biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Rena djungel Midsommar

Kategori: La Casa

 
Det är så här nära en svensk Midsommar jag kommer.
Ingen svensk flagga, Midsommarstång, älg och heller inga flickor i svenska nationaldräkter i sikte. Jag har bara en stor Dalahäst i källaren som står i skymundan och dessa fina bordsdekorationer.
Iaf så blir det sill, nypotatis, ägg, köttbullar och nubbesallad på bordet. Inga nödvändiga grodor som hoppar ur munnen eller hoppande grodor runt stången.
Här i Jerez liknar inte en svensk Midsommar som alla andra i Sverige. Utan Midsommarafton  liknar en vanlig Fredag i Juni månad med hetta och sol.
 
 
 
 Mycket växer i vår trädgård med lite hjälp av bevattningsystem. Annars hade inte varit möjligt att unna sig en enda växt i denna hetta. Moder Jord är heller inte så givmild med sina regndroppar i denna del av världen. Somliga får hur mycket regndroppar som helst.
Ingen balans och heller ingen rättvisa på vårt globala system.
 
 
Igår blev det en jätte lång vistelse i poolen.
Det var nästan 28 grader. Inte ville jag upp i första taget mer än när jag skulle gå på toaletten. I dessa varma dagar så finns det inget som hindrar mig från att ta ett svalkande dopp. Som sagt det är bland det bästa vi har gjort på länge.
 
 
Har ni sett vad min kaktus har vuxit och brett ut sig igen med sina Musse Pigg liknande öron blad.
Jag som trodde att min växt inte skulle ta sig. Se man på....
 
 
 
Trevlig Midsommar till er alla som ska fira med vänner och kära. Hoppas att ni får ett riktigt fint väder när ni ska till att äta sill och  dricka nubbe samt dansa kring Midsommarstången!!
 
Små grodorna små grodorna är lustiga att se.....

Kommentarer

  • Netti Starby säger:

    Jag firar inte heller midsommar idag förutom att jag ska äta sill och potatis. Ha en fortsatt härlig dag! :-D Kramis

    Svar: Då sitter vi i samma båt vännen=)Ha en riktigt fin och mysig Midsommar. Unna dig en extra röd gubbe idag// kram
    Biggeros

    2019-06-21 | 13:45:35
    Bloggadress: http://starbys.se
  • Emma, Sol som sol? säger:

    Här är det inte mycket till firande heller, det är ju en skoldag. Inte ens den sista så som vi trodde men för sonen blir det det, han får skolka på tisdag. De gör inget vettigt i alla fall ... Det är vettigare att låta sin mamma sova om hon kan.

    Så himla fint det blev med poolen! Förstår helt känslan av att inte vilja gå upp. Jag förstår verkligen att du är nöjd, den är så jättefin! Visst behövs vatten, här är det öken just nu för jag missar alltid det där med att vattna. Det säger liksom bara SLURP!

    Snart ska jag dra igång grillen, räknas det som midsommaraktigt? Och så ska jag tvinga sonen till det obligatoriska fotot. Eller kanske gör det i morgon, lite fusk men fortfarande inom midsommarperioden.

    Så söt du är i kransen, puss på dig tillbaka!

    Svar: Vi har ätit sill, ägg, potatis, tunnbröd, nubbesallad, köttbullar oc lax. Då känner jag som det är lite Midsommar! Visst kommer det bli ett dopp i poolen med. Jag är nöjd med vår pool. Det är en nödvändighet i denna andalusiska hetta=)Bevattningssystem är ett måste iaf för oss resande. Annars hade vår trädgård liknat en öken. Grilla räknas som lite midsommarfirande Emma. Det blir inhmget grillat av för oss men troligtvis imorgon. Ser fram emot foton på sonen=) kram i massor🌼🥂🍓🌻
    Biggeros

    2019-06-21 | 17:24:36
    Bloggadress: http://solsomsol.blogspot.com/
  • Marie säger:

    Glad Midsommar kära Ni så fina bilder underbart med poolen jätte fint det är som en underbar OAS jätte kram på Er Mamma och Håkan ❤️ ❤️ 😊

    Svar: Det blev så bra tillslut och vi utnyttjar poolen jätte mycket=)Här är det ett måste att ha en pool=) Trevlig fortsättning på Midsommaren÷) Kram
    Biggeros

    2019-06-21 | 20:16:15
  • Ditte säger:

    Glad midsommar från Stockholm. Vi har haft en härlig dag här med strålande sol och skönt sommarväder. Ingen dans kring midsommarstången men en härlig brunch med vänner blev det uppe på Fåfängan och där hade vi en fantastisk utsikt över Stockholm.
    Nu njuter vi på balkongen i den ljumna kvällen och av ljuset.

    Så roligt att få se hur fint det blev med er pool och jag kan tänka mig att du uppskattar den.
    Önskar er också en fin midsommar. Och kransen är så fin och du också.
    Kram!

    Svar: Så roligt att du har haft en sådan mysig midsommar mitt i Stockholm!! Vädret gör så mycket och även sällskapet =)Vi är nöjda med vår pool. Vi har firat med sill och potatis och även pratat på tu man hand med våra vänner på Skype=)
    Trevlig kväll och kram
    Biggeros

    2019-06-21 | 21:49:49
  • Ullie säger:

    ja vännen ingen sill här ingen äter den =)
    inte lika varmt idag o ingen sol men ja vi har grillat o myst o nu popcorn så ja bra midsommar
    härligt med poolen men ja skulle ju ändå passa den snart ''blink 'blink :) kramiz

    Svar: Du får gärna passa vår pool när vi är borta=)Vi har ätit både sill och nubbesallas. Vi avslutade kvällen med att prata med våra vänner i Sverige. God natt midsommar och sussa gott vännen/ kram
    Biggeros

    2019-06-21 | 23:29:01
    Bloggadress: http://weberskold.blogg.se
  • BP säger:

    Midsommar à la "spenska" allså - hahahha! "Old habits die hard" som man säger på engelska;-)

    Du och dina bevattningsanläggningar verkar inte bara ha gröna fingrar utan en väldigt kunnig trädgårdsarkitekt också. Älskar kaktusar och är glad att din päronkaktus frodas hos dig:-) De är väldigt tåliga, men de gillar inte fem minusgrader som du nog aldrig kommer uppleva hos dig. Importerade en päronkaktus från Teneriffa, men glömde ta in honom från balkongen när det blev minusgrader...

    Svar: Hete den päronkaktus....Jag har namngett min Musse Pigg Kaktus. Hursomhelst trivs den bra i torra länder. Det är en riktig överlevare i öknenklimat. Jag trodde inte att den skulle överleva..
    Bevattningssystem är ett måste när man inte kan vattna iderligen såsom var och varannan dag. Vi försöker hitta växter som passar vårt leverne.
    Trevlig fortsättning på Midsommararen=)
    Biggeros

    2019-06-22 | 00:58:49
    Bloggadress: http://bp-computerart.blogspot.com
  • Jennifer säger:

    Den där poolen såg inte helt ut :D
    Glad midsommar :D

    Svar: Den är inte alls fel under varma ökenperioder÷) Bland det bästa vi har gjort🤗Ha en fortsatt Midsommarhelg🤗
    Biggeros

    2019-06-22 | 02:30:59
    Bloggadress: http://missjennifer.se
  • Anette säger:

    Ingen midsommardans för oss men väl sill, potatis och jordgubbar. När det gäller vädret är det precis som vanligt. Sol och regn, blandat.
    Glad fortsättning på din sköna midsommar.

    Svar: Då är det som det ska vara=) En svensk tradionell Midsommar. Här blev det en silltallrik och nubbe och en och annan snapslåt÷))
    Biggeros

    2019-06-22 | 08:24:19
    Bloggadress: http://vidarevyer.blogg.se
  • Ama de casa säger:

    Nubbesallad??? Det lät ju nästan nyttigt ju ;-)

    Ha en fortsatt fin midsommar! Imorgon är det dags för den spanska "midsommaraftonen", inte dumt att får fira dubbelt ;-)

    Svar: Härligt!! Dubbelt upp!!Nubbesallad är relativt nyttigt förutom majonäsen. Jag hade bara en aning för att få upp en gyllene smak i salladen. Vi brukar ha det i en tunnbrödsrulle. Trevlig fortsättning Ama🤗
    Biggeros

    2019-06-22 | 10:13:53
    Bloggadress: http://amacasa.wordpress.com
  • Znogge säger:

    Kan tänka mig att det inte är något större firande i Spanien för midsommar är ju verkligen äktsvenskt! Men dagen blir vad man gör den till :D

    Kram

    Svar: Visst kan man vidbehålla vissa svenska traditioner men Midsommar ska man fira med nära och kära annars får det vara. Dock sill och potatis gillas=)Visst hade vi även en mysfredag och som ett bra avslut ett långt samtal med vänner på SkypeKram
    Biggeros

    2019-06-22 | 10:18:08
    Bloggadress: http://znogge.wordpress.com
  • Jessica Högberg säger:

    Det var allt en fin midsommar, man gör det man kan=)

    Svar: Exakt!! Man får det inte roligare än vad man gör det=) Det blev inga hopp för fötterna eller snören i halsen=)))God fortsättning på Midsommar 🍓🌻🌼🥂
    Biggeros

    2019-06-22 | 15:15:58
    Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/
  • Emma Engström säger:

    Men åhh vad underbart med 28 grader, skulle verkligen inte sitta det minsta fel just nu! :D

    Svar: Jag har hört att värmen har nått till Sverige pp sina håll. Visst mår man så mycker bättre när solen är framme. Ha en fortsatt trevlig helg=))
    Biggeros

    2019-06-23 | 17:08:18
    Bloggadress: http://nouw.com/emmaengstrom
  • MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap säger:

    Wow så fint du har det, ser underbart ut!

    Svar: Mission completed ÷) Vår trädgård med pool=)Supernöjd!!
    Biggeros

    2019-06-24 | 11:57:46
    Bloggadress: http://maddisenj.se

Kommentera inlägget här: