biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Sierra Nevada

Kategori: Spaniens Almeria

 

Sierra Nevada ("den snöklädda bergskedjan") är en bergskedja i Andalusien i södra Spanien med 20 toppar på över 3 000 meter.

 

Den högsta är Mulhacen, som med sina 3 482 meter är Iberiska halvöns högsta berg. På Sierra Nevada finns Europas sydligaste skidort, som också går under namnet Sierra Nevada. Den ligger vid bergskedjans näst högsta topp Pico del Veleta, som har en höjd av 3 398 m. Höjden över havet gör att det är mycket snösäkert under vintersäsongen, som normalt varar från december till första maj. Skidområdets storlek och pisternas skötsel kan jämföras med Åres. Liftsystemet har kabinbana, äggliftar och snabba stolsliftar. De få släpliftar som finns är samtliga korta och odramatiska.

Motrik är en jätte fin plats för bad/golfdyrkare 

Närheten till Costa del Sol innebär att detta är ett av de få områden i världen där det är möjligt att samma dag åka skidor och ta ett behagligt dopp i havet.

Då även ligger det fina,välbehållna moriska fortet som ligger i foten av bergskedjan.

Sierra Nevada är mycket mer än bara en skidort, det är framförallt en nationalpark. Det skyddade området är på 86 208 hektar (862 kvadratkilometer). Här finns bergstoppar, floder, sjöar och en unik flora och fauna. Området är ett populärt utflyktsmål året om, inte minst på sommaren då det behagliga klimatet lockar till långa vandringsturer.

 
Solen är så stark att den bländar mig.
 
Motorväg genom Sierra Nevada
 
 
Som ni vet är jag nästan alltid på väg någonstans...
 
På bild ser det kanske inte så mäktigt ut. I verkligheten är det hur mäktigt som helst÷)

Kommentarer

 • Marie säger:

  Det är mäktigt, det kan jag intyga. Underbart vackert. Det ser väldigt varmt o skönt ut, som sommar. Trevlig Helg önskas Er från oss båda. Kram Marie.

  Svar: En syn för ögat!! Trevlig helg. Kram
  Biggeros

  2015-11-20 | 18:02:21
 • Amanda Jona [SPONTAN] säger:

  Vackert!

  Svar: Visst är det mäktigt, Amanda😆😆😆
  Biggeros

  2015-11-21 | 17:37:30
  Bloggadress: http://spontan.blogg.se

Kommentera inlägget här: