biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Vem blundar för sanningen???

Kategori: Min Blogg

Krismöte efter sexuella massövergrepp på

nyårsfirande i Tyskland

 
 

Kölns borgmästare har kallat till krismöte efter uppgifterna om att ett stort antal unga kvinnor blivit rånade och utsatta för sexuella övergrepp under nyårsnatten.

 Minst ett 90-tal kvinnor har anmält hur de under nyårsnatten blivit rånade och/eller sexuellt antastade i samband med ett nyårsfirande i centrala Köln.
Tur att mina döttrar var i Spanien och firade Nyår tillsammans med oss!!!!
 
Hemskt att man ska behöva vara orolig för sina döttrar när de vistas ute sent.... När jag var ung och hade vistat ute sent, gick jag hem igenom Slottsparken. Då var jag ung och orädd, men idag hade jag tvekat många gånger om att göra samma sak.
 
 
Se efter era döttrar att de kommer hem tryggt efter en fredagskväll ute på stan.
Oron finns alltid där att det ska hända något hemskt. Är det så konstigt att man känner det så som mor, såsom vår värld har utvecklats. Faran ligger och lurar runt hörnet.
Så jag säger att bry er en extra gång och ha mer koll på era döttrar.
Även om man som mor kan tyckas vara lite neurotisk eller paranoid ibland. 

Enligt uppgifter i flera tyska medier kan omkring 1.000 unga män ha varit inblandade i övergreppen som ska ha skett utomhus i närheten av stadens centralstation. Antalet har ännu inte bekräftats från officiellt håll.


Vittnen har berättat om att grupper av män omringat yngre kvinnor som sedan blivit sexuellt antastade och rånade på sina tillhörigheter.

Kölns polischef Wolfgang Albers betecknar händelserna som ”sexualbrott i en massiv skala” och säger att man tar dem på största allvar.

Hittills har polisen fått in ett 90-tal anmälningar gällande personrån och/eller sexuella övergrepp, men man räknar med att antalet kommer att stiga de närmaste dagarna. En kvinna har anmält att hon blivit våldtagen.

På tisdagen kallade Kölns borgmästare Henriette Reker till ett krismöte med anledning av händelserna under nyårsnatten.

– Vi kan inte tolerera en situation där människor som besöker Köln känner oro för att bli överfallna, säger hon till tidningen Kölner Stadt-Anzeiger.

Vid lunchtid på tisdagen hade fem personer gripits, men det var då oklart om misstankarna rör händelserna under nyårsnatten.

Varför visas detta inlägget så pass sent i svenska medier??? 
Är denna  rubrik inte tillräckligt uppseende väckande??
Hade det varit en grupp öststatare, så hade denna händelse fått en annan vändning.

Även i Hamburg ska ett tiotal kvinnor som uppehållit sig i nöjeskvarteren kring St Pauli ha utsatts för liknande övergrepp under nyårsnatten, skriver Süddeutsche Zeitung. Ett hundratal unga män uppges ha delat upp sig i mindre grupper och omringat kvinnorna som alla är mellan 18 och 24 år. De ska ha blivit tagna på brösten och underlivet och rånade på sina tillhörigheter.

Flera ledande tyska politiker har fördömt övergreppen i de tyska städerna. Den tyska justitieministern Heiko Maas skriver på sitt twitterkonto att ”de avskyvärda” övergreppen av kvinnor inte är acceptabla och att gärningsmännen måste straffas. Han kallar även händelserna för ”en helt ny dimension av organiserad kriminalitet”.

”Gärningsmännen, oavsett vilken härkomst de har, måste snabbt gripas och ställas inför rätta”, säger den tyska familjeministern Manuela Schwesig, enligt Süddeutsche Zeitung.

Vad är det för fel på dessa "odjur" till män som tror att det är helt okej att angripa/antasta sig på våra unga döttrar!!! Så fegt att vara en stor grupp av avskum och sätta denna udda handling i system. Bura in dem. Då hoppas jag på att dem själva blir bemötta med samma kriminella handling i fängelset av andra fängelsekunder. Låt de tyna bort bakom lås och bom. Jag säger bara ett strängare straff hade kanske varit en lösning i vår gemensamma union. Eller öga för öga, tand för tand.

Sterilisering kanske hade varit en bra lösning.

Enligt uppgifter från polisen ska gärningsmännen ha varit unga män från Nordafrika och Mellanöstern.

Facebookgruppen ”kvinnor mot våld” har kallat till en demonstration senare på tisdagskvällen.

Kommentarer

  • Marie säger:

    Jag håller med dig till 100 procent. Man är orolig för barnbarnen som är två flickor. Det ska vara hårdare straff för dom som begår våldtäkt och andra sextrakasseri. Att det har ökats med detta beror på våran hemska flyktinginvandring som mest är pojkar och yngre män. Hemskt,hemskt. Kram

    Svar: Men, visst har det alltid föregåtts i alla tider sex trakasserier mot tjejer/kvinnor. Hursomhelst inte på detta sätt (lek) som har satt sig i system i Nordafrika. Där de omringar ett utvalt offer som är kristen eller västerländsk. Det måste vara så förnedrande. Alla män som trakasserar en kvinna eller utnyttjar henne tycker jag borde ha ett rättvist straff.
    Biggeros

    2016-01-18 | 18:36:24

Kommentera inlägget här: