biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Jätte gullig, spansk stad

Kategori: Spaniens Valdepenas

 Valdepeñas är belägen 720 meter över havet. Regionen ligger på en högslätt med soligt och torrt inlandsklimat. Temperaturen varierar mellan +40°C och -10°C. Staden är känd för sin vinodling.Ungefär 80% av det producerade vinet är rött. År 2012 såldes 531'000 hl vin. Så det är rätt så mycket.
Vinproducerande landet i mitten av La Mancha regionen.

I hjärtat av La Mancha, vägen som går mellan Madrid och Andalusien,  finner man Valdepeñas. Där kan man få uppleva  dess vinframställning och erfara dess utmärkta ursprungsbeteckning. Man bör besöka  stadens torg" Plaza de España" med sina vita och blåa fasader. Även" Asunción Parish kyrkan",  som är en vacker renässansbyggnad. Staden har också tre museer. Du bör besöka vinmuseumet. Vinframställningen är den största, huvudsakliga, ekonomikälla för Valdepenas.  Museet ger en inblick i historien och de kulturella föreställningar kring drycken. Man bör även se en av stadens vingårdar, där de kommer att förklara processen av vinframställning och du kan även smaka på de bästa lokala vinerna. 
 
 
Hotellet befinner sig centralt och är även ett Spahotell. Här kan man bl.a  välja från standard massage till "WineSpa". Låter väldigt intressant med tanke på att Valdepenas är ett omtalat vindistrikt. Hotellet har en relativ trendig interiör. Sängarna är rätt så bekväma, men får ändå bara 3/5. Frukostbuffén är godkänd, men man visste inte förrän efter frukostintaget att det fanns tillval såsom: Bacon, Omelett och etct. Det var inte så att servicepersonalen frågade. Här ska vi bo i 2 nätter. På återseende (Hasta Luego)!!
 
 

Kommentarer

 • Milina Salihodzic säger:

  Så härliga bilder!

  Svar: Tack, Milina!! Det är alltid roligt att få komplimanger, eller hur? Trevlig fredagskväll:))
  Biggeros

  2013-11-29 | 20:20:59
  Bloggadress: http://milina.blogg.se
 • SOFIA NORBERG - Foto säger:

  SV: Åh tack! :)

  Svar: Kram! Trevlig lördag=)
  Biggeros

  2013-11-29 | 23:04:25
  Bloggadress: http://soffilia.blogg.se

Kommentera inlägget här: