biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Sleepy Hollow

Kategori: England

Idag är det dax att checka ut från Slepe Hall och dra vidare men inte så långt, men tills vägen tar slut.
Vi har bott på detta mysiga och trevliga hotell i fyra nätter.
Rummet är hemtrevligt. Badrummet är rymligt med en dusch och jacuzzi. Rören fungerar dock inte så bra via utloppet från badkar.
Sängarna är bekväma. Rummen har ingen AC men man har kunnat öppna för vädring. Vattenkokare med tillbehör finns dukat på bordet och en stor TV.
Hotellet har även en restaurang där många av lokalbefolkningen kommer på besök för evenemang eller för trevnad.
 
Slepe Hall ( vårt hotell) får mig att tänka på filmen Sleepy Hollow

Under 1700- talet dör en efter en. Alla får sina huvuden avhuggna av en okänd mördare. Invånarna tror att ett spöke, en huvudlös ryttare, bär skulden, men konstapeln Ichabod Crane (Johnny Depp) har skickats till platsen från New York och tänker lösa gåtan vetenskapligt och möta den huvudlösa ryttaren öga mot öga.

 
Floden med dess båtar kan man följa genom hela byn St Ives.
Det finns även privata turer och med sällskap som man kan hyra för ca 45 minuters båtfärd för ca 8 pund /vuxen
 
Intill floden finns det diverse caféer  och mysiga restauranger. 
 
 
Denna All Saint Parish i St Ives gick jag både utanför samt snabbt igenom kyrkan och skådade alla dessa gravstenar som för mig var väldigt udda. Det kändes som att man hade dumpat ner varje sten hips om haps utan djup och ingen somhelst känsla. Ingen omtanke eller omsorg. Det kändes som så att man befann sig på en bortglömd kyrkogård utan pyssel och kärlek.
Helt enkelt: "a dead graveyard ".
Till min förvåning finns det av någon form en religiös aktivitet både inomhus med "charity" och kaffe för alla kategorier. Utomhus stod ett äldre par klädda i söndagsoutfiten och pratade hjärtligt med en vän. Så helt dött och trist är dock inte kyrkoförsamlingen.
Jag förmodar att de tillhörde sällskapet i kyrkan. Om man forffarande har högmässa eller begravning etc den frågan förblir obesvarad.
 
 
Inne i byn finns det en annan gammal kyrka åtminstone fasaden.
Inomhus har kyrkan moderniserats och har lokaler av småbutiker och en kyrklig samlingslokal. Dessutom ett litet modernt kapell.
 
 
 St Ives
är en stad och en parish i Huntingdonshire i Storbritannien.
 
(St Ives i Cornwall kan man även förväxla med denna by).
Den ligger i grevskapet Cambridgeshire och riksdelen England, i den sydöstra delen av landet, 90 km norr om huvudstaden London. Centralorten har lite mer än 16 000 invånare. Den sammanhängande bebyggelsen hade 19 519 invånare 2011. Wikipedia
 
Oliver Cromwell
a townsman in St Ives
 
Han statuerar på St Ives torg.
 
Han var en parlamentsledamot och militär ( inte utlärd). Utnämnde sig själv till General ( utan militära kunskaper). Man behövde kanske inte ha det på den tiden.
Många ansåg Cromwell vara tyrannisk och skoningslös. Han var  inpopulär i Irland och Skottland. Han var emot katolism och monarki. Han var med att störta den dåvarande sittande kungen.Vid ett lång senare tillfälle så blev han erbjuden kungakronan men avböjde. Cromwell utsåg sig själv till Lord Protector.
Oliver Cromwell, född 25 april 1599 i Huntingdon, Cambridgeshire, död 3 september 1658 i Whitehall, Westminster, London, var en engelsk militär och statsman. Wikipedia
 Cromwells staty står och poserar i St Ives då invånarna i Huntingdon vägrade att ha den.
Efter Olivers död av naturliga skäl, grävdes liket upp mycket senare och avrättades samt styckades och hängde upp hans huvud på påle vid West Minster Abbey.
Vad jag förstår var Cromwell inte så populär.

Kommentarer

  • Ama de casa säger:

    Såg fint ut där! Och ni är verkligen mästare på att hitta fina boenden :-)
    Ha det gott!

    Svar: Jag tycker att ni hittar otroligt mysiga boenden=)Detta boende var väldigt mysigt och familjärt. Dock åt vi inte där för min man jobbar väldigt sena kvällar. Så det har blivit allt från småplock till take away food. När jag väl kommer hem så blir det att ta tag i matvanorna.
    Biggeros

    2019-08-13 | 12:06:01
    Bloggadress: http://amacasa.wordpress.com
  • Emma Engström säger:

    Så himla vackert! Usch så hemskt det låter med att få huden avhuggna :'D

    Svar: Huvuden avhuggna menar du nog=DVisst låter det dramatiskt. Precis som en Shakespeare drama. Jag 😱
    Biggeros

    2019-08-13 | 15:55:04
    Bloggadress: http://nouw.com/emmaengstrom
  • Marie säger:

    Så fina bilder och fin information

    Svar: Ja, man lär sig himla mycket om utländsk historia. Cromwell verkar inte vara en sådan populär herre. Ha en bra kvällKram
    Biggeros

    2019-08-13 | 18:27:12
  • Emma, Sol som sol? säger:

    Jag har förstått av Lena i Wales att kyrkogårdars skötsel inte är det lättaste och att det bygger på donationer (kan ha fel, men jag tror det var så).

    Såg ändå vackert ut. Förfall har ju en annan slags charm ...

    Svar: Det låter troligt att det fungerar så i England. Visst ligger det nägot i det att dessa lite förfallna kyrkogårdar har sin charm=)
    Biggeros

    2019-08-13 | 19:22:25
    Bloggadress: http://https://solsomsol.blogspot.com/
  • Ditte säger:

    Vilket trevligt hotell och roligt att testa olika. S:T Ives verkar vara en jättefin stad med mycket att se och uppleva. Tack för både hotellbesöket och fina bilder och info om staden.
    Kram!

    Svar: Tänk vad man upptäcker nya små byar när man bor i England under längre tid. Jag gillar även att utforska och kolla upp historian om orten. Vilken natur!!Nu har vi hamnat pp en större hotellkedja som är känd men det behöver inte betyda att hotellet är bättre÷)
    Biggeros

    2019-08-13 | 21:48:34
    Bloggadress: http://https://dittemitti.se
  • BP säger:

    St. Ives - visste inte att det fanns två eller troligen fler orter med samma namn i England. Har bara besökt "originalet" i Cornwall. Men vilken trevlig "by"!

    Å du, det är snart bara i England där det fortfarande finns badrum. I de flesta andra länder är det ju dusch som gäller;-) Å engelska badrum är en story för sig, inklusive avlopp. Å A/C - vad förväntar du dig egentligen - hahaha. Du är väl ändå inte i Spanien eller ett annat land vid Medelhavet där temperaturen kan kliva över 40 grader;-)

    Svar: De hotell i Spanien har ofta haft både badkar/dusch. Så för mig är inte det något nytt. Angående om AC så när det står tydligt på hotellets webbsida att de håller med AC så förväntar man sig inget annat och att det ska fungera. Fönstren gick bara att öppna lite grann. Personalen skyllde på att de hade problem och hade kallat på en "tekniker". Vilket jag tror är rena rama lögnen. Hotellchefen/ägaren ville nog bara spara pengar. Under en period i Juli hade Cambridge 38 grader varmt och fuktigt. Då står INGEN ut att sova i värmen. Under våra 3 veckor på Hallmark så stod AC still. Förutom i vissa officiella utrymmen såsom: restaurangen, baren och receptionen. Mycket märkligt! Tyvärr hade vi förbokat vilket innebär att vi inte kunde få tillbaka pengarna ÷/
    Biggeros

    2019-08-13 | 22:55:31
    Bloggadress: http://bp-computerart.blogspot.com
  • Jessica Högberg säger:

    Tokigt namn, måste vara flera som tänker på filmen... Ser fint ut annars;)

    Svar: Ja, det slog mig direkt att hotellnamnet lät bekant=))Hotellet var jätte mysigt!
    Biggeros

    2019-08-14 | 09:51:29
    Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/
  • Eva`s blogg säger:

    Fina bilder o kul att tolka din berättelse om det o ser ju ut att vara ett fint hotell ...men inte alltid stämmer utsidan med insidan ;) kram å fin onsdag

    Svar: Nej, det är precis som du säger Eva. Utsidan säger någonting annat. Jag är ju tvungen att gå in och ta reda på hur insidan ser ut=) I detta skede blev jag lite förvånad av det jag fick se.Hursomhelst fyller den en funktion.
    Ha det bra
    Kram
    Biggeros

    2019-08-14 | 10:08:32
    Bloggadress: http://evasblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här: