biggeros.blogg.se

På resande fot i Spanien

Hotell Intur

Kategori: Spaniens Alcazar de San Juan

Det var 3 år sedan jag bodde på Intur
 
 
Nu ska vi bo på detta hotell 2 månader. Så jag hoppas vi ska trivas. Min man jobbar hela dagen men jag har lagt upp en strategi med rutiner. Vilket jag mår bra av.
 
 
Hotellets Foajé 
 
 
Dessa gångar leder antingen till trädgården och utomhuspoolen som tyvärr har stängt för säsongen. I trädgården anordnas etc bröllop och födelsedagar.
 
 
Eller så leder en av gångarna till frukost/ lunch/ middag salen. Därintill ligger konferensrum. 
 
 
 
Baren serverar det mesta och även kaffe.
 
 
Den har ett stort urval av viner/ brandy
 
 
Sedan leder även en av gångarna till inomhuspoolen/ jacuzzi/ bastu och gym
 
 
Man kan även sitta ute och dricka sitt kaffe eller vad man nu kan tänka sig att dricka
 
 
På första våningen bor vi i en svit med en stor uteterass
 
 
Det är även bra att ha ett matbord och soffa
 
 
 
Skönt att kunna att njuta av morgonsolen och dricka en kopp kaffe på altan. Utsikten är väl inte den bästa men vad gör det....
 
 
Skönt att sovrummet är avskilt.
 
 
Sängen är inte den skönaste den är rätt så hård. Min man sade att han hade t.o.m skavsår på hälarna när han vaknade i morse....
 
 
En jetset massage dusch
 
 
Även ett litet jacuzzi badkar
 
 
Sedan finns det en bastu
 
 
Pool och en jacuzzi i angränsning
 
 
 
Det finns ett mini gym. Det räcker långt=)
Som sagt jag kan nog hålla mig underhållen när det skulle visa sig att det blir tråkigt.
Idag har jag hunnit med min PW runda på 3 km och axel/ ryggövningar. Därefter blir det lite Babbel på spanska
Chiao!!!

Kommentarer

  • Marie säger:

    Vilket fint hotell ni bor på mysigt kram Mamma

    Svar: Vi har det stort iaf och visst går det att bo här förutom de hårda sängarna. Tyvärr är de flesta hotellsängar hårda=^Personalen är vänliga och det är nära till mataffärer och park. Ha en fortsatt trevlig dag/Kram
    Biggeros

    2017-10-17 | 16:33:31
  • Christine - 29° säger:

    Tycker det ser ut som ett fint hotell, så hoppas ni ska trivas. Men sängen lät verkligen hård, att man ens kan få skavsår på hälarna av en säng har jag nog aldrig hört innan. :)

    Svar: Nej, det var första gången jag har hört det....skavsår på hälarna. Min man han är lustig=)Man kanske t.o.m vänjer sig vid dessa hårda sängar....nee=)
    Hotellet är annars fint och väldigt mysigt!!!
    Biggeros

    2017-10-17 | 17:00:05
    Bloggadress: http://www.29grader.se/
  • Ditte säger:

    Ska man bo i två månader så är dte ju bar om det är bekvämt och så verkar det ju vara. Ett centralt läge är ju också bra om man ska stanna en tid.

    Kanske kan hotellet stå för en extra bäddmadrass när ni ska bo så länge. På ett så i övrigt bekvämt hotell borde det ju kunna lösa sig.
    Jättefina bilder från ert fina boende.

    Bra med rutiner och saker att göra, blir enklare då.

    Babbel håller jag också på med på spanska och likaså "duolingo".

    Spännande nu att följa dig här.
    kram!


    Svar: Det blir väl mycket ryggmassage nu som gäller framöver kan jag tro. Nu när vi kommer att sova i hårda sängar. Vi får även kompensera det med lite Sauna och Spa på helgerna. Jag brukar även varva mellan Duolingo och Babbel. Jag har varit lite lat hela sommaren så jag ligger efter. Jag repeterar många meningar just nu. Annars har jag böcker och handarbete med mig🤗Full rulle!Trevligt att du hänger med på denna resa=) kram
    Biggeros

    2017-10-17 | 17:07:13
    Bloggadress: http://akker.blogg.se
  • Jennifer säger:

    Wow vilket fint hotell :)

    Svar: Ja, inte alls så fel fast man bor ute i ingenstans. Bra att de har inomhuspool, gym och jacuzzi. Det blir nog en riktig Spa dag på Lördag=)
    Biggeros

    2017-10-17 | 17:38:14
    Bloggadress: http://missjennifer.se
  • Jessica Högberg säger:

    Det där såg ju inte helt tokigt ut, du får köpa en bäddmadrass om du ska bo så länge och inte vänjer dej;)

    Svar: Ja, man borde ha en bäddmadrass med sig som inte syns så väl. Spanjorerna är ju inte bra på bäddmadrasser=(
    Biggeros

    2017-10-17 | 17:55:55
    Bloggadress: http://lchftrollet.blogg.se/
  • BP säger:

    OMG!!! Vilket lyxhotell!!! Inte fel alls. Å som sagt - jag gillar ju hårda madrasser. Varför hyr ni hotell och inte lägenhetshotell? Ja, du kanske inte gillar laga mat, vilket jag är inte heller så förtjust i.
    Kollade staden. Där finns ju hur mycket som helst att se och göra medan din man jobbar:-)

    PS. Spanjorer har inga bäddmadrasser, åtminstone har jag aldrig sett sådana där. Men ni kan ju faktiskt byta hotell också, men då gäller det att testa sängarna först innan ni slår till;-) DS.

    Svar: Visst många gånger är det bättre att bo på lägenhetshotell då man har ett eget kök. Vi har med oss grejer som heter duga så jag kan tillaga olika saker och ting på rummet. En långtidskok, äggkokare, vattenkokare och en elektrisk grill som vi kan ha på terassen. Tro mig jag saknar inget i köksverktyg. Att gå ut på restaurang mitt i veckan är inget alternativ för att mannen kommer hem tidigast halv nio. Däremot går vi ut och äter på helgen=)Ja, att sängarna är hårda på de flesta spanska hotell är inget nytt problem. Inte för de som bor högst en vecka eller så...då kan man uthärda det. Detta är inget nytt problem för oss och förmodligen brukar vi vänja oss med de hårda sängarna. Hotellet är Alcazar finaste hotell så något annat boende är inget alternativ just nu. Visst skulle det vara smart att ha ha med en uppblåsbar bekväm bäddmadrass på varenda hotellvistelse. Angående om Alcazar så kommer jag inte gå sysslolös och inte minst på helgerna. Det blir säkert en tur till Madrid och Ciudad Real.
    Biggeros

    2017-10-17 | 22:52:19
  • Anette säger:

    Ja, det gäller förstås att ni trivs när ni ska bo där så länge. Det ser väldigt hemtrevligt ut. Sängen se härlig ut, synd att den är så hård. Skavsår på hälarna, stackarn 😂

    Svar: Ja, det lät så roligt när min sade att han hade t.o.m ont i hälarna😁😂🤣😃Det är hemtrevligt här och jag brukar alltid tuscha till med ett och annat hemtrevligt på rummet. Detta är ju mitt hem nu i 2 månader. Ja, brukar ju skriva om hur bekväma sängarna är på hotellen vi besöker. Tyvärr är det inte mänga spanska hotell som håller måttet.
    Biggeros

    2017-10-18 | 01:07:02
    Bloggadress: http://ladyibanglok.blogg.se
  • Veiken säger:

    Hotellet ser verkligen trevligt ut, vilket är viktigt när ni ska bo så länge där! Smart av dig att lägga upp rutiner så att du kan fylla din dag med bra saker. Dessutom har du väl möjlighet att lära känna den delen av Spanien lite bättre! Ha det så skönt! Kram

    Svar: Hotellet är det finaste i Alcazar och personalen är jätte trevliga🤗Jag måste lägga upp rutiner så jag har fullt upp varje dag. Jag kommer nog gå igenom denna by upp och ner. Sedan finns det byar omkring och även stora städer. Ni lär blir bombaderade med inlägg i La Mancha regionen. Ha du en gortsatt trevlig dag// kram
    Biggeros

    2017-10-18 | 07:21:47
    Bloggadress: http://veiken.se
  • Ama de casa säger:

    WOW! Vilket ställe! Fast sängen ser lite trång ut... ;-) Håller med övriga - skaffa en bäddmadrass (eller två) när ni nu ska vara där så länge.
    Ha en finfin lill-lördag!

    Svar: Sängen är väldigt bred och ingen snack om det men visst hade det inte skadat med en bäddmadrass. Hur hade det sett ut när vi kommer bärandes på en eller två bäddmadrasser via hotelldörren.....Det skulle ha funnits uppblåsbara och ryggvänliga bäddmadrasser som är bärbara och får plats i en sovsäck🤗🤗 Det hade varit något. Nu får vi bita ihop och t.o.m kanske vänjer oss att sova i hårda sängar=)Trevlig lillördag på dig med!!!
    Biggeros

    2017-10-18 | 10:39:00
    Bloggadress: http://amacasa.wordpress.com
  • Lena i Wales säger:

    Ser ut som ett trevligt hotell, men 2 månader, oj,oj! Men man går in sej och bygger sitt eget lilla näste, så det blir säkert bra. Jag har också levt såhär och man vänjer sig. Köpte lite krukväxter och egna fina vinglas, så började det snart kännas som hemma!

    Svar: Jag gör faktiskt så med att jag köper något doftljus, blommor och vinglas. Då känns det som lite som sitt eget. Man präglar sin tillvaro så som man trivs. Idag blev det en fin rosa vas och tygblommor på bordet=)Visst är två månader lång tid men man vänjer sig🤗Hotellet är trevligt och mittemot ligger en jätte stor park. Trevlig dag// kram
    Biggeros

    2017-10-18 | 15:29:03
    Bloggadress: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här: