biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Tre bockarna Bruse....

Kategori: Spaniens Badajoz

Alla känner väl igen barn berättelsen  "De tre bockarna Bruse"
Jag som barn tyckte den både var underhållande och läskig samtidigt. Ja, som ett litet barn kan känna sig för det okända, lite lagom upprymd.
 Så kände jag mig igår lite lagom upprymd när jag kollade in bron från undersidan. Den ska ju ändå hålla upp en hel del människor som ska gå på den varje dag.
 
 
Att staden i Badajoz finns kvar kan bero på att floden Guadiana fanns där långt tillbaka i historien. Den var till deras skydd många gånger och tack vare floden försvarades de mot sina fiender. Några mils nedströms, ligger Portugal och Guadiana fungerar som en gräns till grannlandet.
 
Under många år, integrerades  människors liv. De blev mer intresserade av sport, livet, komfort och avkoppling. Senare dömd till glömska och knappt överlevt flera attacker och av hån.
 
Idag verkar det vara "nya tider" kanske har Guadiana återtagit sin plats i staden. Då har blivit lite som  "High Park, och förberett parken vid floden för att avnjutas av dess medborgare med olika aktiviteter.
 
Här syns både hundar och deras ägare koppla av vid floden. Även fågellivet börjar ta sig upp på land.
 
 
Den äldsta bron heter Palmas, som är från år 1460. Den blev delvis förstörd av översvämningar från floden och det sista stora verk ägde rum år 1880.  
 
Barn som leker i parken med diverse aktiviteter.
Turismen som letar efter information om historiska monument.
 
Så tillbaka till tre bockarna Bruse....
Vem var det som härskade under bron och hade som makt.....
Var det ett monster??
Var det en häxa eller var det ett troll???
 
 
Här skymtas det arabiska slottet Alcazaba och en av de nyare broarna.
 
Dag 9/10
 
 

Kommentarer

  • Marie säger:

    Man lever sig in i bilderna, och dess historia. Proffsigt. Många kramar.

    Svar: Vad roligt att du finner det intressant. Det gör jag med. Alltid roligt att få reda på historian bakom byggnader och monument. Kram♡♡♡
    Biggeros

    2015-02-17 | 18:22:41

Kommentera inlägget här: