biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Grattis Gabriel!!

Kategori: Min Blogg

Idag fyller min SysterYsters son 13 år. Hipp, Hipp, Hurra idag blir Gabriel tonåring och det är inte var dag. Hoppas att du blir kungligt uppvaktad med många presenter och sist men inte minst en smarrig tårta. Ja, må han leva, ja, må han leva uti 100:de år och visst ska han leva......¡ Feliz Cumpleaños! Kram♥♥
 
 GRATTIS
 
 
 
 

Cordoba proxima

Kategori: Spaniens Cordoba

Det är en kall fast solig lördag uppe i bergen, Valdepenas. Idag drar vi vidare till Cordoba...


 
Fångade lite julinspiration på kameran när jag promenerade igenom city i Valdepenas. Väldigt sevärd liten gullig stad som man inte vill missa om man ändå befinner sig i La Mancha området. Jag har svårt att säga att jag känner någon julkänsla ännu, såsom frost på löven, julmarknader, kaneldoft, pepparkakor och saffran. Förhoppningsvis så kommer det...... 

Jätte gullig, spansk stad

Kategori: Spaniens Valdepenas

 Valdepeñas är belägen 720 meter över havet. Regionen ligger på en högslätt med soligt och torrt inlandsklimat. Temperaturen varierar mellan +40°C och -10°C. Staden är känd för sin vinodling.Ungefär 80% av det producerade vinet är rött. År 2012 såldes 531'000 hl vin. Så det är rätt så mycket.
Vinproducerande landet i mitten av La Mancha regionen.

I hjärtat av La Mancha, vägen som går mellan Madrid och Andalusien,  finner man Valdepeñas. Där kan man få uppleva  dess vinframställning och erfara dess utmärkta ursprungsbeteckning. Man bör besöka  stadens torg" Plaza de España" med sina vita och blåa fasader. Även" Asunción Parish kyrkan",  som är en vacker renässansbyggnad. Staden har också tre museer. Du bör besöka vinmuseumet. Vinframställningen är den största, huvudsakliga, ekonomikälla för Valdepenas.  Museet ger en inblick i historien och de kulturella föreställningar kring drycken. Man bör även se en av stadens vingårdar, där de kommer att förklara processen av vinframställning och du kan även smaka på de bästa lokala vinerna. 
 
 
Hotellet befinner sig centralt och är även ett Spahotell. Här kan man bl.a  välja från standard massage till "WineSpa". Låter väldigt intressant med tanke på att Valdepenas är ett omtalat vindistrikt. Hotellet har en relativ trendig interiör. Sängarna är rätt så bekväma, men får ändå bara 3/5. Frukostbuffén är godkänd, men man visste inte förrän efter frukostintaget att det fanns tillval såsom: Bacon, Omelett och etct. Det var inte så att servicepersonalen frågade. Här ska vi bo i 2 nätter. På återseende (Hasta Luego)!!
 
 

No i Spanien, Valdepenas

Kategori: Spaniens Valdepenas

Nu är vi uppe bland bergen nordost om Spanien i en by som heter Valdepenas. Jag är redo för en promenad genom CITY har precis ätit en bit Tortilla (potatisomelett) persikajuice, fralla, örtte och en liten kaka. Väldigt mätt och belåten. Hotellet heter Veracruz Plaza (hotel&spa)
 

Good morning

Kategori: Min Blogg

 Idag drar vi iväg till Alcazar de san Juan (nordost) där vi har varit tidigare i somras. Jag undrar så om det ser annorlunda ut där nu när det är höst.....Ska först hämta bilen som har varit på en service efter alla dessa mil på Spaniens vägar. Hasta la Vista 
 
Nu är det kväll och vi bokade in på hotell i Valdepenas istället för Alcazar. Det är en jätte gullig by så det blir jätte bra. Det är alltid roligt att äventyra en ny stad.
 God natt och sov gott!!

Jultips till henne

Kategori: Min Blogg


Digitalt köksmått, Hee Bee Gee Bee och kit till Macarons  Jag har bara valt ut det som jag skulle tänka mig att ha på min önskelista.

Welcome back

Kategori: Min Musik

 
"The one who loves you now" med Agneta Fältskog är värd att lyssna på.

Livet....

Kategori: Min Blogg

Livet är en gåta???
Alla upplever livet helt olika. Jag har kommit in i en ny fas där livet inte är så invecklat och jobbigt. Man är mer säker och trygg i sig själv, men å andra sidan så har våra föräldrar kommit in i en hög ålder där mycket kan ske. Jag har tur att både min mamma och pappa har hälsan och är väldigt pigga. Min svärfar dog för 2 1/2 år sedan i en långvarig sjukdom. Där ser man hur livet kan förändras bara sådär  på en dag. Min svärmor valde att sälja deras fina hus med havsutsikt  i Blekinges skärgård och flytta till Stockholm (Storstad). Det kan man prata om skillnad!! Från en liten skärgårdsö till "Storstaden". När vi kommer till barnen är de så pass vuxna att de klarar (för det mesta sig själva). Visst får man låna ut pengar ibland när de har tufft med ekonomin och skicka ett eller annat paket med lite överraskningar med nyttogrejer. Det enda jag har lite svårt att ställa upp med bara vara där i närheten om de vill ha stötta och tröst. Eller bara ta en fika och skratta och prata tjejsnack. Det saknar jag. Jag bor här i Jerez som är helt underbart och bara njuter av livet, men ändå saknar jag någonting... Mina underbara flickor. Minstingen kommer till Jerez och ska fira Jul men inte min äldsta tjej. Hon kan inte ta ledigt från hennes nya jobb och det tycker jag är jätte sorgligt. Det är första Julen som inte vår lilla familj firar alla tillsammans. Det kommer kännas väldigt konstigt.
Hursomhelst är livet en gåta?
Man blir influerad av all media om hur perfekt man ska se ut med alla retuscherade bilder. Hur duktig karriärskvinna man ska vara genom att vara duktig och omtyckt på arbetet och ändå hinna med hemmet och sin älskade familj. Man ska vara en perfekt partner till sin man och duktig mamma. Vad har hänt?? Måste man vara så j##la perfekt alltid? Är inte det som är tjusningen med livet att människor har fel och brister och inte ser helt perfekta ut. Utan har helt enkelt lite skavanker här och där. Man brukar säga att ögonen är själens fönster som blickar utåt. Kan man tyda ögon hur man är som person eller om man verkligen mår så bra??
Det är livets gåta??
 

Ljuva Cadiz

Kategori: Spaniens Cadiz

Helt otroligt att kunna sitta vid ett hak i den heta, andalusiska värmen, dricka en kopp kaffe och äta en god Tapas. Livet är helt underbart. I solen var det hett och det  kändes det som att man lätt hade kunnat  ta ett dopp i havet. Frågan om man hade kommit så långt till att doppa tårna?? Troligtvis inte.

La vida es  maravillosa!! ÷Ð
 
 

Sol

Kategori: Min Blogg

Härligt med ljus och nästan alltid varmt. Man mår mycket bättre. På nätterna i Jerez kan jag väl inte påstå att det är lika varmt som i somras. Då var det varmt. Nu går det ner till 10 grader och det  tycker vi är kallt. Fördelen är att det är ljusare längre på kvällen. Idag blir det bankärenden i Cadiz.
 
 
 

Tia Azul

Kategori: Min Blogg

Har suttit i 18 graders Jerez värme och avnjutit "Langustinos de plancha & Merluza de pincho" Gott! Därefter blev det en Baileys & Cafe con leche. Ha en fortsatt trevlig söndagskväll =}
 

Här kommer mer av Almagro

Kategori: Spaniens Almagro

 
Tänk att det redan är söndag och bara en vecka till första advent. Nu går det fort till Jul. Idag skiner solen i Jerez och det är 16 grader. Vi ska ut på en liten utflykt nära kusten. Vi får se vad vi hamnar.... Vi kom inte längre än till villaområdena i Jerez och kikade på husförsäljningen och avslutade dagen med en lunch på La Ventana.

Här sitter jag i Almagro och njuter i solen och har Spaniens finaste torg bakom mig. Vad jag förstår måste alla fönster vara i samma sorts gröna färg och alla hyresgäster måste ha vita gardiner. Riktigt pittoreskt.
 
Almagro är en gammal stad i den spanska provinsen Ciudad Real i regionen Kastilien-La Mancha. Staden har 8 855 invånare. Staden är en del av en viktig historisk-artistisk zon. Den är även känd för sin frukt- och vinodling. Plaza Mayor får man inte missa för många skäl. Vissa är riktiga, storslagna, magnifika monument, andra är attraktiva på ett enklare, traditionella sättet. Ändå kommer du alltid bli överraskad av sina dekorativa detaljer, deras färg, skönheten i sina fasader ... och i synnerhet för den trevliga atmosfären som finns inom. Det är som ett enda stort" vardagsrum".
 

Här kan man inte missta att polisen har sin egen parkeringsplats. Hur var det nu? Don Quijote var rädd för sin egen skugga......Vi befinner oss i dessa områden där Don Quijote historierna var så omskrivna.
Turister kan köpa souvenirer från Don Quijote till gröna fönster med vita gardiner.

Litet hotell med grekisk inspiration och en balkong med öppen planlösning.
Öppna din dörr....Fina utsmyckade portar
Teatro de Almagro

Myspys Lördag

Kategori: Min Blogg

Detta torg i Almagro är utnämnt som det finaste torg i Spanien.  Lite coolt.  Här sitter jag och tar en kopp kaffe i slutet av November månad. Idag är det Lördag och ska firas med en god Laxgratäng.

Klädköp

Kategori: Mitt Inköp

Köpte en blommig kjol och en grön tjocktröja i Puertollano. Tröjan var bara ett nödvändigt köp när jag upptäckte att det var mycket kallare ä Jerez. Jag hade alltså för tunna kläder med mig. Trevlig helg!!!
 
 
 
 

Mattips till helgen!

Kategori: Min Mat

"Nudel la Biggeros"
 
Ett väldigt enkelt recept och lätt att tillaga. Igår gjorde jag inget mer än att tillaga denna rätt och myste framför TV:en då vi  såg Game of Thrones.
 
Ingredienser:
 
2 Creme Fraiche
 
Soja efter behag
 
 
Sambal Oelek beroende på hur starkt man vill ha
 
Nudlar efter behag
 
Två purjolökar
 
 
500 gram lövbiff för 2 personer. Finstrimla lövbiffen. Blanda ihop allt efter stekning av purjolök & lövbiff.
Buen aproveche, Smaklig måltid!!
 

Lyx i vardagen

Kategori: Min Blogg

Unnade mig lite Spa och bastu på Hotel Cruz igår. Hyrde allt. Så lyxig känsla att bara sitta och relaxa och inte tänka på något annat än att bara- vara- känsla. Idag drar vi hem till Jerez. Det är lite varmare i Andalusien och jag längtar redan. Som sagt finns det otroliga skillnader i temperaturer  i Spanien. Jag har valt rätt ställe i Spanien.
 
 
 

Julklappstips till honom

Kategori: Min Blogg

Bagagevåg, Cash nyckelring och Autoloader skruvmejsel
 
 

Mätt!

Kategori: Min Blogg

Har precis ätit hotell frukost och är jätte mätt. Idag blir det utflykt till Almagro.
 Min man kommer hem tidigare så då ska vi njuta för fulla muggar av vyer och gå på sightseeing. Hasta la Vista
 

Godnatt från Puertollano

Kategori: Spaniens Puertollano

 

På min önskelista

Kategori: Min stil av mode

Branting & Neosens
 
 

Ingenstans...

Kategori: Spaniens Puertollano

Dessa bilder togs igår när det var regnigt och kallt. Idag är det solsken, men kallt (12 grader). För mig är det kallt, för det skiljer sig en hel del( temperaturmässigt) från Jerez. Jag ska inte gnälla då ÷♦
 
 
Det känns verkligen att man har kommit bort sig bland bergen. I denna lilla by jämte Puertollano, där jag nu bor på Hotel Cruz. Jätte fint och relativt nybyggt hotell, men det ligger ingenstans. Det finns inte ens några kommunikationsförbindelser. Fördelen är att hotellet har fri transport som man kan beställa en tid när man vill åka in till byn. Schysst. Idag ska vi nog hyra Spa & Bastu på kvällskvisten och bara njuta av tillfället. Min man förtjänar verkligen det. Han har jobbat så mycket nu på sistone. Så är det väl när man är eftertraktad och när man är ensam på toppen, skämt och sidor....
Poolområdet ser väldigt mysigt ut, men vem vill bada i detta vädret?? Här ska man vara på sommaren, por supuesto!!

Mor&Dotter

Kategori: Mina Nära&Kära

Dessa bilder är tagna i April när min mamma var på besök
Och jag klagar på min mamma att hon ska ta av sig kepsen vid bordet... Vi hade väldigt roligt när vi skulle fotografera. Jag blir aldrig bra på bild, för jag ska alltid göra en massa grimaser. Varför ska man vara så allvarlig, tänka på att posera i rätta vinklar, le lagom och då man vet att bilden inte kommer att bli perfekt ändå. Då är det bättre att köra på säkra kort. Att spela" Allan" och göra så många tokiga grimaser man bara kan.
Allvarligt???
I Juli månad var vi Rota, dit man bara måste besöka när man är i Andalusien. Vilken utsikt!!
 
 

Veckans citat

Kategori: Veckans Citat&Ordspråk

 

Godmorgon

Kategori: Spaniens Puertollano

Bor på Hotel Cruz och ska bo här i 4 dagar. Jag kommer att visa er  .Puertollano (ligger nära Ciudad Real) de närmaste dagarna framöver. Vi ses snart igen..
 
Hotellet är byggt 2012 så allt är fortfarande nytt och fräscht. Sängarna är bekväma så betygsmässigt blir det 3/5. Dusch och toalett är i en modern stil.

Frukosten var godkänd. Inte så mycket påläggs alternativ. De kunde fixa till en omelett vid förfrågan. Vilka bakverk de har!! Det verkar vara mer intressant att ha mer utbud av bakverk på frukostbuffén. Jag åt en donuts till kaffet.
 
 
 
 
 

Natti Natti

Kategori: Min Blogg

Buenas noches

Sabado en Jerez

Kategori: Min Blogg

Lite mulet och 16 grader i Jerez. Inga strandplaner idag. Det blir ändå en utedag, men har väl inga direkta planer. Igår hade vi en myskväll och Tacos. Tråkigt att det blev 1-0 till Portugal igår. Vi kunde bara följa matchen på Internet. Idag är det lördag. Idag blir det inbakad fläskfilé på menyn och ett gott Rioja vin. Hasta luego.......
 
Trevlig Lördag, Buen  Sábado
 
Lite senare efter Tapas(räkor i het vitlökssås) och Vin på La Ventana, så får jag ju säga efter att ha beställt en flaska vatten men istället fick en flaska Rioja Crianza, så blev dagen rätt så perfekt ändå.Inte skickar man tillbaka vin flaskan om man nu vet att den kommer att gå åt förr eller senare. Priserna är inte som hemma i Sverige. Såklart så spelade vädret in i sammanhanget. Salud och Trevlig Lördag på er!!   
 
 

Äntligen!

Kategori: Min Blogg

Har hämtat min Samsung Galaxy S4 idag. Vi har varit separerad i en hel månad. Äntligen har vi funnit varandra igen.
 
Jag är så lycklig!

Viernes en Jerez

Kategori: Min Blogg

Det är alla redan Fredag! Vad tog denna vecka vägen? Idag sa vi lämna in bilen för bagageluckan går inte att öppna. Min mans bil "Seat":en. Den har kört  många mil Spanien runt. Sedan ska vi helghandla. Ses senare....
 
 

Och Min gulliga lillasyster fyller år idag. Grattis Gumman på din födelsedag xxoo
Visst är hon söt, systeryster!!!
 

Latmask

Kategori: Min Blogg

Idag är jag trött efter  igårdagens sviter. Jag gick och lade mig kl. 7.00 i morse. Ja, vi åt på La Maffia. Jag åt en jätte god pasta med tonfisk. Sedan drog vi vidare till ett antal barer och avslutade på Kapote. Ja,varför lär man sig inte genom att gå och lägga sig i tid. När man kommer in i andra andningen så glömmer man både tid och rum. I Spanien stänger de flesta ställen när tuppen har vaknat. 
 

Tapas + Vino tinto

Kategori: Min Blogg

På ett ställe i närheten av var vi bor, La Ventana cerveceria.Jag beställde Albondigas de Atun (tonfiskköttbullar). Jätte bra val.

El Atillo

Kategori: Spaniens Jerez

Parken har öppet från 8..00-20.00 för allmänheten. Vilken härlig natur att bara gå och strosa i 25 graders värme. Lite torrt bara för växtligheten, men här är finns en annan typ av växtlighet som tål detta klimat.
 
 
 

Onsdag i Jerez

Kategori: Min Blogg

En promenad i parken blir det på förmiddagen och i kväll blir det middag ute på Restaurang. Hörs senare..

Nostalgi bilder

Kategori: Mina Nära&Kära

Under rensning av bilder hittade jag supergulliga bilder på mina fina flickor.
Groene Papagaj (stugby) i Holland bodde vi i 1 år. Min lilla prinsessa provar minigolfbanan.
Jennifer bus provar ytterligare om  golfbanan duger. 
Isabella älskade att leka i jordhögar och hennes mål var att gräva ända ner till Kina tills hon upptäckte att det ända målet hon nådde till var botten av skottkärran. 
 
När Jennifer började att ta sina första( spring)steg i Holland. Jag lovar hon visste inte hur man skulle gå lugnt och stilla utan sprang för jämnan. Så var ju Jennifer som två pågar tillsammans. Hon for fram som Snurre Sprätt.
På Safari Cafe i Holland ska Isabella ta sin första slurk från Pepsin. Törstig Idag??
Lottapåbråkmakargatan
Stora syster & lillasyster= Syskonkärlek
Julmiddag på ett gammalt slott i Portugal. Jag vet inte om Jennifer är rädd eller glad??? Troligtvis bara lite upprymd över tillfället. Isabella står lite blygt och sneglar på mig och undrar när det är hennes tur och ta kort.
Denna bild är helt underbar från Sarnia,Canada. Ett avslappnat tillfälle som blev fångad på bild. The  real, cool, Canadian girls.

Martes en Jerez

Kategori: Min Blogg

Idag är det Tisdag och redan 16 grader. Jag undrar om det kommer bli en fin dag?? ¡ Por supuesto!  Hasta luego, Amigos!
 En bra start på dagen börjar jag med Juice,Knäckemacka, en hallon-persika (grekisk) Yogurt( som jag gjorde igår kväll)och Kamomillte.
Klockan är lite över 14.00 och det är 28 grader i Jerez. Är det klokt eller??

Måndagsmorgon i Jerez

Kategori: Min Blogg

 
 Det är tidigt i Jerez, 13 grader, lite kallt. Det ska bli ännu en dag med solsken och värme i Jerez. Härligt. Så får vi se vad som kommer ske denna dag. Igår blev det sortering av sommarkläder. Idag får jag sortera alla sommarskor. Sitter här fortfarande med en kopp te och sitter bara och myser i soffan. Vi hörs senare mina vänner.
 
Lite senare så sammanfattar jag igårdagen. Det var ju Farsdag. Fadern som skulle firas jobbade och kom hem sent. Mina döttrar hörde inte av sig, men han var ju ändå inte hemma. Den som blev mest besviken var jag. Det betyder för mig som" mamma" att sina döttrar hör av sig självmant och grattar sin far. Det är inte så mycket begärt. Efter länge så skrev den ena dottern ett kort meddelande till mig: "Gratta pappa från mig". Sedan ursäktade hon sig med att hon hade flyttat hela dagen. Visst nu kom jag ihåg det, hon skulle byta lägenhet just på Farsdag. Hursomhelst så grattade jag min man "pappa" till mina döttrar och skrev ett fint meddelande även från barnen. Han fick även Antonio Banderas aftershave & deoderant, strumpor, rakskum och kalsonger. Sedan  hade jag gjort en fiskgratäng. Så det blev ett bra slut på Farsdag iaf.

"ABBA" forever

Kategori: Min Musik

Farsdag

Kategori: Min Blogg

Idag är det Farsdag. Grattis, Pappa till din egna, speciella" DAG"!!! Du är helt underbar!! Jag är lyckligt lottad att jag har fått dig som pappa. Du är en jätte rar och fin människa. I med det att jag inte kan gratta dig på Kanarieöarna, så får jag göra det så gott jag kan på min blogg. Hoppas att du blir ordentligt firad med god mat. Det tvivlar jag inte alls på att du får god mat om din underbara fru, Maj, är den utvalda kocken.
 
Sedan vill jag även gratta mina döttrars" PAPPA" på hans egna dag. Du är mitt hjärta,♥ Corazón♥, du är min stomme, du är mitt ALLT!  Jag vet att flickorna har svårt att komma förbi  och gratta dig när du bor i Spanien. Det räcker med ett litet samtal, sms eller ett litet meddelande. Det behövs inte mer. Presenter är bara ett skäl att affärerna ska få sålt produkter, men ord är så mycket mer värdefullt. Kärleksfulla ord bär du med dig i hela ditt liv. Älskar dig jätte mycket!! Jag vet att du är världens bästa pappa till mina döttrar!!
 
 

Trevlig lördagskväll

Kategori: Min Blogg

Så här ser jag ut med min chokladfärg i håret. Visst är jag jätte nöjd för jag har dolt mina gråa hår som bara jag tycks se och ingen annan. Sällan kissar en tupp som min mamma brukar säga. Visst kan man inte dölja sanningen, men man kan ju iaf försöka lite grann. Jag vill inte bli gammal!! Vem vill det???
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 

Tripp,Trapp.Trull

Kategori: Mina Nära&Kära

Kusiner Vitaminer
Visst är de söta!!

"Veckans citat"

Kategori: Veckans Citat&Ordspråk

 
 
 

Härliga Lördag

Kategori: Min Blogg

Då var det lördag och  fint väder i Jerez. Ska ta en svängom till "Stan" och fönstershoppa. Därefter blir det nog bestämt en kopp kaffe med avec. Hörs senare. Hasta luego
 
Ja, inte blev det kaffe och avec utan vin Rioja och Jamon. Jag har suttit ute i solen och bara varit. Vad härligt och bara sitta och studera folk utan att riktigt kunna tyda vad de säger. Till en viss del, men kroppsspråket säger så mycket. Här sitter jag helt ensam och kollar in 3 olika bord med diverse sällskap. Första bordet tolkar jag som så: Den  ena kvinnan vid bordet blir sur på mannen för att han inte borde dricka mer. Han ska nämligen köra. Vid andra bordet så sitter 2 par, därav kvinnorna( som inte verka känna varandra så väl) och diskuterar något dem inte är riktigt är överens om. Männen sitter tysta och vrider sig lätt. Vid tredje bordet sitter det ett par som är lesbiska och ska möta den ena partnerns föräldrar. Läget är väldigt spänt från början. Kul. Tillslut var jag tvungen att gå. Jag väntar ju hem min man från jobbet så vi kan fira lite lördag. Chiao.

Fredagsmys

Kategori: Min Blogg

Chili & en Smirnoff. Trevlig fredagskväll mina vänner.

Lunch

Kategori: Min Mat

Åt resterna från i förrgår till Lunch. En smarrig Ravioligratäng
 
"Ravioli de biggeros". 
 
Helst färsk Ravioli fyllda med tonfisk&tomat
Färsk Spenat
Köttfärssås med piripiri(hot)
Riven Mozzarella
En stor lök
 
Buen Aproveche!
 
 

Fredag i Jerez

Kategori: Min Blogg

Då var det fredag igen! Härligt! Idag blir det Chili på menyn, färg i håret och Farsdagspresent. Sitter här i soffan och dricker Kamomillte. Hörs senare, gott folk!!
 

Saknar .....

Kategori: Mina Nära&Kära

Gud, vad jag saknar mina töser (kortet är taget i Holland när flickorna var 3 & 1 år) Vi bodde i Bergen op Zoom i södra delen av Holland i ett år. Vi bodde i ett timmerhus på en campingplats/stugby som hette" Groene Papagaj" (Gröna Papegojan). Vi bodde jätte bra. Vi hade naturen bakom hörnet, Lekparker, Restauranger, Golfbana,Tvättstuga, Cafe, Barer och Badhus. Nackdelen var att det låg långt ifrån närmaste by Hoogerheide. Vi hade ju "Forden" (den underbara Forden som man fick putta igång) , så jag körde mycket in till byn om jag skulle handla mat eller till Bergen op Zoom om jag skulle shoppa loss eller gå på marknad. Varje helg hittade vi på olika saker med barnen och åkte till: olika Badpalatser i Rotterdam (vintertid,) den gamla staden Brugge i Belgien för sightseeing, Antwerpen för shopping, Vliesinge och bada ( sommartid), Breda och titta på alla kyrkor, Den Haag (ambassaden) för att förnya våra körkort, Amsterdam och njuta av livet och sist men inte minst till ett stort Tivoli utanför Tilburg.  
Jag saknar mina fina flickor
 En mor borde inte bo så långt ifrån sina döttrar. Döttrarna borde inte bo allt för långt ifrån sin mor, men inte för nära heller. Mina flickor och jag har alltid stått varandra så nära. Det gör vi fortfarande, men på avstånd och så bor jag i Spanien. Det är bara mitt och min mans val. Inte deras. Barnen är så pass vuxna nu och vi som föräldrar har haft barnen till låns ett litet tag. Vi eller jag har släppt dem fria. Nu är det meningen att barnen ska klara sig själva i samhället och få känna på vad livet innebär att vara vuxen i Sverige.  De är vuxna, jobbar,studerar och har partners. Jag skulle aldrig ha hindrat mina flickor att flytta långan väg, även om det hade varit till Kina. Som sagt som föräldrar/förälder äger man inte sina barn och barnen äger inte sina föräldrar. När jag tänker tillbaka i tiden då vi har bott i andra länder, så har min stora uppgift varit att alla i min närhet skulle ha det så bra som möjligt. Ingen skulle ha några bekymmer eller ingen skulle må dåligt. Vi hade bara varandra att förlita oss på. Ingen släkt eller vänner i närheten som kunde hjälpa till och stötta.Ingen att fråga om det skulle krisa sig.  På något sätt så har  man blivit starkare genom att klara sig själv i ett annat land. Min fina familj. Mina fina flickor som jag saknar otroligt mycket och älskar STORT  

Snart Farsdag

Kategori: Min Blogg

På söndag är det Farsdag och mina flickors pappa  bor här med mig i Spanien och då kan det bli vissa problem med att fira honom. Ja, det säger sig självt!! Det är lite långt att åka till Spanien och uppvakta honom.
 Det är enda som behövs är ett litet samtal per telefon, Facebook-meddelande, ett fint litet sms-meddelande eller ett e-mail. Tänk vad Internet är bra!! Min Far bor ju på Kanarieöarna så jag får göra samma sak. Jag kommer att skriva ett fint meddelande eller kanske rent ut av ringa på Skype. Sug på den Farbror Kalle!

Tuffa läderarmband

Kategori: Mitt val av Inredning&Design

Igår gjorde jag fler armband. Enkla men väldigt tuffa. 
Armbandet sitter gjutet på handleden. Det får inte sitta för löst. Fördelen med armbanden är att de passar både män som kvinnor. Storleken varierar såklart.

Var uppe med tuppen!

Kategori: Min Blogg

Uppe med tuppen idag.
 Idag har jag scannat och räknat ut en del av reseräkningen till min man. Han har inte tid med sånt, för han jobbar för mycket. När jag tittar ut så ser jag en sol skymta fram mellan molnen. Härligt ännu en fin dag i Jerez.

Så blev det nya inköp

Kategori: Mitt Inköp

Lyktan köptes på Ikea i lördags. Idag köpte jag tvillingkrukorna med rosmönster som matchar vattenkannan. 
Krukorna är fyllda med ljung.
Sedan blev det en ny ram till lilltjejens fotografi.
Två stora ramar till flickornas balfotografier
Visst är de fina!!!

Fortfarande varmt

Kategori: Min Blogg

 
Det är 26 grader och jag var genomsvettig när jag kom hem från min långa promenad. Det värsta är att man klär sig i höstkläder för man har ställt in sig på att i november ska det vara kallt." Icke sa Nicke". Blommorna trivs jätte bra.
 
 

Hacer sol

Kategori: Spaniens Jerez

Solen skiner och jag har precis ätit min frukost. Ska ta mig en tur i det fina vädret och sätta mig i solen och bara njuta av det fina novembervädret.
Redan nu är det 17 grader och strålande solsken. Idag är det back-to-normal-kost. Idag blir det Chili con Carne, hot, hot, hot. Det vet inte spanjorerna vad det är hot! (i maten) Hasta la vista.......

Buenas Noche

Kategori: Min Blogg

Godkväll kära vänner nu ska jag äta min tomatsoppa, sedan kryper jag upp i soffan, lägger mig till rätta och kollar in någon bra serie. Jag tror att det blir fortsättningen på "Game of Throne". Jätte bra serie!! 
 

Blommor och åter blommor

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

 Papegojblomman
är en art i familjen papegojblomsväxter. Den kommer från Sydafrika där den växer i kaplandets sluttningar. Numera finns den planterad i de flesta tropiska områden. Flerårig, städsegrön ört till 2 m hög, som bildar bestånd. Den trivs bra i Spanien. Fotot är taget i Jerez vid vår pool.
 
 

Jerez

Kategori: Spaniens Jerez

Jerez de la Frontera är en stad i regionen Andalusien (Cádizprovinsen) i södra Spanien, känd för sina sherryviner. Sherry är en omskrivning av Jerez. De mest kända firmorna är Gonzales Byass, Osborne, Terry, Williams and Humbert och Zoilo Ruiz Mateos.

I staden finns ruiner av befästningar och av ett moriskt palats samt en berömd ridskola, som liknar Spanska ridskolan i Wien.

Här finns även racerbanan Circuito Permanente de Jerez.

(La Ina)El Gallo Azul  Restaurang och en Tapasbar där det serveras jätte god Tapas & Sherry. 
Plaza Mamelon
"Semana Santa" Påskhelgen. De behövs många män att bära denna Jesus gestalt.
Så spatserar dessa Klu-Klux-Klan-klädda människorna dagarna långa & har som slutdestination i närmste kyrka "Iglesias". 
Baksidan av Catedral de Jerez de la Frontera
Utsikt mot Gonzalez Byass Bodegas & Katedralen.
 
Feria del Caballo i Jerez 2013( Parque Gonzalez Hontoria)
Jardin de Alcazar
Botanic Zoo de Jerez

Jerez de la Frontera är en kommun i provinsen Cádiz i den autonoma regionen Andalusien ,  i sydvästra Spanien , beläget mellan havet och bergen.  2013 är  staden , den största i provinsen med 215.180 invånare. Jerez är den femte största i Andalusien . Det har blivit transport och kommunikation navet i provinsen . Då staden överträffar även Cádiz , provinshuvudstaden i den ekonomiska aktiviteten . Jerez de la Frontera är också , i termer av landarealen , den största kommunen i provinsen. Då med dess spretande ytterområden är en bördig zon för jordbruket . Det finns också många boskapsrancher och hästuppfödnings verksamheter, samt en världsberömd vinindustrin.

I maj 2012 , i " Time Magazine " profilerades Jerez som den mest skuldsatta staden i Spanien , förtruppen för Spaniens förestående ekonomisk kollaps och den åtföljande upplösning av Europeiska unionen . Wow, och där bor vi nu!! Inte tycker jag att de är särskilt fattigt här. Folket tycks leva gott och njuta av tillvaron. Är det den bilden vi får se? Visst har generellt spanjoren det jätte dåligt ställt och sitter i en dålig ekonomisk position. Varför ser de inte mindre glada ut? Stjälper de sina sorger med Sherry & Riojavin? Jag vet att Andalusien har över 40% i arbetslöshet och klyfterna mellan yrken är stora. Vi har även sett hur mycket hus som står tomma och är på utförsäljning eller uthyrning. Hur ska de bli av med alla dessa nybyggda hus som ingen har råd att köpa? En förändring och uppgång kommer att ta tid i Spanien, men ändå ser jag inga sura miner. Detta är min uppfattning av Jerez. 

  Plaza San Andres, Plaza de la Angustias och Plaza Platero
 Catedral de Jerez, Cartuja Iglesia, Puerta de Rota, Plaza de la Yerba   
 Tjurfäktning, Flamenco, Hästshow, Motorcykeltävling ( circuito de Jerez) och testbana till Formula 1
Höstfestival, Feria del Caballo, Harvey Museum, Escuela Andaluza del Arte Ecuestre

 

Tisdag i Jerez & 5:2:an

Kategori: Min Blogg


Ja, så var det fastedag i Jerez. Startade med en pressad apelsinjuice, hemmagjord päron/persika yogurt och en kopp te, mums! Ibland är det så j###a tråkigt. Speciellt när man ska äta kvällsmat. Det är så tråkigt att räkna kalorierna och man är fortfarande hungrig, för magen kurrar som bara den. Visst det är bara 2 dagar som man får göra uppoffringar. Jag håller på till Jul och har ett break över Julen och sedan får vi se om jag ska fortsätta med 5:2. Hörs senare

Madeleine McCann

Kategori: Min Blogg

Ytterligare en man som misstänks vara Maddies kidnappare
          

Nu pekas ytterligare en man ut som huvudmisstänkt i utredningen om försvunna Madeleine McCann.

Euclides Monteiro, 40, var en drogmissbrukare som arbetade vid hotellet där Maddie försvann.

Men han fick sparken – och polisen misstänker nu att han återvände till hotellet för att ta Maddie som hämnd. Hur ska vi nu kunna veta att det (kan) vara sant?? Han är ju inte i livet och kan inte förhöras. Jag kan förstå som förälder att man vill ha tag på kidnapparen och även få reda på vad som har hänt flickstackarn. Det finns många barn som kidnappas och säljs i världen. Hoppet finns ju alltid kvar att Madeleine skulle vara i livet, men troligtvis inte. Jag och min familj har bott utomlands på många olika ställen och även i Portugal. När man funderar närmare har väl både jag och min man suttit ute i trädgården när barnen har sovit i sina sovrum i Sverige, Portugal, Spanien, Holland, Danmark, Canada osv... Det har väl de flesta föräldrar gjort. Familjen McCann var på fel ställe vid fel tidpunkt. Det var inte deras fel som portugisiska polisen misstänkte. Jag säger: -Kämpa vidare genom att lösa fallet och fortsätt att hålla kampanjer. Ge inte upp! Även om inte fallet kommer att lösas, så har familjen McCann  hjälpt andra anhöriga att visa att man inte ska ge upp att leta. 

"Vill- ha- listan"

Kategori: Mitt val av Inredning&Design

När vi köper ett hus i Spanien vill jag ha dessa saker! Ja, en del av sakerna.
 Jag ska inte klaga på boendet som vi bor i nu, där det finns både pool och en 70 kvm2 stor veranda. Jag kan tycka då att det är mer friare att bo i hus och ha sin egna trädgård & pool. Som sagt det tar lite tid med hus/bankärenden i Spanien och speciellt när min man alltid jobbar. Nu kan man lika bra vänta att köpa hus till våren.  

Måndag I Jerez

Kategori: Min Blogg

Det är måndag och det är disigt. Det kan inte alltid vara soligt i Jerez. Har precis ätit en musli som jag har gjort själv. Havregryn, cornflakes, kokos, mandel, torkade jordgubbar, gojibär och vetekli. Nyttigt och gott. Jag har en "städdag" idag. Jag har bäddat rent sängarna, tvättat, dammsugit. Igår åt vi en hemmagjord smarrig pizza med nästan allt på. Helt otroligt så gick nästan allt ner bara så där. Jag måste ha varit vrålhungrig. Sedan såg vi på en dålig rysare. Jag kan säga det att det har visats väldigt många och dåliga rysare i helgen. Vi ses snart! ( hasta pronto)
 
Något senare så är städningen klar. Maten är förberedd, apelsin juicen pressad och yogurten mixad till 5:2 imorgon. Känner mig rätt så nöjd nu på kvällskvisten så vi säger Buenas Tardes, Adios!! Ses imorgon.

"Veckans tips"

Kategori: Mina Tips

Hur får man rent ljusa silikonfogar och andra vita kakelfogar från mögel och annan inbiten smuts?

 Häll på ättiksyra 24% och gnid in , låt verka en stund. Skura på med borste, häll på mera ättika efter behov. Man kan även använda vitvinsvinäger.
Lycka till!

 

Rida i naturen.....

Kategori: Mitt i Naturen/stränder

Över en timmes ridning utmed stranden i El Puerto de Santa Maria, 15 minuter med bil från Jerez. Pris: 30 euro och är helt klart värt pengarna. Om man vill ha en upplevelse, så är detta ett bra tips. 
 El Puerto de Santa Maria, Cadiz
 
 

Söndagmorgon

Kategori: Spaniens Jerez

På söndagarna jobbar inte de flesta spanjorerna, men min man gör det. Han är då inte spanjor. Söndag i Spanien är ju en vilodag. De flesta är katoliker, men den moderna genarationen tar inte religionen så allvarligt som deras mor/farföräldrar. Det är många helgdagar och firande, då affärerna håller oftast stängt. Då gäller det att veta när det är en helgdag, för ibland hålls det helg inom provinsen eller byn och inte i hela Spanien. Spanjorer är livsnjutare de älskar att äta, dricka, umgås och festa sent. De umgås och tar hand om sina släktingar.
 
 
Denna fina byggnad ligger på gågatan i Jerez och heter La Ina. Där serveras jätte goda Tapas och Sherry (Jerez). Vi ses! (hasta pronto)!

Tänder ett ljus.....

Kategori: Min Blogg

 
Tänder ett  ljus för mina nära och kära. Tänker på er och hoppas att ni har det bra där nu ni befinner er.

"Odd Molly"

Kategori: Min stil av mode

 

"Veckans ordspråk"

Kategori: Veckans Citat&Ordspråk


Es verdad! Så sant!

Mina söta flickor

Kategori: Mina Nära&Kära

 Stolt mamma!!!

Nostalgi

Kategori: Min Blogg

 
Nyårsafton i Albaida del Aljarafe 2009/2010

Lördag och 22 grader i Jerez

Kategori: Min Blogg

Idag är det Lördag, November och 22 grader. Det börjar bli kallare på kvällarna i Andalusien. Bara det är soligt på dagarna. Idag blir det shopping. Jag köpte detta fina armband för några veckor sedan. Visst är det fint!!

Trevlig Fredag!

Kategori: Min Blogg

 

Body lotion

Kategori: Min stil av mode

 
Bodylotion från ett japanskt märke som heter "Rituals". Jag har även duschcreme och ansiktsmask i samma serie.  Det känns så lyxigt när man precis har smörjt in sig efter badet. Huden känns så len och man har en doft av rosor på hela kroppen. Serien erbjuder även andra goda dofter. Denna serie kan jag varmt rekommendera.

Första fredagen i November

Kategori: Min Blogg

Checkade ut från hotellet kl.7, sitter på min mans arbetsplats och dricker en kopp kaffe. Sedan är det hemresa som gäller. Skönt att komma hem och kunna laga mat. Hör och häpna i morse var det 7 grader varmt eller "kallt" i Sevilla. Så idag åkte jackan på. Ses senare gott folk, hasta pronto.
Efter ett antal timmars väntande så har jag druckit många fler kaffekoppar och tilltugg. Såklart har inte problemet lösts där man min jobbar så väntan kan bli lång. Jag är van med det mesta, för detta är ju inte första gången. Runt om i världen så har man fått vänta. Ja, saker inträffar ju nästan alltid när man har planerat något viktigt. Jag minns en Nyårsafton 2002/2003 i Ontario,Canada. Vi hade beställt Nyårsbuffe till kl. 21.00, men vi dök inte upp förrän 23.00.  Orsaken till det var att en brand utbröts precis innan min man skulle lämna stället, så han blev tvungen att bli kvar och lösa problemet. Så kan det gå.