biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

KÖK1V

Kategori: La Casa

Denna köksfläkt är väldigt passande i vårt kök som allt är skräddarsytt. Den är inte så stor och tar plats och när man steker eller kokar något så drar man bara ut skärmen. Den ser ut som en platt TV som sitter ovanför spishällen. Väldigt nätt sak som fyller sin funktion.
 
Och såklart går den i svart som granitbänken och spishällen. Granit och Marmorbänkar får man mycket billigare i Spanien än i Sverige.
 Induktionshäll
är en teknik som används i modernare spisar för matlagning. Tekniken går ut på att varierande magnetfält under hällen inducerar strömmar i använda kastrull eller stekpanna för att på så vis skapa värme. Värmen alstras främst av magnetiskhysteres, men även av att elektronerna i strömmen kolliderar och skapar en sortsfriktion, på samma sätt som i till exempelglödlampor.
 
En induktionshäll blir alltså inte varm i sig, utan det är endast kastrull/stekpanna som värms upp.
Prova gärna med en kylskåpsmagnet på plattan.
 
Tur att jag har en MAN som kan allt och har kunskap om så mycket. Han har både installerat fläkten, diskmaskin, vattenberedare och spisen. Även satt dit all badrumsinredning och all belysning inne/ute. Det lönar sig att ha en Duktig man som kan fixa det mesta och då även spara ett antal tusenlappar i börsen på att inte anlita elektriker och hantverkare.
Här lagas det mycket god mat på dessa tre plattor.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: