På bättringsväg
Kategori: Min Blogg
Ingefära tillhör kategorin superfood och är bra för hjärta, hjärna, mage och leder.
Sjud upp ingefära i 20 minuter och blandas sedan med honung och citron. C-vitamin förstörs vid högre temperaturer, ingefära kan upphettas till max 60 grader och honung till max 40 grader.
Ingefärsshot
375 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl honung (om man inte kan undvara sötningsmedel)
2 citroner, saften
Jag kör utan honung och det funkar för mig. Visst är ingefäran stark i sig självt och citronen sur, men det är som en vitaminkick.
En bra start på dagen.
Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och värm under omrörning till max 60 grader. Passa noga och mät med termometer.
Låt dra under lock tills blandningen är max 40 grader. Blanda ner honungen. Låt dra i yterligare 2-3 timmar. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) Blanda ner citronsaften när blandningen svalnat till rumstemperatur.
Sila av med en finmaskig sil. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta. Ta ca 30 ml till en shot och kickstarta dagen.
Bloggadress: http://www.decdia.blogg.se