biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Ciudad Real avsnitt 2

Kategori: Spaniens Real Ciudad


 

Ciudad Real är en stad i regionen Kastillien-La Mancha i Spanien. Ciudad Real ligger söder om Madrid. Befolkning i Ciudad Real är 74921 (2012). 

Ciudad Reals flygplats gick i konkurs och stängdes 2011 pga. för lite trafik. Flygplatsen som har en av Europas längsta landningsbanor och en modern terminal på 28 000 kvardratmeter, står nu helt oanvänd. Det sista flyglinjen försvann när lågprisbolaget Vueling lämnade flygplatsen, då antalet passagerare per flygplan var färre än besättningen ombord. Flygplatsen anses vara en av Spanien största felsatsningar. Ciudad Real är en riktig "arbetarstad". Det är väl ingen stad jag föredrar att åka tillbaka till. Det finns inte så mycket att göra och se.


Hotel Santa Cecilia 
 
 
Utsikten var väl inte den bästa och ljud nivån från gatan var ganska hög. Med tanke på att det låg en skola väldigt nära där man hörde höga spanska toner. Sängarna får en 3/5 i betyg av mig och Internet godkänt. Hotellet i sig självt är annars ett bra boende om man vill bo nära gågatan.
 Sightseeing
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Marie säger:

  Vilken fin stad, och så fina bilder du tar, proffsig fotograf. Jag tycker det ser så somrigt ut, härligt istället för här hemma i Sverige, som är dimmigt mörkt och kallt, men vi skall inte klaga. Imorgon bär det av ner till värmen, som ska bli jätteskönt, man skulle önska att man kunde stanna där till våren. Puss och kram min flicka från
  Mamma

  Svar: Ja, jag tyckte väl ändå inte att det var så mycket att se. Allt var samlat som fanns att fotografera. Trevlig resa till värmen,kram
  Biggeros

  2013-12-14 | 20:19:00

Kommentera inlägget här: