biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Nattsudd i Córdoba

Kategori: Spaniens Cordoba

Nattlivet i Córdoba är då spanjorerna har vaknat till liv. Sena middagar, barhak och discotek så ser en typisk lördag ut om man är spanjor. Här har discoteken öppet tills arla. 
Igår gick vi ut vid halv åtta och hamnade på ett jazzcafé. Visst tänker man då självklart på att de bara serverar kaffe & avec. För det första drack inte en enda kaffe utan (una copa) en drink, öl eller vin. För det andra spelades inte jazzmusik utan gamla godingar från 80-talet. Hur mysigt som helst. 
 
Därefter fortsatte vi till fots ner till gamla stan och passade även på att ta lite kvällsbilder på Mezquita-catedralen. Vilka kontraster!!
Visst ser jag ut som en liten #minime# jämförelse med den stora porten. Den är gigantisk. 
Sedan gick vi vidare till ett mysigt barhak där de även serverar Tapas och mat. Stället heter No 10. Värt besöket.
Vår goda kollega/kamrat Alberto var i vårt sällskap och njöt av tillvaron. 
Vi beställde Calamares fritos och Crouquettas de iberico. Muy bien.
El Churrasco heter denna Restaurang som ligger i en tvärgränd i gamla stan.
Vi gick bara 30 meter, då vi bestämde oss för att gå in på denna mysiga Restaurang som är känd för att servera en god köttbit av ditt eget val. Vi tog bara en tapas. Vi var mer sugna på Tartar de tùna på en rostad brödbit. Det kan jag varmt rekommendera.
Sedan fortsatte vi till ett discotek och diggade till  bra musik. Klockan var väl en halv fyra när vi ankom till hotellrummet och det är egentligen inte sent enligt en spanjor.
Det får bli nästa gång vi kommer till Cordoba att vi äter en god  köttbit på detta ställe. En väldigt trevlig personal också.
Restaurang Moriles Pata Negra är en bra Restaurang som borde besökas. Vi var där och åt förra fredagen.
Här sitter vi och väntar på att få beställa en god bit kött. Restaurangen ligger bara 200 meter från hotellet Tryp. Innan vi fick bord stod vi nog i kö i en timme, men vi led inte så mycket av det. Vi stod i baren och tittade på fotboll. Jag hade sällskap av kollega/kamrat Ola, min man och Alberto.
Primero plato blev det en tallrik Calamares frito. 
Segundo plato blev det" lomo de iberico" fläskfilè med "Azul salsa" ädelostsås och "batatas fritas" friterade pommes frites. Väldigt gott. Det är inte så ofta man får sås till maten i Spanien.
Postre blev det "café con leche" kaffe med mjölk och Tia Maria likör.
Kan varmt rekommendera denna Restaurang.
 

Kommentarer

 • chillitanten säger:

  Så roligt ! Njuter av dina härliga bilder

  Svar: Tack, så mycket, gumman. Väldigt roligt att få svar från dig. Trevlig lördag😊
  Biggeros

  2014-01-18 | 19:18:31
  Bloggadress: http://chillitanten.blogg.se
 • Trees, mamma i London säger:

  Tack :) Jasså?? Hur hamnade ni i Spanien?
  Har alltid sagt till min kille att jag GÄRNA hamnar där sen ;)

  Svar: Min man jobbar i Spanien. Sedan beslutade vi oss för att bosätta oss här. Det blev mycket resande innan fram/tillbaka mellan Sverige-Spanien. Ha en bra söndag😊
  Biggeros

  2014-01-19 | 17:11:47
  Bloggadress: http://mangofisk.se
 • Marie säger:

  Vilken trevlig lördag kväll med god mat och dricka. Det är gott att gå ut och på olika ställen och testa olika maträtter, eller bara en tapas. Du är så söt lilla gumman, du ser ut som en liten flicka, älskar dig, puss och kram.

  Svar: Tack, för komplimangen! Alltid roligt att få beröm😊 Visst och jag vill tipsa olika ställen som är värt ett besök. Vilket underbart liv så sent på kvällen, då är spanjorerna som mest pigga på att äta gott och umgås. Många kramar, pussar.
  Biggeros

  2014-01-19 | 18:15:34

Kommentera inlägget här: