biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Tamarindos

Kategori: Gran Canaria

 
Över gatan ligger denna restaurang som ligger placerad mellan svenska skolan/ svenska kyrkan och en affär som säljer svenska matvaror. Ja, inte en chans att man känner sig som om att befinna sig i Spanien. De flesta inom serviceyrket pratar svenska, tyska och engelska. Det är jag inte så van från där jag kommer ifrån  Jerez/Andalusien. Jag säger som så att det är bäst att man tänker sig för att vakta sin tunga. Inga svenska grodor som hoppar plötsligt ur mun. 
Denna restaurang serverar allt från goda pizzor till Black & White. Jätte god mat och menyn kan även läsas på svenska.
 
 
En bilfärd upp i de Canariska bergen är ett måste om man har bil. Vi var nästan 2000 m ö h
 
 
Igår utövade vi lite bergsklättring för att ta oss nerför. Denna strand valde vi mef omsorg. Motion fick vi även gratis och vy från ovan. En strand för både nudister och icke nudister. Även en strand för de som vill campa en natt eller två. Vägen ner är kanske inte att rekommendera för de som har mycket bagage och går dåligt. Vi fick även uppleva det att se ett hel gäng kämpa nerför bergen med "upp-åt huvudet-mycket-saker"som skulle föras ner. Vilka kämpar i värmen!!!
 
 
 
Jag är omringad av Sahara öken i Maspalomas 
 
 
När man går på dynorna i riktning mot strandremsan så rekommenderar jag sandaler och vatten på vandringen.
 
 
Vi hann med att träffa min far och fru där de bor Platero/ Puerto  Rico.
Vi åt en god lunch och sedan kom de även och hälsade på mig på hotellet.
Vi spenderade 12 dagar på Melia hotell i San Augustin. Ett typiskt All inklusive hotell
( vilket vi inte är vana med) Vi åt bara frukost på hotellet som var väldigt bra. En gång provade vi även buffen på kvällen men det är väl inte riktigt vår grej. Förutom det så testade vi på många olika restauranger i närheten. Vi promenerade även Boulevarden längs vattnet till olika restauranger.
Vi utnyttjade även Level där vi har medlemskort och kan utnyttja det som serveras. Om man jämför med Level på fastlandet så är detta hotellet sämre. Annars så har de olika och många faciliteter att välja mellan som är bra.
Hotellet ligger vid stranden och ligger nära till Supermarket med diverse restauranger. Sängarna är inget att skryta med men vyn mot havet överträffar. Gratis parkering, Wifi och en trevlig personal. Tyvärr tar hotellincheckningen väldigt lång tid så det gäller att inte ha bråttom=)
Det finns många aktiviteter på hotellet och därav Aquagym som jag deltog många gånger till ljuva 80-tals musik.
Nu börjar det lida mot sitt slut och det har varit väldigt givande med sol, lagom bris, god mat och gott sällskap.

Kommentarer

 • Sarah säger:

  Va kul att ni hann träffa din pappa :)

  Svar: Men,visst vad det kul att få träffas på en god lunch och umgås med min far och fru hela dagen🤗Härligt att få höra ifrån dig Sarah🤗
  Biggeros

  2018-07-18 | 11:32:09
  Bloggadress: http://CheerSarah.devote.se
 • Ditte säger:

  Vad trevligt med en tur till Gran Canaria. Antar att det är svalare där än i Spanien. Jag har förr varit en hel del på Gran Canaria och då innan det var många turister där. Trr jag var där första gången 1967. När jag kom till Puerto Rico 1973 fanns det tre hotell. Men mycket har ju hänt sen dess. Kul att se dina bilder.
  Nej , all inclisive hotell är jag inte förtjust i men har bott på detta Melia men då var det inte a.i.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Kram!

  Svar: All inclusive ger inte mig något heller. Som tur är vi alla olika. Min far köpte huset 1968 och då fanns inte så många hotell i Puerto rico.och husen i Plateros dal byggdes ut till en communidad. Idag ligger även en golfbana intill. Jag blir alltid lika förvånad varje gång jag åker till GC och ser hur hotellen förökas utmed kusten och uppe i bergen. Nu blev det en lång tur i bergen vilket vad hissnande. Såklart är det även mycket turism överallt på ön och de flesta spanjorer kan både engelska, tyska och svenska. Ursäkta för jag inte har svarat och det beror på att jag har besök av dottern med vän. Mycket står på schemat men roligt är det iaf. Kram och ha en fortsatt varm sommar☉☉☉
  Biggeros

  2018-07-18 | 23:02:31
  Bloggadress: http://dittemitti.se
 • Emma, Sol som sol? säger:

  Haha, man ska alltid utgå ifrån att det alltid är någon i ens omgivning som kan det språk man talar.

  Som när vi köpte kyl/frys, den spanjoren har bott i Sverige! Solkusten är ju ett gytter av språk men i alla fall. :)

  Vackert, har aldrig varit på Kanarieöarna. Det ska finnas stora naturupplevelser där att finna!

  Svar: GC är en lavaö och de flesta stränderna är svarta. Förutom de stränder som de har anlagt och hämtat sand från Marocko och Brasilien. Dynerna är helt spektakulära heta och med en ökenkänsla. Annars ska man bila uppe i bergen och uppleva en annan sorts natur. Däruppe finner man även vingårdar som bordes besökas. Jag blir alltid lika förvånad på hur mycket hotell som byggs i bergen så mycket jobb för att tillfredställa turister. Här finns turister...Kyparen berättade att öborna även hade en egen dialekt ( jämförelse så med Andalusien )Jag svarade ganska snabbt: - engelsk, tysk, svensk dialekt....Visst får man passa sig så man inte säger något olämpligt på svenska😲
  Biggeros

  2018-07-19 | 12:13:59
  Bloggadress: http://solsomsol.blogspot.com

Kommentera inlägget här: