biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Revisión

Kategori: Spaniens Guadix

 
Från ett lyxhus i grottstil.....
 
 
Till ett rum och kök i grottan...
 
Ja, så kan det se ut ibland. Nu är jag tillbaka till Guadix. Efter tre dagars vila i Jerez...
Men, det blir aldrig så mycket vila. Min man låg sjuk i influensa då han skulle vara ledig. Nu är det min tur att ha influensan. Vi är på väg att bli mycket bättre.....
Iallafall.....
När jag var hemma sist gjordes en mammografiröntgen och ultraljud. Väldigt bra att checka upp (veteranen) emellanåt så allt går igenom besiktningen.
Detta är första gången jag gör en årlig checkup för att se att kroppen är OK att rulla.
Precis som en årlig besiktning av bil behövs människan även en hel koll eller revisión (som det heter på spanska).
Innan gjordes även en grundlig gynundersökning/cellprov och EKG.
Nu är det bara blodprover som "återstår" på listan.
 
 
 
Vi bor brevid tavernan  Buho (som tillhör hotellet) på en väldigt smal och brant backe. Som allt annat så ligger de flesta byggnaderna på höjden och man får en oerhört bra kondition genom att gå uppför dessa backar varje dag i Guadix.
 
 
 
Glöm inte bort att skänka en slant till alla hemlösa... kanske inte alla men någon....
Vem skänker en slant/mat till alla hemlösa hundar/katter.....
Tänk vad många hemlösa som inte får fira jul.
Idag gav jag en hemlös en slant och det känns jätte bra. Jag kommer försöka ge många fler.....
 
 
Förr lussade man fram Lucia idag äter jag en lussebulle för en tia och njuter av dagen innan.
 
 

Kommentarer

  • Marie säger:

    Jag drömmer mig tillbaka när jag var med dig i vackra Guadix och dom vackra grottorna och allt annat vackert. Fina bilder du har tagit ha det så bra lilla gumman kram 💕 Mamma

    Svar: Jag gillar dessa grottor det känns som att gå tillbaka till stenåldern. Så primitivt men ändå så exotiskt. Visst kommer jag ihåg när vi gick gata upp och gata ner. Nyttigt!Trevlig kväll/ många kramar
    Biggeros

    2018-12-12 | 18:43:25
  • Ditte säger:

    Skönt att din besiktning snart är klar. Och visst är det bar att göra dessa. Jag blir kallad varje år till noggranna kontroller och det känns alltid bra.
    Trevligt med ett besök i Gaudix. Vet att jag varit där, känner igen namnet. Men. minns nog bara några grotthus och att det var väldigt smala gator.
    Trist med alla hundar och katter som är hemlösa. I Torrevieja har kommunen och Alicante kommun satsat på att sterilisera ett visst antal katter per år och det har haft goda resultat. Tror inte det finns så många hemlösa hundar där. Men jag vet att det finns en del på "hundbarnhem" och det är ju heller inte så roligt för dem. Ett trist liv.
    Önskar dig en trevlig Lucia.
    Kram!

    Svar: Visst är det bra med en årlig hälsokontroll.Tänkte på att det är en bra ide att kastrera hundar om det vill sig så bra. Jag blir bara så ledsam när jag ser alla hemlösa djur...
    Guadix är nog väldigt känt för sina grotthus.
    Visst finns det shelter lite spridda överallt men tyvärr för få. Ha en trevlig lussekväll🤗
    Kram
    Biggeros

    2018-12-12 | 19:30:30
    Bloggadress: http://dittemitti.se
  • BP säger:

    Jättekul att ni är tillbaka i Guadix, för jag gillar orten skarpt. Ser framemot fler bilder:-)
    Usel tajming med flunsa för er, men skönt att höra att ni är på bättringsvägen. Ja, ni tog er ju till Guadix i alla fall;-)
    Årliga "kroppsbesiktningar" gillar jag också. Missar aldrig mammografi med mera. Å de kostar inte ens någonting längre om man är pensionär. Förebyggande underhåll säger jag bara, och den gör jag också.
    Ger en slant till hemlösa då och då, men har väldigt svårt för alla tiggare här i stan...

    Svar: Gud, vad jag håller med dig till pricka. Visst måste vi hålla koll på oss checka upp oss lite då och då. Inte fel alls. Jag är för hemlösa och emot tiggare. Du ska få mer av Guadix BP 🤗
    Biggeros

    2018-12-12 | 23:08:56
    Bloggadress: http://bp-computerart.blogspot.se
  • Emma, Sol som sol? säger:

    Ja, det är nog bra att göra en koll. Borde ta mig i kragen och göra en gynkoll också. Så kråååångligt bara. Hur var det, hade ni privat sjukförsäkring? Det har ju inte vi så jag tror jag ska kunna gå ned till vårdcentralen för det ... Blir ju lite bök för min spanska är som deras engelska.

    Jaja. Bra att ni tar influensan nu så att den är avklarad till julafton! Positivt tänkande, eller hur ... Och allt är ju fixat där hemma!

    Krya på dig! Och trevlig Lucia ... just ja, det är ju Lucia idag. Det är därför de tjatar om bullar och pepparkakor! Där ser man.

    Svar: De säger det att det är Luciadagen idag....Här märks det verkligen inte och inga pepparkakor och saffransbullar syns ej till.Om jag hade varit du så hade jag gjort ett besök på vårdcentralen. Det är så skönt när det är gjort. Vi har privatförsäkring men de pratar heller inte engelska på sjukhuset. Vår husläkare kan lite engelska. Visdt ställer de frågor om när du senaste hade mens och om du har preventilmedel. Jag beställde genom gynokologen mammografi. Jag brukar skriva ner stödmeningar på translate om de behövs till hjälp. Lycka till Emma
    Biggeros

    2018-12-13 | 15:52:19
    Bloggadress: http://https://solsomsol.blogspot.com/

Kommentera inlägget här: