En sockerbagare som bor i staden han bakar kakor.........
Kategori: Mina LCHF recept
Ca 8 stycken stora muffins
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tar 0,5 dl sukrin+)
125 gr smält smör
100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 ägg
Tillför en bärblandning med en lite gnutta sötma (honung).
Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, philadelphiaost och grädde.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!
använde mig av www.56 kilo.se recept.
Gjorde även bounty
Ca 15-18 bollar
3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosfett
(2,5 msk honung eller sötning med sötma motsvarande 50 gr socker *) – Sötning går givetvis att utesluta helt!
1-2 msk krämig kokosmjölk
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljessens eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%
(2 msk Malibu kokoslikör)
I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint..
Ställ gärna kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
Sätt in i frys i ca 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och smaksätt gärna med varm kokoslikör för en rikare smak och konsistens, men går givetvis att utesluta.
Rulla sedan bollarna i chokladen och strössla lite kokosflingor ovanpå.
Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.
Smaksätt med Rom eller någon annan smak essens.
Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/