biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Sphere

Kategori: Spaniens Sevilla

 
Lånad bild
 
 

Cartuja 93 integrates five different development fields: Advanced Technology Enterprises, Public Services of R&D, Scientific Research Centers, Technology Centers, and technical, business and University colleges.

Nowadays, Cartuja´93 is one of the most important technological and scientific parks of south Europe:

 
 
Bioclimatic sphere of Expo 92. It is on a fountain and had small jets that vaporized water.
 
 
Commercial centro tak har man planterat olika växtarter med självbevattning. Tyvärr kan man inte komma dit att få se det "live". Därför fotograferade jag från vårt hotell Torre Sevilla.
 
This commercial complex has been designed by the Broadway Maylan architecture studio, awarded internationally for numerous urban planning, design and construction projects. The Shopping Center is made up of two large buildings, one of three floors and the other of four, totaling 26,700 square meters of gross leasable area and 43,000 square meters. The two buildings, communicated with each other by external walkways, are created with an initial space for 80 premises.
 
 
 
 
Idag har jag använt hotellets gym för en sista gång. En otrolig utsikt från Trademillen. Bara det är värt att träna. 
 
 
 
 
Gymet ingår i priset men inte: Sauna, SPA, massage, kropp/ansiktsbehandling, frisör, manikyr, pedikyr, PT och depilering.
 
 
 
Nu provade jag inte på något av de där för då vill man ju även ha sällskap. Visst hade det varit skönt med lite massage.
 
 
 
Maten är god på hotellets restaurang. Jag beställde renfile med varma grönsaker och svamp till huvudrätt. Förrätt delade vi på en grillad bläckfisk tallrik.  Efterrätt beställde jag en kaffe och en Baileys. Mycket gott!
 
 
Frukostbuffén är bra men efter 2 veckor så tröttnar man på samma rätter som har legat framme i timmar. Fördelen är att den inkluderar i hotellpriset.
 
 
 
 

Kommentarer

 • Ditte säger:

  Klotet ser ut som Globen i Stockholm och är i sig häftiga byggnader. Nu är ju inte Globen ett shoppingcentra men ändå spännande byggnad.
  Ja, det skulle vara för utsiktens skull man skulle träna. Annars gillar jag inte alls gym. Men här verkar det ju inte vara trångt så det hjälper förstås upp det hela. Bra gjort att komma hit och träna.
  Log åt renfilén. Är den månne svensk?
  Önskar dig en fin helg.
  Kram!

  Svar: Ja, det kan man ju undra. Troligtvis är den svensk och så mör.🤗Globen-liknande-byggnaden är inte ett köpcentra utan en fontän i nuläget. Utsikten är häpnadsväckande och blåsten likaså igårkväll och idag😨 Det viner och palmlöven far omkring. Trevlig Fredag🤗
  Kram
  Biggeros

  2019-02-01 | 16:04:02
  Bloggadress: http://dittemitti.se
 • Marie säger:

  Det är betydligt ljusare än här hemma här är allt grått och trist och svalt men det skall väl bli bättre någon gång önskar Er en trevlig helg puss och kram från Mamma ❤️

  Svar: Tänk vad ljuset gör mycket för mänskligheten. Värme och solljus får en att må jätte bra. Hoppas att ni får varmt snart och att dagarna blir lite ljusare=) Kram och ha en njutbar helg😍
  Biggeros

  2019-02-01 | 19:20:39
 • Znogge säger:

  Renfilé var onekligen lite udda och exotiskt i Spanien men varför inte! Har man ätit på samma hotell ett tag blir frukosten en smula repetitiv men det är en fördel när den ingår i priset.

  Kram

  Svar: Första gången jag har råkat på renfile i Spanien. Efterlängtat och gott🤗Trevlig kväll. Blir det Mello kan hända?
  Kram
  Biggeros

  2019-02-02 | 08:43:45
  Bloggadress: http://znogge.wordpress.com
 • Ama de casa säger:

  Såg trevligt och fint ut alltihop utom det där gymmet som verkade lite läskigt... ;-)

  Ha en finfin lördag!

  Svar: Ja,våga vägra gymet🤗Jag provade redskapen och vågade att trotsa höjden🤗
  Trevlig kväll!!
  Biggeros

  2019-02-02 | 10:54:45
  Bloggadress: http://amacasa.wordpress.com
 • Jessica Högberg säger:

  Massage tycker jag nog är ganska nice även utan sällskap;)

  Svar: Visst hade det varit skönt med massage. Jag hade verkligen behövt det🤗Trevlig kväll!!
  Biggeros

  2019-02-02 | 11:22:48
  Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/
 • Netti Starby säger:

  Vilket härligt gym det finns på hotellet! :-D Kramis

  Svar: Som tur är var det inte trångt. Det kunde ha varit tvärtom om alla gäster beståmmer sig för att träna samtidigt😁Kram
  Biggeros

  2019-02-02 | 11:48:36
  Bloggadress: http://starbys.se
 • Veiken säger:

  Renfilé i Spanien. Låter konstigt tycker jag, men säkert gott. Jag gillar bilden du har tagit på växterna med självbevattning. Coolt! Ha det gott

  Svar: Första gången jag har kunnat beställa renfilé i Spanien. Något lycklig är jag som gillar vilt =)Visst är taket coolt när det är täckt med växter. Trevlig kväll!!
  Biggeros

  2019-02-02 | 15:49:22
  Bloggadress: http://veiken.se
 • ullie säger:

  ä inget fan av bläckisk förlåt lät ändå godare me grillat?
  va fin med en massa växte verkar va fint där ni är
  hoppas i vartfall att melia är bra
  kramar vännen o fin sönag

  Svar: Nej, alla gillar inte bläckfisk. Det är frågan om vad man tycker om. Gillar även det växttäckta taket. Godnatt vännen 🤗
  Biggeros

  2019-02-02 | 21:41:51
  Bloggadress: http://weberskold.blogg.se
 • BP säger:

  Sevilla är fantastisk! Cartuja påminner inte bara om Globen i Stockholm utan även om Atomium i Bryssel - lite grand åtminstone.
  Å maten - MUMS! Älskar ju bläckfisk så jag är såld. Renfilé är ju aningen otippad på en spansk restaurang, men mums för den rätten också:-)

  Svar: Nu är denna Sphere något mindre och fungerar som en fontän. Jag gillar dessa Sphere liknande byggnationer. Angående skaldjur och bläckfisk så är det även bland mina favoriträtter samt vilt. Såsom rådjursfile, renfile, älgstek, hjortfile. Renskavsgryta är en bland mina favoriträtter🤗
  Biggeros

  2019-02-03 | 01:17:14
  Bloggadress: http://bp-computerart.blogspot.se

Kommentera inlägget här: