biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Soligt värre

Kategori: Min Blogg

 
 
Idag är det en sådan ljuvlig dag med sol och vårkänslor i Spanien. Vi hissar flaggan i topp.
Idag har vi varitvisningolika nybyggda hus som är till försäljning. Vi är väldigt intresserade. Kök måste inredas själv och källare måste göras vid. Området är skyddat och lugnt område med gemensam pool. Till skillnad ifrån Sverige tillkommer en skatt på huset allt från 7 % till 10 %. Sedan kan man bara få lån upp till 80% på vissa banker. Så 30 % av summan är man tvungen till att skjuta in själv. Det är inte lika enkelt att låna pengar till huslån i Spanien som det har varit. Medelinkomsttagare i Spanien har svårt att köpa ett hus numer pga av alla avgifter. Man ser även många hus tillförsäljning utan resultat. Många hus står öde. Tråkigt. 
 
Vi har andra problem i Stockholm och i Uppsala.
Där finns det inte tillräckligt med bostäder. Speciellt  inte i Uppsala där problemet har funnits länge bland studenter som inte lyckas få bostäder och måste hyra andra hand och betala allt ifrån 3000-3800 för ett litet rum. Är det rätt?? Hur står chans är det att få ett första hands kontrakt  på en lägenhet innan 2 år. Den chansen är väldigt liten. Ska vi bojkotta Uppsala kommun och tvinga våra studenter välja andra skolor i Sverige, där kommunen kan hålla med lägenheter till alla  våra framtida studenter. Vad är det för fel på studentstäderna som inte är villiga att samarbeta och stödja  våra framtida ungdomar som kommer att ta över  efter oss i framtiden. Fy, skäms!! Skaffa fler bostäder utan andrahands kontrakt, billiga hyror och ingen bostadskö på över 2 år. Ta vara på våra studenter och vårt framtida hopp!!!
 
 

Kommentarer

 • Louise säger:

  Det är ju enkelt att säga att vi ska skaffa fler lägenheter. Men vart ska lägenheterna stå då? Ska vi ta bort all skog i närheten för att ge studenterna lägenheterna där? Det finns liksom inte plats längre...

  Svar: Man kan ju inte ta in studenter till Universitetet som inte får bostäder. Då får de flytta vissa ämnen till andra städer, där det finns nationer med plats för de sökande och bostäder utan andra hands kontrakt. Problemet finns även i Stockholm. Det klart att vi inte behöver hugga ner skog. Det finns öppna vidder och åkrar där man kan bygga bostäder för rimliga månadskostnader. Visst det blir lite utanför. Lägenhetspriserna är så pass dyra i Uppsala och Stockholm att mer än hälften går till driftkostnad/månad. Jag tycker inte det känns rätt,tyvärr. På något sätt måste något göras.
  Biggeros

  2014-03-11 | 17:01:26
  Bloggadress: http://vitmossa.blogg.se
 • Victoria säger:

  Tack så mycket. Kärlek vid första ögonkastet ;)

  Find Bilder på dig.

  Svar: Tack,Viktoria för din fina kommentar =)) Ha en fortsatt bra dag!!!
  Biggeros

  2014-03-11 | 17:55:48
  Bloggadress: http://impalaa.blogg.se
 • Marie säger:

  Jag håller fullständigt med, oförskämt att ta sådana höga hyror för studenterna, det är ju dem vi ska satsa på. Och bygg mer studentbostäder, skog och natur blir inte lidande, det finns så mycket obebyggd mark. Kram Marie.

  Svar: Jag ser ju problemet och man känner sig så frustrerande att det inte finns fler bostäder. Hyrorna är skyhöga vilket jag inte alls kan förstå hur de kan överleva på deras studiemedel. Det klart att det finns mark som kan nyttjas i Sverige. Man kan smälla upp ett otal med baracker bara för studenter med billigt kostnad. Tack för din kommentar, kram
  Biggeros

  2014-03-11 | 18:24:04
 • Koffe säger:

  Jamen visst har det varit ett fantastiskt väder idag :)

  Svar: Visst är det härligt med sol och värme. Ha en fortsatt trevlig kväll =)
  Biggeros

  2014-03-11 | 21:16:07
  Bloggadress: http://fotokoffe.blogg.se
 • Marie säger:

  underbart väder vi har =D

  Svar: Det finns inget bättre med sol ute och vårkänslor i sinnet,kram
  Biggeros

  2014-03-12 | 16:27:20
  Bloggadress: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här: