biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Jerez

Kategori: Spaniens Jerez

Jerez de la Frontera är en stad i regionen Andalusien (Cádizprovinsen) i södra Spanien, känd för sina sherryviner. Sherry är en omskrivning av Jerez. De mest kända firmorna är Gonzales Byass, Osborne, Terry, Williams and Humbert och Zoilo Ruiz Mateos.

I staden finns ruiner av befästningar och av ett moriskt palats samt en berömd ridskola, som liknar Spanska ridskolan i Wien.

Här finns även racerbanan Circuito Permanente de Jerez.

(La Ina)El Gallo Azul  Restaurang och en Tapasbar där det serveras jätte god Tapas & Sherry. 
Plaza Mamelon
"Semana Santa" Påskhelgen. De behövs många män att bära denna Jesus gestalt.
Så spatserar dessa Klu-Klux-Klan-klädda människorna dagarna långa & har som slutdestination i närmste kyrka "Iglesias". 
Baksidan av Catedral de Jerez de la Frontera
Utsikt mot Gonzalez Byass Bodegas & Katedralen.
 
Feria del Caballo i Jerez 2013( Parque Gonzalez Hontoria)
Jardin de Alcazar
Botanic Zoo de Jerez

Jerez de la Frontera är en kommun i provinsen Cádiz i den autonoma regionen Andalusien ,  i sydvästra Spanien , beläget mellan havet och bergen.  2013 är  staden , den största i provinsen med 215.180 invånare. Jerez är den femte största i Andalusien . Det har blivit transport och kommunikation navet i provinsen . Då staden överträffar även Cádiz , provinshuvudstaden i den ekonomiska aktiviteten . Jerez de la Frontera är också , i termer av landarealen , den största kommunen i provinsen. Då med dess spretande ytterområden är en bördig zon för jordbruket . Det finns också många boskapsrancher och hästuppfödnings verksamheter, samt en världsberömd vinindustrin.

I maj 2012 , i " Time Magazine " profilerades Jerez som den mest skuldsatta staden i Spanien , förtruppen för Spaniens förestående ekonomisk kollaps och den åtföljande upplösning av Europeiska unionen . Wow, och där bor vi nu!! Inte tycker jag att de är särskilt fattigt här. Folket tycks leva gott och njuta av tillvaron. Är det den bilden vi får se? Visst har generellt spanjoren det jätte dåligt ställt och sitter i en dålig ekonomisk position. Varför ser de inte mindre glada ut? Stjälper de sina sorger med Sherry & Riojavin? Jag vet att Andalusien har över 40% i arbetslöshet och klyfterna mellan yrken är stora. Vi har även sett hur mycket hus som står tomma och är på utförsäljning eller uthyrning. Hur ska de bli av med alla dessa nybyggda hus som ingen har råd att köpa? En förändring och uppgång kommer att ta tid i Spanien, men ändå ser jag inga sura miner. Detta är min uppfattning av Jerez. 

  Plaza San Andres, Plaza de la Angustias och Plaza Platero
 Catedral de Jerez, Cartuja Iglesia, Puerta de Rota, Plaza de la Yerba   
 Tjurfäktning, Flamenco, Hästshow, Motorcykeltävling ( circuito de Jerez) och testbana till Formula 1
Höstfestival, Feria del Caballo, Harvey Museum, Escuela Andaluza del Arte Ecuestre

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: