biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Kokospecial

Kategori: Mina Tips

En bra början på dagen är att ta ett par tag i poolen.
Vi bastade även och jag passade även på att massera in en lyxig oljeinpackning och lät den sitta i en halvtimme.
 
 Förra veckan provade jag att massera in kokosolja i hårbottnen. Jag hade fått tips av en bloggerska att det funkar jätte bra på torrt och preparerat hår. Det gäller att shampoonera  och skölja håret ordentligt efteråt så att man får bort alla rester av kokosoljan/ fett.
Tänk att kokosolja funkar bra till mycket även till huden, mun/ tandhygien och i mat. Jag ligger ofta en klick kokosolja/ fett  i mitt kaffe.
 
 
Idag ska vi ta dagen som den kommer och göra vad som faller oss in. Det brukar oftast funka jätte bra. Vi ska ut en sväng om vädret tillåter.  De tunga och gråa molnen hänger lågt och det kan tänkas komma regn. 
 
KOKOSOLJA  
》》》》》》》》》》》
 
 
  • Tarmvänlig

    Kaprylsyran som finns i kokosoljan har visat sig ha en ph-reglerande effekt i tarmen vilket skapar en gynnsam miljö för de nyttiga tarmbakterierna, speciellt mjölksyrabakterierna som hjälper till att upprätthålla en sund tarmflora. För vissa personer kan kokosolja ha en laxerande effekt.

  • Läkande

    Kokosoljan passar lika bra i köket som i medicin- och badrumsskåpet. Den anses kunna lindra vid solbränna och insektsbett, minska eksem, akne och psoriasis, balansera insulinnivåerna och skydda levern. Naturligt kokosfett innehåller också kaprinsyra och laurinsyra, som visat sig vara både virus- och bakteriehämmande. Den sägs även hindra fotsvamp.

  • Kokosolja – 7 saker du inte visste om den

Kokosolja är både nyttigt och gott. Dessutom anses den ha läkande effekt på kroppen. 
 
Energirik

Energirik

Kokosfett innehåller 884 kalorier per hundra gram, precis som rapsolja. Kokosfett är därmed mycket energirikt. Kokosoljan innehåller även mycket proteiner och är rikt på mineraler som järn, fosfor och zink

 Dåligt rykte

Dåligt rykte

I decennier har kokosoljan haft oförtjänt dåligt rykte då det kopplats samman med transfetter och överprocessat kokosfett. Nu vet forskarna att fettsyrorna, som är unika för kokos, inte lagras i kroppen som fett utan omvandlas till energi i cellerna. Man vet också att högt blodtryck, hjärtbesvär och för höga blodfetter knappt existerar bland naturfolket där kokos används dagligen

 

Kommentarer

  • Boel säger:

    Brukar ha kokosolja istället för lotion, men nu fick jag många bra tips av dig! 😊👍

    Svar: Vi har så mycket kokosfett som är inhandlat i Sverige. Vi använder mycket kokosolja till maten och i smoothie/kaffe. Vi håller ju LCHF så vi nyttjar det hälsosamma fettet ofta nu. Det finns så många alternativ och användningar av kokosolja som för mig är mer inttessant än medikament. Jag gillar alternativvård och gamla huskurer. Så roligt Boel att du tittar in lite då och då på min blogg=)Lycka till mitt det nya jobb🤗
    Biggeros

    2017-11-04 | 12:16:21
  • Ditte säger:

    Låter som en behaglig dag i lugnt tempo- Skönt! Kokosolja och allt annat som har med kokos att göra blev jag introducerad för redan 1981 på Sri Lanka men har nog använt det ganska begränsat ändå. Jag använder kokos och kokosolja ibland i matlagningen och har det till kroppsvård. Men i kaffet gillar jag det inte. Har testat, men säkert en vanesak.
    Tack för dina fina tips.
    Karm och jag önskar er en fin kväll.

    Svar: Det är en vanesak att ha kokosfett i kaffet=)Prova använda kokosfett till lotion och oljeimpackning. Fungerar jätte bra🤗
    Vi har utnyttjat dagen som den har kommit och ingen stress.
    Trevlig Lördag!!
    Biggeros

    2017-11-04 | 16:31:18
    Bloggadress: http://dittemitti.se
  • Amanda säger:

    Så bra tips<3

    Svar: You welcome Amanda. Trevlig helg!!
    Biggeros

    2017-11-04 | 17:15:15
    Bloggadress: http://mandasdiary.devote.se
  • Marie säger:

    OH! Vad det ser härligt ut och fint med kokos produkter det sägs vara hälsosamt trevlig helg från oss båda kram Marie

    Svar: Som du vet är jag intresserad av gamla hederliga kärringar hälsokurer. Må jag vara gammalmodig men bättre att prova på dessa gamla hederliga kurer än inte göra någonting alls. Trevlig kväll/ kram
    Biggeros

    2017-11-04 | 18:24:40
  • Eva`s blogg säger:

    Mmm jag vet har alltid en stor burk ekologisk olja hemma :) kram å fin kväll

    Svar: Bra att ha en kokosolja burk för mycket än ingen burk alls. Trevlig kväll finiz🤗
    Biggeros

    2017-11-04 | 18:36:26
    Bloggadress: http://evasblogg.blogg.se/
  • Netti Starby säger:

    Så bra tips och det måste jag prova! :-D Kramis

    Svar: Jag tycker det funkar !! Hoppas du blir nöjd. Trevlig Kväll🤗
    Biggeros

    2017-11-04 | 19:03:19
    Bloggadress: http://nettistarby.blogg.se/
  • znogge säger:

    Så mysigt! Kokos gillar jag men tyvärr är det onödigt fett vilket är synd...

    Kram och god kväll!

    Svar: Nu när jag håller LCHF så försöker jag att tänka på att använda kokosfett i lagom doser. Ingen överdrift alls. Kram och ha en mysig Söndag=)
    Biggeros

    2017-11-04 | 20:07:35
    Bloggadress: http://znogge.wordpress.com
  • Jessica Högberg säger:

    Kokosolja är verkligen grymt till det mesta...

    Svar: Att man kan använda fettet till så mycket. Det gilla jag med. Använder även i bakning=)
    Biggeros

    2017-11-04 | 20:41:34
    Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/
  • BP säger:

    Kan inte låta bli att skratta här: Kolla det här inlägget (idag) samt kommentarerna: http://www.freedomtravel.se/ Så himla mycket man inte visste i hela sitt liv och som helt plötsligt poppar upp samtidigt. Blogglandia ÄR fantastiskt, men jag håller mig nog till min "vanliga" kost;-)

    Svar: Visst är det kul att få många tips och som sagt blir man aldrig fullärd. Inom Blogglandia är det alltid lärorikt att följa olika bloggare och inlägg=)Ha en trevlig Söndag!
    Biggeros

    2017-11-05 | 00:16:51
    Bloggadress: http://bp-computerart.blogspot.se
  • Christine - 29° säger:

    Kokosolja är en liten favorit här hemma. Jag har haft riktig problemhy i mängder av år, sen en dag fick jag tips om kokosolja och slutade då med alla kemiska produkter. Var hyn torr i ansiktet gav jag den bara lite kokosolja, och sedan den dagen mår min hy så extremt mycket bättre. Som natt och dag. Kul. :)

    Svar: Jag använder kokosolja till mycket. Först till mat/ bak, till håret som en oljeinpackning, och tandhygien. Jag däremot inte provat kokosfett till huden. Nu i min ålder så har jag fått torr hud. Då jag kommer absolut att prova🤗Jag har lite en huskurmor i mig. Jag föredrar mina egna huskurer och naturmedel. Så skönt att du har fått bukt med din hy/ kram
    Biggeros

    2017-11-09 | 17:50:16
    Bloggadress: http://www.29grader.se/

Kommentera inlägget här: