biggeros.blogg.se

På resande fot

Medina den fina

Kategori: Spaniens Medina Sidonia

Medina  Sidonia
är en ort i Spanien. Den ligger i provinsen Provincia de Cádiz och regionen Andalusien, i den södra delen av landet, 500 km söder om huvudstaden Madrid. Medina Sidonia ligger 268 meter över havet och antalet invånare är 11 683. Wikipedia
 
Plaza  España 
 
 
Det gäller att plocka upp efter sin hund i Spanien annars står dig dyrt från 70 till 500 euro. Roligare kan man ha för de pengarna....
Jag tycker dock att det är bra att hundägarna bör ta sitt ansvar på ett eller annat vis på plats.
 
 
 La  Puerta  de la  Selada
 
 
 Arabisk dörr av renaste muslimska stil, med hästsko och en stor trappa som helhet. Det är från 10-talet . 

En av åtkomstdörrarna till den muromgärdade höljet och den mest representativa för symbolerna för Medina Sidonia . 
Dess konstruktion går tillbaka till kalifatperioden runt omkring 1000-talet. Den har två spetsiga hästskobågar, varav den ena vilar på återanvända kolonner som tillhör templet Hercules. Materialet är gjort med block av mycket noggrann utveckling från stenbrott som hittades i kommunen.

På sidan kan vi se ett torn som hade sitt uppdrag att skydda och försvara denna entré. Skillnaden mellan nivåer mellan en sida och den andra sidan av bågen sparas med en stegad rambla. 
 
 
 
 
Det äldsta namnet är Puerta de la Salada , från den närliggande fontänen med samma namn. Annars är även Arco de la Pastora det namn som känns vid. Man kan se en bild som finns i nischen som bevaras på en av bålets inre sidor.
 
 
 
 

Santa María la Mayor la Coronada kyrka

Besökande timmar (sommar): Från 11:00 till 2:00 och från 5:00 till 8:00 Telefon: 956-410329 Pris på biljetten: € 2,5

Vi var tyvärr inte inne i kyrkan. Däremot stod det att de inte öppnade förrän 19.00.  Kan troligtvis bero på värmen.

Vi kunde dessvärre inte vandra omkring vid ruinerna av Castillo de Medina

Gothic-Renaissance-templet i sextonde århundradet , med ett torn färdigt under sjuttonhundratalet. Hans altartavla är en autentisk juvel , liksom en carving av Cristo del Perdón av 1679 , gjord av Pedro Roldán.

 Däremot fick vi fina bilder av kyrkan på avstånd. Pga värmen var vi tvugna att gå in på en mysig restaurang och dricka kallt vatten och ( hör och häpna) en kopp kaffe i värmen.
När de flesta spanjorer ligger och ockuperar stränderna i hettan passar vi på att besöka en av Andalusiens historiska byar Medina Sidonia.
Jag får säga att det var folktomt på gator och torg.
 
En underbar vy från terassen
 
 
Hotellet/Restaurangen heter La  Vista  Medina
Ett måste att besöka ( först och främst för vyn) och ligger precis vid den stora kyrkan.
 
 
Under ligger en mysig terass med två pooler där hotellgästerna kan njuta av solbad. Hotellet är tre stjärnigt.
 
 
 
 
 

 De vita byarna i Cadiz

 
”Vita städerna” Andalusien är en serie städer i södra Spanien, främst i naturparken Sierra de Grazalema. Alla hus kännetecknas av väggar vitputsade med lime och rött eller brunt tegeltak. Vissa säger att byborna målade husen i vitt (pueblos blancos) att undvika intensiv sommarvärmen som berör städerna längs den Sierra de Grazalema. Dessa vitkalkade hus en antik sed i Medelhavet. Den mörkaste hus och de som hade ett dåligt ventilationssystem bör vara vitkalkade av målare som hade överlevt böldpest. Kalk som blandas med vatten producerar värme som kan döda någon mikroorganism. Som ett resultat, vitkalkade människor som lever i städer med hus ”” förrymd sjukdomar som drabbar invånare som levde i mer ”traditionella” hem. Idag, tiderna har förändrats, men traditionen är fortfarande mycket närvarande, hus som målas (vitkalkade) när det är nödvändigt att göra så. Du har att välja mellan tre alternativ:
 • Medina Sidonia och Vejer Chiclana
 • Arcos Frontera och Zahara av Sierra
 • Grazalema, Villaluenga del Rosario och Ubrique

Kommentarer

 • Ditte säger:

  Vad trevligt med ett besök här. Men jag kan tänka dig att du har det varmt här.
  Medina i Spanien kände jag inte alls till men nu vet jag lite mer. Tack! Härliga bilder!
  kram!

  Svar: Medina Sidonia är en av många vita byar i Spanien. En historisk stad och otroligt varmt. Vi var tvugna att söka skugga lite då och då. Värt ett besök// kram
  Biggeros

  2018-08-06 | 18:22:44
  Bloggadress: http://dittemitti.se
 • Emma, Sol som sol? säger:

  Tänkte just det, vad tomt det var på nästan alla de vackra bilderna! Men jag tycker det är rätt tomt överhuvudtaget på turister i år. Folk är nog hemma i sin egen värme ...

  Svar: Här var de bara ett fåtal turister på gatorna och vi. Alla andra trängs på stränderna😫😫Hursomhelst försöker jag att ta en bild då det inte vimlar av människor. Hur har du det i värmen Emma?
  Biggeros

  2018-08-06 | 18:55:34
  Bloggadress: http://solsomsol.blogspot.com
 • Znogge säger:

  Vilka härliga bilder från en fin stad men jag reagerade också på att det såg rätt tomt ut. Som hundägare ska man självklart plocka upp men jag tycker att även andra som skräpar ner skulle kunna bötfällas. Jag cyklade genom vår park i går och där såg det gräsligt ut tyvärr.

  Kram

  Svar: Jag håller med om alla håller ordning och inte kastar sopor i naturen så är problemet löst. Här kan vi se mycket sopor utanför containrar. De som letar efter något i soporna slänger ut ointressant på marken. Tråkigt!! Det var verkligen folktomt på gatorna men helt förstående när hettan faller på.Ha en trevlig dag// kram
  Biggeros

  2018-08-08 | 10:23:50
  Bloggadress: http://znogge.wordpress.com/
 • FREEDOMtravel säger:

  Ser fint ut! Men gissar att det är varmt? Svårt att gå runt och turista när det är såhär hett tycker jag. Kanske är det aningen ”svalare” i Frankrike, men det är ändå hett! ;)

  Svar: Här har det varit en hel vecka 40+Men dessa temperaturer i Augusti månad är inte alls ovanligt. Vi brukar ha varmare i längre perioder så detta året har sommaren och våren varit svalare. Det värsta är att stränderna är fulla av turismen och ibland får man trängas. Inte så roligt när man föredrar lite space. Jag har följt er resa i Frankrike på Instagram. Härliga bilder÷)
  Biggeros

  2018-08-08 | 19:18:54
  Bloggadress: http://www.freedomtravel.se
 • TravelAnna säger:

  Så vackra bilder! Tack för den intressanta turen. Det där med den vita färgens funktion kände jag inte till. Jag var ju nyligen i Grekland och såg även trädstammar som var vitmålade nertill.

  Kramar

  PS. Text- och bildpartiet på din blogg täcker layoutmässigt presentations- och länkspalten så det blir lite svårläst. Tänkte bara uppmärksamma dig på det.

  Svar: Här målar de även vissa trädstammar vita. Det är alltid roligt att lära sig något nytt.
  Inte på mobila layouten täcks bilderna. När jag redigerar och gör om bilderna till 800 pixlar ( på datorns layout) så täcks tyvärr bilderna lite över profilen och länkarna. Så jag ska se om jag kan hålla mig inom 600-700 pixlar ramen=)Tack för din uppmärksamhet🤗
  Biggeros

  2018-08-09 | 14:15:53
  Bloggadress: http://www.newyorkmybite.com
 • Lena i Wales säger:

  Jättefint ställe! Har varit där och ätit lunch på restaurangen du visar på en av dina bilder.
  Kul att återse!

  Svar: Restaurangen/hotellet är helt underbar och vyn. Värt ett besök Lena. Kul att du har även varit där/ kram
  Biggeros

  2018-08-13 | 09:04:06
  Bloggadress: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här: