biggeros.blogg.se

På resande fot

Parque Gasett

Kategori: Spaniens Ciudad Real

 
 

Parken Gasset öppnades 1915 på en mark som donerats av Juan Manuel Trevino och Aranguren , bredvid den gamla järnvägsstationen.

Under årtiondet 1920 invigdes fontänen "La  Talaverana" mycket av all dekoration av parken går i keramik av Talavera de la Reina .

 
Vår,  Prima  vera heter denna skulptur av Jerónimo López-Salazar Martínez 
 
 År 1933 installerades skulpturen i parken av Rafael Gasset Chinchilla- ställföreträdare för Ciudad Real, som tog vattnet till Ciudad Real genom Pantano de Gasset vilket gav parken sitt namn.
 
 
 
 
 
 
 
Rana
 
 
 
 
 
 
 
 

Med ett område på 90 000 kvadratmeter och med den sista förlängningen år 2000 med mark av gamla järnvägsspår. Den har promenader, paviljonger , torg och rosengårdar.

Dess design är formell och modern. Den har inte en homogen struktur, eftersom den har haft flera tillägg och reformer som inte tog hänsyn till den ursprungliga tanke på dess design.

Det huser olika arter av träd och buskar. Både inhemska/aklimatiserade växter och även från andra breddgrader (Atlanten, tropen, öknen, etc. ...).

 
Ni kan tro vad jag njuter av att ta min dagliga PW och samtidigt sippa in vårdofter från blommor och levande livstecken. Här livas parken upp av både fyrbenta varelser, flygande och tvåbenta.
 
Fontäner som ligger i angränsning till statsbiblioteket
Underbar fasadkonst som smälter in i naturens värld.
 
 
Jag har nu testat stol samt stålbänk och jag kan konstatera nu att man kan sitta på dessa. De är inte speciellt bekväma.

Kommentarer

 • Marie säger:

  Vilka fina bilder och fontäner kram Mamma

  Svar: En underbar park🤗Kram
  Biggeros

  2018-04-24 | 20:30:36
 • Heléna säger:

  Så fina bilder! Ser jättemysigt ut, men stålstol och bänk ser verkligen inte bekväma ut :D Kram <3

  Svar: Ďe var coola men inte alls bekväma🤗🤗
  Biggeros

  2018-04-24 | 22:40:37
  Bloggadress: http://helna.blogg.se
 • Heléna säger:

  Så fina bilder! Ser jättemysigt ut, men stålstol och bänk ser verkligen inte bekväma ut :D Kram <3

  Svar: De var heller imte så bekväma. Jag var ju tvungen att testa=)Annars finns det andra bänkar att sitta på i parken/ kram
  Biggeros

  2018-04-24 | 22:41:41
  Bloggadress: http://helna.blogg.se
 • Znogge säger:

  Vilken trevlig park och så mycket vackert i form av statyer och fontäner. Men stolarna... De såg verkligen inte bekväma ut. Dock väldigt hållbara förmodar jag.

  Kram och god onsdag!

  Svar: De var inte ett dugg bekväma. Det kanske inte är meningen att man ska sitta på de. De är nog bara för syn skull. De finns så många av de...Annars är det inte långtråkigt att gå i parken🤗Kram
  Biggeros

  2018-04-25 | 10:54:22
  Bloggadress: http://znogge.wordpress.com/
 • Emma, Sol som sol? säger:

  Haha, jag fick dig till att prova dem! Och som jag misstänkte, de var obekväma ...

  Gillar alla de vackra bilderna på bänkar, fontäner, statyer, träd och häckar ... och så mitt i allt en hund som rullar sig på gräset! Haha, vad du är rolig!

  Svar: Ja, hunden fångade min blick mitt i allt stela och stenmonument i parken. Vovven kom från
  ingenstans och trotsade hans ägare genom att inte kommma när han ropade. Härligt att bara vara där just vid kodakmoment.
  Biggeros

  2018-04-25 | 16:21:21
  Bloggadress: http://solsomsol.blogspot.com
 • Ditte säger:

  Vilken jättefin park och så varierande och med många vackra skulpturer och annat "ögongodis". Pefekt att ha den i närheten och att ta sin apromenader i ett bilfritt område som dessutom är grönt är helt perfekt.
  Vackra bilder från en vacker park.

  Svar: Tack, Ditte!Det är guld värt att tillbringa sina tidiga förmiddagar att se allt liv i parken. Dessutom att slippa all trafik. Idag har solen skinit och jag har varit ute nästan hela dagen. Så härligt🤗Ha en fortsatt bra dag/ kram
  Biggeros

  2018-04-25 | 16:31:05
  Bloggadress: http://dittemitti.se

Kommentera inlägget här: