis parkering, Wifi och en trevlig personal. Tyvärr tar hotellincheckningen väldigt lång tid så det gäller att inte ha bråttom=)
Det finns många aktiviteter på hotellet och därav Aquagym som jag deltog många gånger till ljuva 80-tals musik.
Nu börjar det lida mot sitt slut och det har varit väldigt givande med sol, lagom bris, god mat och gott sällskap.