biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Distansarbete i framtiden

Kategori: Spaniens Jerez

 
Spanjorerna är mer konservativa jämfört med svenskar
 
De senaste veckorna har visat att distansarbete inte bara är en möjlighet utan att en majoritet av företagen faktiskt kan fungera väl utan daglig fysisk närvaro på kontoret av de anställda. Det menar arkitektstudion Fenwick Iribarren.
Att så många företag nu implementerar distansarbete på grund av pandemin, medför viktiga förändringar på kontor och arbetsplatser så som de ser ut idag, tror delägaren Mark Fenwick.
Kontoren blir en plats för möten och koordination av projekt och strategier, vilket flyttar fokus från kontorslandskap till större mötesrum och sociala ytor.
 
 
 
 Karantändag 40
 
 Newtrals tips för hemmajobb: Dagliga rutiner och planering av hur arbetsdagen ska se ut.
 
Aldrig arbeta i pyjamas, utan starta arbetsdagen med siktet inställt på arbete.
En specifik och strukturerad arbetsplats avsedd för jobb.
Minimalt med distraktion samt anpassade möbler, belysning och ventilation.
Anpassa arbetstiden efter den tid på dygnet du är mest produktiv, det viktigaste är resultatet, inte antalet timmar du ägnar åt en uppgift.
 
Det finns alltid något bra som kommer från det dåliga
 
 
 Stor besvikelse bland föräldrar i karantän 
 
Ingenting under karantänen har utlöst så stor ilska och frustration, som beskedet i tisdags att barn visserligen skulle få komma ut från 27 april, men enbart till mataffären, apoteket och banken.
 
Anledningen till de starka reaktionerna var inte bara den känsliga situationen efter fem veckors utegångsförbud, utan att det inte alls stämde med vad som tidigare aviserats. Inte heller uppfattades beslutet som logiskt.
Efter ett par dagar fick statsman Pedro Sanchez ändra sitt beslut till att barn under 14 år får börja att gå ut den 26/4 i en timmes promenad tillsammans med en förälder/ familjemedlem.
Nu har restriktionerna tydligen ändrats igen till att barn får vara ute en timme mellan 9.00 - 21.00.
De tycks även få ta med sig sina egna leksaker.
De får däremot inte besöka parker. 
 
Det får dessutom endast ske inom en kilometers radie från hemmet. Upp till tre barn, om de bor tillsammans, får gå med en vuxen och det behöver ej vara en förälder utan kan exempelvis bestå av ett storasyskon. De måste dock alla bo tillsammans i dagsläget och samtliga ska upprätthålla social distans till andra människor. Det innebär att barnen tyvärr ej tillåts leka eller umgås med andra barn.
Nu får vi verkligen inte hoppas att det ändras igen....
För mer mindre kan man bli förvirrad i dessa tider.
 
 
 
Många i min Wattsup grupp tycks även vara upprörda hur utsläppningen av alla i Spanien kommer att ske den 11/5 utan att ta massprover.  Ovissheten är ett faktum.
Såklart är många oroliga hur vi ska kunna förhålla oss till varandra i framtiden. 
Frågor ställs även om man bör ha utrustning såsom masker, handskar på sig när man går till jobbet/ skolor.
Frågan är hur länge bör vi vara skyddade?
Hur vi ska distansiera oss från våra medmänniskor....
 
 
Vår trädgårdsmästare Pedro i action.
Han desinfekterar alla ytor och dörrar på vårt område.
Skönt att många yrkesgrupper har fått börja att jobba igen.
 
Nu hoppas man även att man slussas ut successivt och testas omgående.
Fördelen är att många som är immuna kan återgå till sina jobb. Man är nog begränsad i sin ort/ kommun. Så att man inte sprider runt viruset i andra kommuner/provinser.
Hur ska detta sluta.......
Nu måste verkligen "efter lockdown" skötas noggrant men handeln måste ju fungera och företag måste överleva.
 
 

Kommentarer

  • Netti Starby säger:

    Vad bra att barnen äntligen ska få gå ut och det är verkligen mycket att tänka på. Hoppas att det här någonsin tar slut. <3 Kramis

    Svar: Ja, jag förstår att både barn och föräldrar till barn är frustrerade och rastlösa=/
    Kram
    Biggeros

    2020-04-23 | 15:07:39
    Bloggadress: http://starbys.se
  • Heléna säger:

    Vi får hoppas på att allt återgår till en normal vardag snart även om det känns fjärran fortfarande att det kommer att kännas normalt efter allt som har hänt under pandemin. Håller tummarna för att barn får vara ute och leka igen!
    Kram vännen och ta hand om dig! 💖💖💖

    Svar: Ja, det har varit mångacturer fram ochvtillbaka om och när barn ska få viss rörelsefrihet.Det önskar vi alla att vi ska få gå ut på långa promenader =)
    Tack vännen!! Ta hand om dig med och krya på dig 🙏
    Biggeros

    2020-04-23 | 15:10:34
    Bloggadress: http://lehdla.blogg.se
  • D säger:

    Något röriga förhållningsorder angående barns utevistelse. Och vem/vilka se till att de bestämda reglerna hålls. Man kan ju undra. Och sedan när folk bit för bit ska komma ut. Ska man ta ett kvarter i taget? Och hur gör man då för att folk inte ska smitta varandra när man inte vet vilka som är smittade.
    Får nog säga att jag ärnöjd med hur vi har det här hemma. Och man kan ju välja att frivilligt vara i karantän. En del gör ju det. Men maken och jag har satsat på att röra oss massor och med distans till andra
    Jag tror inte man kan skydda sig mot corona för man vet inte vilka som är smittade. Men att vara försiktig är gott nog.
    Kram och många tankar
    Ha det så bra du kan

    Svar: Hur man ska gå tillväga under karantän är nog svårt att vara ense om i en sådan lummig regering som den spanska. Många olika viljor. Nu har ingen i regeringen erfarenhet av en kris som denna och hur man ska förhålla sig till karantän. Hursomhelst har folk varit lydiga och anpassningsbara.
    I Jerez har vi ett fåtal fall och även i Cadiz jämfört med i övriga provinser. Jag själv tror på karantän i Spanien pga av att avlasta kaos i sjukvården och spanjorernas sociala umgänge. Då behövs strikta åtgärder. Visst borde alla vara försiktiga i framtiden för att inte smitta andra som är i riskgrupp. Distans kommer nog även fortgå.
    Tack för din omsorg och funderingar <3
    Kram
    Biggeros

    2020-04-23 | 17:09:52
    Bloggadress: http://https://dittemitti.se
  • Znogge säger:

    Det var ju tur att det blev ändring för vad sjutton skulle barnen göra i affären, banken eller på apoteket? Det senaste alternativet låter bättre men det blir nog svårt att kolla om någon varit ute tidigare. Nåja, det är bara att vänta och se hur det går.

    Kram och god kväll!

    Svar: Ja, hur ofta samma barn kommer att vara ute kan ingen kolla. Det är ju inte så väsentligt tycker jag. Bara att barn som har spring i benen kommer ut=) Ja, det första förslaget kom som ett skämt från intet. Vad för stimulering av att handla och åka till apoteket är det för barn under 14 år?Hoppas nu att de även lättar successivt för oss vuxna=)Trevlig kväll <3Kram
    Biggeros

    2020-04-23 | 17:47:54
    Bloggadress: http://znogge.wordpress.com
  • Mirjam säger:

    Dagliga rutiner och planering av hur arbetsdagen ska se ut. Det verkar enkelt men det kan nog vara ack så svårt för vissa, disciplin är inte lätt ;)
    Oj, så krångligt med alla restriktioner hit och dit, samtidigt är det inte så lätt det där heller, ingen vet ju vad som egentligen är bäst *suck* Vi ska inte klaga här i landet, det ser jag klart och tydligt!
    Ha en fin kväll och en härlig fredag <3

    Svar: Ja, det krävs verkligen disciplin om man ska jobba från hemma. Jag kommer ihåg när jag läste Nti på distans. Datorkunskap, deskpublishing och webdesign. Jag läste i ett och ett halvt år och fick lägga upp min dag från morgon till kväll. Ibland fastnade jag i flera timmar i streck utan att pausa. Jag gick upp tillsammans med barnen och började min dag efter jag hade skjutsat dem till skolan. För mig funkar det att vara självdisciplinerad men för vissa fungerar det inte alls. Nu får vi hoppas att det blir även förändring för oss som har skött oss i karantän=)Trevlig kväll <3
    Biggeros

    2020-04-23 | 21:38:04
    Bloggadress: http://tanthuset.blogg.se
  • Petra Olsson säger:

    Ja de hinner röra till det mycket med reglerna , men skönt att barnen får komma ut en liten stund på en bensträckare .stor kram 💕

    Svar: Ja, nu ska det till förändringar under karantänen. Bra att barnen får en viss rörelsefrihet vilket kan behövas. Vi kämpar på att gå vår runda i trädgården. Trevlig kväll
    Kram <3
    Biggeros

    2020-04-23 | 23:06:47
    Bloggadress: http://mammansprinsessor.blogg.se/
  • Karin Eklund säger:

    Det är svåra bitar det här. Skönt att barnen får vara ute i alla fall en timme om dagen, utanför hemmet. Alla behöver vara ute men barn har svårare än vuxna.
    De har så mycket mera spring i benen.
    Det ligger upp till var och en att ta så mycket ansvar som möjligt själva med tanke på ev. uppföljning och kontroll om hur det hela sköts. Det finns knappast personresurser i tillräcklig omfattning som kan kolla det hela. Man måste ta eget ansvar och naturligtvis så gör inte alla det. Så är det överallt men väldigt, väldigt känsligt på många platser i Spanien och Italien där så många har varit smittade. Det här kommer att ta tid. Ja, hur ska det sluta med tanke på allt vad det medför av ekonomiska och hälsokonsekvenser.
    Ha det gott i karantänen! Du är så självdisciplinerad, ett gott föredöme i tider som dessa. Kram! <3

    Svar: Ja, det var nog bl.a en av den värsta plumpen regeringen har gjort. Där rann bägaren över för de flesta föräldrar att barnen inte skulle få rörelsefrihet. De flesta har haft tålamod när det gäller lockdown men det finns gränser. Vi får väl se vad som gäller för oss vuxna om vårt datum gäller. Jag tvivlar på det......Ha en bra helg och ta hand om dig 🙏
    Kram
    Biggeros

    2020-04-24 | 06:26:48
    Bloggadress: http://pettasblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här: