biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Söndagmorgon

Kategori: Spaniens Jerez

På söndagarna jobbar inte de flesta spanjorerna, men min man gör det. Han är då inte spanjor. Söndag i Spanien är ju en vilodag. De flesta är katoliker, men den moderna genarationen tar inte religionen så allvarligt som deras mor/farföräldrar. Det är många helgdagar och firande, då affärerna håller oftast stängt. Då gäller det att veta när det är en helgdag, för ibland hålls det helg inom provinsen eller byn och inte i hela Spanien. Spanjorer är livsnjutare de älskar att äta, dricka, umgås och festa sent. De umgås och tar hand om sina släktingar.
 
 
Denna fina byggnad ligger på gågatan i Jerez och heter La Ina. Där serveras jätte goda Tapas och Sherry (Jerez). Vi ses! (hasta pronto)!

Kommentarer

 • Hanna- Mamma till Alexander och Ellie säger:

  Vilken pampig byggnad :)
  Hur fungerar äldrevården i Spanien? :) Kram

  Svar: Äldrevården fungerar väl ganska så bra. Det finns privata ålderdomshem. Ja, om det nu är så att ingen av barnen har tid att ta hand om de sina, vilket de inte har många gånger idag. Förr var det väldigt vanligt att barnen tog hand om sina föräldrar. Då fick de äldre bo hos en av barnen, då många gånger mor/farföräldrarna hjälpte till med barn uppfostran, vilket var helt acceptabelt. Idag är mycket privatiserat och man betalar en privatförsäkring. De som driver en vårdcentral eller ett äldreboende i Spanien betraktas som vanliga företagare. Nästan alla är privata. Här börjar barnvårdsomsorgen även att breda ut sig, men är inte så som i Sverige. La Ina som du ser är en väldigt gammal och fin byggnad. På ovanvåningen finns en fin restaurang och en terrass utomhus med bra läge, där det serveras god Tapas.
  Biggeros

  2013-11-03 | 11:41:56
  Bloggadress: http://imm0rtelle.blogg.se

Kommentera inlägget här: